De beste PS4 games van 2021 om nu in de pre-order te zetten

Article
zaterdag, 20 februari 2021 om 9:00
horizon forbidden west 4f1591913232
De PS5 en Xbox Series X hebben sinds release veel aandacht gestolen en dat is natuurlijk niet zo vreemd. Door de enorme tekorten zijn er alleen maar een klein aantal gamers die met de next-gen consoles aan de slag kunnen gaan. Gelukkig zijn er ook nog genoeg sterke PS4 games die in 2021 verschijnen, die je nu al met een gerust hart in de pre-order kan zetten.

Horizon Forbidden West

Als we het hebben over PS4 games in 2021, dan kunnen we natuurlijk niet om één van de meest spannende exclusives van het jaar heen. Guerilla Games komt dit jaar namelijk eindelijk met een vervolg op het geprezen Horizon Zero Dawn.
Na haar avonturen in het eerste deel gaat Aloy in Forbidden West naar, verrassing, het westen toe. In het vreemde land daar heerst namelijk een mysterieuze plaag, dat alles en iedereen die het aanraakt doodt. Bovendien razen er ook nog eens enorme stormen en zal je dodelijke, nieuwe machines tegenkomen in het land. Horizon Forbidden West zullen spelers daarnaast ook de mogelijkheid geven om de gebieden onder water te verkennen, dus vergeet niet om een zwembroek mee te nemen.
Horizon Forbidden West staat gepland voor release in Q3 of Q4 van 2021.
lego star wars the skywalker sagaf1598555696

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Het verhaal over de Skywalkers is afgelopen als het gaat om de films, na de release van Star Wars: The Rise of Skywalker. Dat betekent alleen niet dat er geen games meer over uitkomen. Sterker nog, ontwikkelaar Traveller’s Tales gaat weer alle films langs in LEGO Star Wars: The Skywalker Saga.
The Skywalker Saga is namelijk een verzameling van de drie trilogieën waar de saga uit bestaat, de Prequel Trilogy, de Original Trilogy en de Sequel Trilogy. Wanneer je begint aan de campagne kan je bovendien zelf kiezen met welke verhaallijn je begint. Natuurlijk kom je daarbij veel personages tegen en dat is geen understatement. In The Skywalker Saga zitten namelijk meer dan 300 speelbare personages, waarbij force sensitive karakters een nieuw combo-systeem hebben gekregen, terwijl personages met blasters nu zullen schieten in third person. Een must-have voor elke Star Wars fan dus!
LEGO Star Wars: The Skywalker Saga staat gepland voor release in Q1 of Q2 van 2021.
outriders tricksterf1611135904

Outriders

De laatste jaren zijn we meer dan eens zwaar teleurgesteld door looter shooters. Hoewel de ontwikkelaars veel hebben beloofd, kwam er maar weinig van terecht. Denk bijvoorbeeld aan Anthem of Destiny 2 bij release. Outriders lijkt het alleen een stuk anders aan te pakken dan de concurrentie.
In tegenstelling tot andere looter shooters is ontwikkelaar People Can Fly niet van plan om een live service game te maken van Outriders. Dat betekent dat alle content gewoon op releasedag te spelen is. Geen lege beloftes, geen verre vooruitzichten, maar gewoon content. En daar komt bovendien een heel interessante endgame bij kijken! Tel daarnaast de vier diverse klassen, uiteenlopende skill trees en bizarre mods bij op en je hebt een topper te pakken.
Outriders komt uit op 1 april 2021. Op 25 februari zal er een demo van de game verschijnen.
far cry 6 lanzamientof1594998056

