De top 10 beste PS4 games in 2019 om naar uit te kijken op een rij

  In 2019 zullen er een hoop goede titels voor op de PS4 uitkomen. Benieuwd welke games er wél in de lijst staan? Wij hebben de top 10 beste PS4 games in 2019 om naar uit te kijken voor je op een rijtje gezet.

  Wij wilden Death Stranding en The Last of Us Part 2 ook in dit lijstje zetten, maar we hebben ze weggelaten omdat het niet zeker is of ze dit jaar uitkomen.

  10. Twin Mirror

  Twin Mirror is een adventure game die ontwikkeld wordt door Dontnod Entertainment en uitgegeven wordt door Bandai Namco. De trailer waarmee de game werd aangekondigd laat Sam zien, een journalist die is teruggekeerd naar zijn geboortestad Basswood in West Virginia. De omgeving is interactief, wat betekent dat je zelf mag bepalen waar Sam tegen spreekt. Er zijn meerdere eindes om te ontgrendelen, dus jouw keuzes hebben invloed op het verhaal.

  De game heeft dezelfde makers als Life is Strange, waarbij keuzes en relaties ook bepalen hoe de game verloopt. Dit soort games worden de laatste tijd steeds populairder onder gamers, omdat de speler het gevoel krijgt zijn eigen persoonlijke verhaal samen te stellen en eigen einde te kiezen. Dit kwam bijvoorbeeld ook terug in Detroit Become Human met een verhaal over Androïden die een eigen wil krijgen. Deze game werd net als Life is Strange een groot succes, dus de kans is groot dat ook Twin Mirror onze harten weet te veroveren. Wat er ook gebeurt, de game staat in ieder geval op onze lijst met de top 10 beste PS4 games uit 2019 om naar uit te kijken.

  Twin Mirror zal ergens in 2019 uitkomen. De releasedatum is op het moment van schrijven nog niet bekend.

  9. Ghost Of Tsushima

  Nummer 9 op deze lijst van de beste PS4 games uit 2019 om naar uit te kijken is niets minder dan Ghost Of Tsushima. De makers van Sly Cooper en Infamous brengen dit jaar deze gloednieuwe game uit. In de game gaan we terug naar het jaar 1274 in Japan. De Kahn-troepen vallen Japan binnen en veroveren het eiland. Jij speelt als de laatste samurai die een ontzettend belangrijke missie heeft: de Kahn-troepen verslaan. De enige manier om dit ongedeerd te doen is om op te gaan in de achtergrond als een echte ninja en nieuwe vechttechnieken onder de knie te krijgen.

  Vooral de graphics van de game zien er tof uit. Ontwikkelaar Sucker Punch gaf een kleine demonstratie over hoe de gameplay eruit gaat zien en kreeg hier meteen al veel positieve reacties op. Op de website van de ontwikkelaar kunnen we niet alleen zien hoe het vechten met een Katana eraan toe gaat, we krijgen ook een indruk van hoe het paardrijden en rennen eruit gaat zien. De hele game ziet er soepel uit en de game straalt ook een prettige sfeer uit.

  Op dit moment is de releasedatum van Ghost of Tsushima nog niet bekend. De game zal ergens in 2019 uitkomen.

  8. Crash Team Racing Nitro Fueled

  Sinds Crash Bandicoot N. Sane Trilogy een groot succes was onder fans, was de vraag naar een remake van Crash Team Racing groot. Ontwikkelaar Beenox kondigde samen met uitgever Activision Crash Team Racing Nitro Fueled aan tijdens The Game Awards van 2018. De enige echte Crash zal met verbeterde graphics weer op het circuit te zien zijn. We kunnen de game dan ook niet laten ontbreken op ons lijstje met de beste PS4 games van 2019 om naar uit te kijken.

  De aankondiging van de Crash Team Racing remaster kwam niet volledig uit het niets. Er werd al eerder gespeculeerd over de mogelijke aankondiging van een remaster van de game. De originele game, Crash Team Racing, had veel fans. Veel personages bekend van Crash Bandicoot kwamen in de game voor, dus genoeg keuze uit karakters als je een potje wilt racen met je vrienden.

