Top 5 beste PlayStation Now games volgens jullie!

  In augustus gaat PlayStation Now offline voor de PlayStation 3 en Vita. In een poll vroegen we jullie welke games jullie het liefst wilde spelen voordat de service offline zou gaan. Vandaag presenteren wij de 5 beste PlayStation Now games volgens jullie!

  PlayStation Now is pas vanaf augustus vorig jaar beschikbaar in Nederland en toch heeft Sony aangekondigd dat de stekker uit de streamingdienst wordt getrokken voor de PlayStation 3 en PS Vita. Vanaf volgende week kun je je niet meer inschrijven voor de dienst op die platformen. PlayStation Now kan na 15 augustus wel nog gespeeld worden op de PS4 en PC.

  Aangezien er meer dan 400 games aangeboden worden via PS Now vroegen wij jullie om te stemmen op de games die jullie het liefst nog willen spelen op de PS3 voordat de dienst offline gaat. Daar is deze top 5 beste PlayStation Now games volgens jullie uitgerold!

  5. Batman Arkham games

  We beginnen deze lijst met de Batman Arkham games. Alle PS3 Batman games zijn aanwezig op PlayStation Now. Je kunt dus aan de slag met Arkham Asylum, Arkham City en de prequel Arkham Origins. Drie uitstekende games die zeker je tijd waardig zijn.

  In Arkham Asylum kom je in een plot verwikkeld met de Joker dat in Arkham City verder wordt uitgewerkt. Het is een fantastische opbouw van een verhaal, met een conclusie in Batman Arkham Knight waarvoor je op de PS4 verder moet spelen. Arkham Origins is mooie aanvulling op de Batman lore met veel nieuwe superschurken.

  De Batman Arkham games zitten ontzettend goed in elkaar. Batman fans kunnen zich urenlang verdiepen in de lore terwijl niet-fans kunnen genieten van goed geoliede games met en een fantastisch vechtsysteem.

  4. Heavy Rain

  Op de vierde plaats vinden we Heavy Rain. Deze verhalende game van ontwikkelaar Quantic Dream wist zeven jaar geleden al veel indruk te maken. Vandaag de dag is het verhaal van de origami moordenaar nog steeds het beleven waard. Met de verschillende eindes ben je ook nog eens tientallen uren zoet.

  Heavy Rain biedt een unieke ervaring die je niet veel ziet in andere games. Het is een avontuur dat je zelf moet beleven, aangezien de keuzes die je in het verhaal maakt ook echt gevolgen hebben voor het einde van de game. Een verkeerde beweging en iedereen is dood. Oké, misschien niet zo extreem maar er zijn wel beslissingen die je moet maken met grote gevolgen.

  Heavy Rain is zeker het proberen waard nu je nog de kans hebt. Ook de andere game van Quantic Dream, Beyond Two Souls, is beschikbaar op PS Now en het spelen waard.

  3. Mafia 2

  We zijn in de top drie beland en die wordt ingeluid door Mafia 2. Dit tweede deel wist tijdens de release al hoge ogen te gooien, maar is nu ook nog uiterst vermakelijk om te spelen. Het is in ieder geval een betere keus dan het afgelopen jaar verschenen Mafia 3 die best wel teleurstelde. Die game bleef op een mager zeventje hangen, terwijl deel 2 een dikke 8 kreeg van ons.

  In Mafia 2 raak je verwikkeld binnen invloedrijke maffiafamilies in Empire Bay. Deze fictieve stad zit vol met verhalen over en klusjes voor verschillende maffiafamilies. Meer dan met zijn open wereld weer Mafia 2 vooral goed te scoren door een uitstekend verhaal en een fenomenale soundtrack.

  Zelfs zeven jaar na de oorspronkelijke Mafia 2 release staat deze game nog steeds zijn mannetje en staat daarom op de derde plek in deze lijst met beste PlayStation Now games.

  2. Uncharted games

  Op nummer 2 zijn de Uncharted games geëindigd. De eerste drie delen zijn allemaal terug te vinden op PlayStation Now. De drie games vertellen het verhaal van Nathan Drake en diens spannende avonturen. Zodra je daar doorheen bent, kun je meteen verder met deel 4 op de PS4, al zul je die niet op PS Now terugvinden.

  Een van de redenen waarom Uncharted zo goed weet te scoren is de cast. Je leeft helemaal mee met Drake, Sully, Chloe en kameraden. Het verhaal wordt op zo'n leuke manier verteld dat je altijd net weer door wilt blijven spelen om erachter te komen wat er verder gebeurt. De gameplay is ook dik in orde, wat door de Uncharted games spelen een waar genot maakt.

  Uncharted staat erom bekend dat het alles uit de PlayStation 3 haalde qua graphics en ook nu is dat nog te zien. Ze zien er visueel nog fantastisch uit, waardoor het ontzettend leuk is om nu nog eens deze games te spelen.

  1. Red Dead Redemption

  De absolute nummer één is volgens jullie Red Dead Redemption! Deze game wist ongeveer een derde van alle stemmen te bemachtigen. Het is begrijpelijk dat jullie deze cowboygame nog op willen pakken, want het is de perfecte tijd om Red Dead weer eens op te pakken nu Red Dead Redemption 2 steeds dichterbij komt.

  Red Dead speelt zich af in het jaar 1911 en je neemt het leven over van John Marston. De game wordt regelmatig beschreven als een cowboyversie van Grand Theft Auto, mede doordat het spel gemaakt is door Rockstar Games. Dat is enigszins wel een goede vergelijking, want je bent een badass die een hoop chaos kan creëren in een open wereld. Alleen doe je alles ter paard en niet in een moderne auto.

  Als je bent uitgespeeld kun je ook nog aan de slag met de Undead Nightmare uitbreiding die zombies naar de wereld van Red Dead Redemption haalt. RDR2 komt eind 2017 uit op de Xbox One en PlayStation 4, dus dat is nog genoeg tijd om de originele game te spelen.

  Uncharted 2: Among Thieves

  Verkijgbaar vanaf 16 october 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.