Far Cry 6

Terwijl Far Cry aan het begin van de franchise voornamelijk nog een shooter in de jungle was, is Ubisoft de laatste jaren lekker aan het experimenteren geweest met de setting. Zo zijn we van het besneeuwde Nepal naar een fictieve versie van Montana gegaan in Far Cry 5. En voor Far Cry 6 hebben we ongetwijfeld een zonnebril nodig, want we nemen nu het vliegtuig naar de Caraïben.
Je kan alleen niet lekker op het strand gaan liggen, want op het fictieve eiland Yara is de dictator Antón ‘El Presidente’ Castillo (ingesproken en gemodelleerd naar Giancarlo Esposito) aan de macht en hij regeert met harde hand. Als de guerilla fighter Dani Rojas is het aan jou de taak om een einde te brengen aan zijn bewind. Dat mag je natuurlijk doen met een heel scala aan (zelfgemaakte) wapens en je trouwe brothers in arms. En vooruit, af en toe mag je ook even van het uitzicht genieten.
Far Cry 6 staat gepland voor release in Q2 of Q3 van 2021.
vampire the masquerade bloodlines 2f1597133644

Vampire The Masquerade - Bloodlines 2

De originele Vampire The Masquerade - Bloodlines kent een enorme following aan fans, maar ontwikkelaar Troika Games ging vlak na release al meteen kopje onder. Een vervolg leek dan ook een wanhopige droom, maar die wordt in 2021 verrassend genoeg ineens werkelijkheid. De nieuwe studio Hardsuit Labs bestaat namelijk voor een groot gedeelte uit voormalige medewerkers van Troika.
Net zoals in het origineel krijgen spelers in Vampire The Masquerade - Bloodlines 2 de keuze uit verschillende vampierenclans waar ze zich bij kunnen aansluiten. Elk met hun eigen sterke en zwakke punten. Vervolgens word je in het Seattle van de 21ste eeuw gedropt en mag je meteen aan de bak. Tijdens jouw ‘geboorte’ als vampier, en met jou vele anderen, zijn de bloedzuigers gezien door mensen. En dat betekent dat The Masquerade - een pact tussen de clans om het bestaan van vampieren geheim te houden - is verbroken. Oorlog ligt dan ook op de loer!
Vampire The Masquerade - Bloodlines 2 staat gepland voor release ergens in 2021.
back 4 blood cleaners minf1613401147

Back 4 Blood

Zombie-liefhebbers zullen dit jaar waarschijnlijk gaan smullen van Back 4 Blood, een sequel waar veel mensen al lang naar hebben uitgekeken. Kijk alleen niet vreemd op als de naam je niet bekend voorkomt, want de naam is zo’n beetje het enige wat niet is overgeheveld van de vorige games.
Back 4 Blood is namelijk afkomstig van Turtle Rock Studios, de ontwikkelaar die eerder verantwoordelijk is geweest voor de Left 4 Dead games. De rechten op die naam zijn alleen in handen van Valve en dus heeft de studio besloten om een nieuwe franchise te starten, maar Back 4 Blood is Left 4 Dead 3 is alles behalve naam.
Zo mogen spelers opnieuw in co-op vechten tegen hordes aan zombies en kan er ook iemand optreden als de AI Director om de ondoden tactisch in te zetten tegen de overlevenden. Als je zin hebt in wat afwisseling, dan kent Back 4 Blood daarnaast ook nog een PvP-modus voor 8 spelers. Heb je honger naar een pure zombie game op de PS4, dan weet je dus waar je in 2021 moet zijn!
Back 4 Blood komt op 22 juni 2021 uit.
biomutantf1613401276

Biomutant

In de gamesindustrie lijkt het af en toe wel alsof er alleen maar sequels verschijnen. Dat is ook niet zo heel vreemd, aangezien uitgevers vaak minder risico nemen met een geliefde franchise. Gelukkig komt er in 2021 ook een nieuwe IP uit op de PS4 in de vorm van Biomutant.
In de game stappen spelers in het harige lichaam van een gemuteerd zoogdiertje. Hoewel hij er schattig uitziet, weet hij van wanten met zwaarden, geweren en gemodificeerde ledematen. Dat is nodig ook, want de wereld van Biomutant is gevuld met andere gemuteerde dieren. Spelers zullen met deze vijanden moeten afrekenen om de Tree of Life te redden en daarmee de planeet zelf. Ontwikkelaar Experiment 101 wil met Biomutant een game maken die ‘leuk op een goede manier is’ en daar lijkt de studio in geslaagd!
Biomutant komt uit op 25 mei 2021.