  Crash Team Racing Nitro Fueled zal op 21 juni 2019 uitkomen op de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

  7. DOOM Eternal

  De volgende game op onze lijst met de top 10 beste PS4 games uit 2019 om naar uit te kijken is DOOM Eternal, shooter game die het vervolg is op DOOM uit 2016. De trailer van de game kwam op een wel heel bijzondere dag uit, namelijk de dag waarop de franchise 25 jaar oud werd. De meeste features blijven hetzelfde in DOOM Eternal, maar er zijn wel enkele verschillen. Zo komen er bijvoorbeeld wat nieuwe demonen naar DOOM Eternal, maar ook nieuwe bewegingsmechanics zoals muurklimmen en dash-moves zullen in de game voorkomen.

  In DOOM Eternal nemen spelers opnieuw de rol aan van de Doom Slayer. Dit is een oude krijger die tegen demonische wezens in de hel vecht. Als speler heb je toegang tot allerlei verschillende vuurwapens, zoals de Super Shotgun, Heavy Cannon en de Rocket Launcher. Verder zal er een multiplayer-modus komen genaamd Invasion. Hier kunnen spelers zich aansluiten bij de single player campaigns van anderen en tegen hen vechten als demonen. Verder is er ook een standaard multiplayer modus.

  Tot nu toe staat de releasedatum van DOOM Eternal ergens in 2019, maar wanneer precies is nog niet bekend.

  6. Mortal Kombat 11

  Sinds de aankondiging van Mortal Kombat 11 zijn fans enthousiaster dan ooit. Recent is de Mortal Kombat 11 beta aangekondigd die alleen beschikbaar is voor mensen die de game pre-orderen. Los van de beta krijg je, als je de game pre-ordert, ook een extra speelbaar personage: Shao Kahn. Dit personage kwam ook al voor in Mortal Kombat en Mortal Kombat 2, maar niet als speelbaar karakter. Hij was de laatste baas die moest worden verslagen om het verhaal uit te spelen.

  Uit de laatste trailer is Raiden met een nieuwe outfit te zien. Scorpion komt met zijn nieuwste Mortal Kombat en zijn oude Mortal Kombat 3 outfit voorbij. We weten dat bekende gezichten als Sub-Zero, Sonya, Jax en Reptile allemaal weer verwacht mogen worden. Mortal Kombat blijft een succesvolle serie met games en heeft een grote fanbase. Daarom kan de game gewoon niet uit deze lijst met de beste PS4 games uit 2019 ontbreken.

  Mortal Kombat 11 komt op 23 april 2019 uit voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. Pre-orderen geeft je toegang tot de beta die ongeveer een maand eerder zal beginnen.

  5. Devil May Cry 5

  De volgende op onze lijst met de beste PS4 games uit 2019 is Devil May Cry 5. Tegen het einde van 2018 kreeg de game een eerste demo voor Xbox One. De demo is nu niet meer beschikbaar, maar op 7 februari zal een tweede demo voor zowel PlayStation 4 en Xbox One-spelers beschikbaar zijn. Tijdens de Game Awards van 2018 werd het nieuwe personage ‘V’ getoond als toevoeging van Devil May Cry 5.

  In de eerste demo van de game kon je spelen als Nero. Verder kon je bijna een hele missie spelen inclusief een baasgevecht tegen Goliath. Het was mogelijk met de wapens Queen Sword, Blue Rose handpistool, The Overture en Gerbera Devil Breakers te spelen. Devil May Cry valt onder het hack-and-slash genre en is voornamelijk bedoeld als single player game. We verwachten dat je in Devil May Cry 5 lekker kan hakken zodra de game in maart uitkomt.

  Devil May Cry 5 komt op 8 maart 2019 uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  4. Days Gone

  Ook Days Gone, een post-apocalyptische horrorgame, staat op onze lijst met de beste PS4 games uit 2019. De game is al een tijdje in de maak en werd voor het eerst getoond tijdens Sony’s persconferentie op de E3 van 2016. In eerste instantie zou de game in 2018 uitkomen, maar uiteindelijk is de releasedatum verplaatst naar begin 2019. Als je niet vies bent van het schieten op zombies en houdt van motoren, is deze game zeker weten geschikt voor jou!

