Top 5 recente monster movies - Wat een spektakel!

Article
zaterdag, 28 april 2018 om 10:08
special 129994 8
Explosies, chaos, paniek en vernietiging. Dit is wat je te zien krijgt als monsters tevoorschijn komen om steden te terroriseren. Wij hebben vijf recente monster movies op een rij gezet om van te genieten. Deze films zijn spannend en bevatten genoeg spektakel. Geniet van deze afgrijselijke monsters!

5. Godzilla (2014)

We beginnen onze lijst van monsters movies met het recent uitgekomen Godzilla (2014). Het bekende monster is al sinds de jaren 50 op de beeldbuis te zien en deze Amerikaanse versie belooft spanning en sensatie.
Het verhaal van de film is vrij eenvoudig. Joe (Bryan Cranston) en zijn zoon Ford (Aaron Taylor-Johnson) zijn op zoek naar de waarheid achter mysterieuze gebeurtenissen uit het verleden. Uiteindelijk zien we de opkomst van MUTO, een monster dat de stad onveilig begint te maken. Wanneer ook Godzilla tevoorschijn komt, is het de vraag welk monster als laatst overeind blijft staan.
Godzilla (2014) probeert een duistere aanpak en bevat een groot gevecht tegen het einde van de film. Zien hoe Godzilla zijn adem gebruikt om monsters uit de weg te ruimen? Dan ben je hier aan het juiste adres.
129999

4. Rampage: Big Meets Bigger (2018)

In onze lijst van monster movies is deze het meest recent uitgekomen. Rampage: Big Meets Bigger draait namelijk nu in de bioscoop.
Deze filmadaptatie is gebaseerd op de gelijknamige videogame uit de jaren 80. Rampage: Big Meets Bigger is precies wat de titel suggereert: Een groot spektakel met genoeg momenten om te juichen. In de film worden albinogorilla George en twee andere dieren (een wolf en een krokodil) geïnfecteerd met een genetisch serum, waardoor ze veranderen in een gigantisch formaat. Laat het slopen maar beginnen!
Een grote wolf die een helikopter neerhaalt of een gorilla op de vuist zien gaan met een reuzenkrokodil? Rampage stelt op dit front absoluut niet teleur.
130048

3. Kong: Skull Island (2017)

In onze lijst van monster movies zien we de terugkeer van de koning: King Kong. Nu is Kong natuurlijk een gigantische gorilla, maar hij neemt het in deze film tegen genoeg andere monsters op. Wat zorgt voor heel wat kijkplezier.
In tegenstelling tot King Kong (2005) wordt in deze film niet het bekende verhaal van de grote gorilla opnieuw verteld. Dit is een unieke film die zich afspeelt in het nieuwe monster universum dat Warner Bros. en Legendary Pictures samen hebben opgebouwd. Het is de bedoeling dat deze King Kong het in de toekomst gaat opnemen tegen Godzilla, een evenement om naar uit te kijken!
Kong: Skull Island bevat alle elementen van een gave monsterfilm. Kong is gevaarlijk en heeft een aantal geweldige gevechten, maar ook de verschillende monsters die voorbijkomen op het eiland laten je hart sneller kloppen. King Kong die met behulp van een ketting een monster op zijn smoel ramt. Wat wil je nog meer?
130055

2. Cloverfield (2008)

Niet alle monster movies zijn een bombastisch spektakel. Cloverfield is een redelijk kleinschalige film die zich focust op de spanning en chaos van de bevolking tijdens een rampzalige gebeurtenis.
Cloverfield is uniek in beeld gebracht; alsof je zelf met onze hoofdpersonages op de vloer staat en alle vernietiging moet aanschouwen van dichtbij. Het is de taak van een groep vrienden om een achtergebleven persoon uit hun groep te redden. Dit terwijl een groot monster de stad aan het slopen is.
Spanning en sensatie staan centraal bij Cloverfield en het succes van de film leidde tot meerdere vervolgen (10 Cloverfield Lane & The Cloverfield Paradox). Zou jij een aanslag van dit monster overleven?
130057

1. Pacific Rim (2013)

We sluiten onze lijst van monster movies af met Pacific Rim (2013). Werp een blik op de trailer bovenaan de pagina en je weet precies waarom dit spektakel niet gemist mag worden. Grote robots die het opnemen tegen nog grotere monsters, een absoluut genot om naar te kijken!
Wanneer er mysterieuze wezens in de wereld verschijnen, genaamd Kaiju (het Japanse woord voor vreemde beesten) moet de mensheid een manier vinden om de monsters tegen te houden. Er worden grote robots gecreëerd, genaamd Jaegers, die je met twee piloten moet besturen. Het is robots tegen monsters in een strijd die het lot van de wereld zal bepalen.
Het succes van Pacific Rim zorgde voor een vervolg, Pacific Rim: Uprising, die nu in de bioscoop te aanschouwen is. Actie, spektakel en genoeg gave momenten, Pacific Rim is de ultieme monster ervaring.

Wat zijn jullie favoriete monster movies?

Dit was onze lijst met recente monster films die wij van harte kunnen aanraden. Oudere films zijn niet op de lijst aanwezig, daarom vragen wij ons af van welke films met monsters erin jullie geen genoeg krijgen? Laat het ons weten in de reacties!