  In de game speel je als Deacon St. John, een man die premiejager was totdat de apocalypse uitbrak. Nu blijkt hij achteraf deze skills nodig te hebben om in leven te blijven. Met een wereld vol Freakers (zombies) ben je bijna nergens veilig. De game wordt gemaakt door Bend Studio, die ook in het verleden heeft gewerkt aan games als Uncharted: Golden Abyss, een titel voor op de PlayStation Vita.

  Days Gone komt op 26 april 2019 exclusief uit voor PlayStation 4.

  3. Far Cry New Dawn

  Far Cry New Dawn werd onthuld tijdens The Game Awards 2018 met een trailer. In deze trailer zagen we dan ook genoeg chaos, vreemde dieren en een nieuwe manier van leven. Ubisoft plaatste daarna nog een teaser waarin we zagen hoe iets, wat leek op Hope Country, werd opgeblazen door nucleaire bommen. Daarna pakte iemand een ringzaag van de grond en dit is op de boxart van de game ook terug te zien.

  Nog niet heel lang geleden, 2018, verscheen Far Cry 5. In deze game speelde je als een politieagent(e) die samen met collega’s naar Hope Country reist. Joseph Seed, een misdadiger die met zijn sekte de macht krijgt, moet gearresteerd worden. De game ontving veel positieve reacties en scoorde bij ons een 8,8 in onze Far Cry 5 review. Hierom staat Far Cry op nummer drie op onze lijst met de beste PS4 games uit 2019 om naar uit te kijken.

  Far Cry New Dawn zal beschikbaar zijn vanaf 15 februari 2019 op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  2. Resident Evil 2 Remake

  Op nummer twee in onze lijst met de beste PS4 games van 2019 staat de Resident Evil 2 remake. Het verhaal volgt politieagent Leon S. Kennedy en student Claire Redfield die proberen te vluchten uit Raccoon City vanwege een zombie apocalypse. Het verhaal begint 2 maanden na de gebeurtenissen van de eerste Resident Evil.

  De originele Resident Evil 2 kwam uit in 1998 voor PlayStation. In augustus 2015 kondigde Capcom aan dat de remake van Resident Evil 2 zou komen, maar tijdens het E3 evenement van 2018 werd er pas een trailer getoond met daarbij stukjes gameplay. In tegenstelling tot de vaste camerahoeken uit de originele game is nu gekozen voor een third-person perspectief. Ook zullen gebeurtenissen in de game niet helemaal hetzelfde zijn als in de PlayStation 1 game uit 1998. Zo is er zelfs voor ervaren rotten nog wat nieuws te beleven in Resident Evil 2.

  Resident Evil 2 Remake komt uit op 25 januari 2019 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  1. Kingdom Hearts III

  De absolute topper in onze lijst met de beste PS4 games uit 2019 is Kingdom Hearts III. Dit is de twaalfde aflevering in de serie, een vervolg op Kingdom Hearts 2 en het laatste hoofdstuk in de Dark Seeker-sage. Hoofdpersoon Sora start samen met Donald Duck, Goofy, King Mickey en Riku een zoektocht naar de zeven Guardians of Light en de 'Key to Return Hearts'. Ze proberen het plan van meester Xehanort, een Keyblade War tot stand brengen, dwars te bomen.

  Vorige maand kwam werd er nog een nieuwe Kingdom Hearts 3 filmtrailer uitgebracht waarin een nieuwe theme song te horen was. De trailer bevat het nummer “Face My Fears” van Skrillex en Hikaru Utada en is te bekijken op het officiële Youtube kanaal van de game.

  Kingdom Hearts III komt uit op 29 januari 2019 voor PlayStation 4 en Xbox One.

  Welke van deze PS4 games uit 2019 vind jij de beste?

  Er staan prachtige titels op deze lijst en dat is nog niet eens alles. We hebben helaas niet alle pareltjes op kunnen noemen, omdat het er gewoon te veel zijn. Games die de lijst net niet hebben gehaald, maar het wel waard zijn om in de gaten te houden, zijn onder andere Anthem, The Outer Worlds, The Division 2 en Sekiro: Shadows Die Twice.

  Laat vooral weten in de comments welke van deze PS4 games uit 2019 jij de beste vindt en waar je het meest naar uit kijkt!

  DIt artikel is bijgewerkt op 12 mei 2020.

  Kingdom Hearts III

  Verkijgbaar vanaf 29 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.