De top 5 beste game endings - Spoilers ahead!

Article
donderdag, 09 maart 2017 om 12:25
xgn google image
Het einde van Watch Dogs 2 is recentelijk aangepast. Het einde bevat nu namelijk nieuwe dialogen tussen de hackers van Dedsec. Nu verandert dit niet heel veel aan de game, maar er zijn games die door hun einde nog lang in het geheugen van gamers gegrafeerd staan. Tijd om een kijkje te nemen naar de beste game endings!
Ken je dat gevoel? Dat gevoel wanneer je een game uitspeelt en compleet sprakeloos bent van het einde en wat je zojuist is overkomen. Je legt je controller neer en weet eventjes niet wat je moet doen met je leven. Je denkt na over wat je net hebt meegemaakt.
Dat gevoel krijg je alleen bij games met een goed verhaal dat je meeneemt op avontuur en een einde waar je nog een tijdje bij stil staat. Gelukkig zijn er genoeg games met een geweldig einde, deze hebben wij hier voor je op een rijtje gezet. De lijst is gebaseerd op eindes die door de community erg gewaardeerd waren en eindes waar nog lang over gesproken is.
Het spreekt natuurlijk redelijk voor zich dat deze lijst spoilers bevat, dus: SPOILER ALERT. Natuurlijk zijn er nog veel meer games met prachtige eindes. Wat zijn jouw favoriete game endings? Laat het weten in de reacties!

5. Portal 2

Portal 2 is een game met een oneindige hoeveelheid humor en slimme grapjes die de gehele game terug blijven keren. Ook het einde van de game weet dit perfect samen te vatten. De boss-battle met eindbaas Wheatley, waar je slim gebruik moet maken van je portals, eindigt dan ook op een vergelijkbare over-the-top conclusie met veel humor.
Na Wheatley verslagen te hebben, stuur je hem namelijk met behulp van je portals naar de maan waar hij voor altijd rond zal zweven met een andere core genaamd Core 1. En deze core kennen we natuurlijk allemaal om zijn quote: ‘’I’m in spaaaaace’’
En als dat nog niet genoeg is, wordt je later ook nog toegezongen door een orkest dat bestaat uit de iconische Portal-turrets. Al met al een zeer bevredigend einde dus.
106517

4. Spec Ops: The Line

Evenals Portal 2 weet de third-person shooter Spec Ops: The Line op dezelfde hoge noot te eindigen als de rest van het verhaal. In Spec Ops the Line speel je als captain Martin Walker, leider van het Delta Force team. Naarmate je verder in de game komt, verslechtert Walkers metale gezondheid en begint hij last te krijgen van hallucinaties.
Aan het einde krijg je pas echt door hoe erg het er met Walker aan toe gaat. Hier blijkt dat de slechterik waar hij achteraan zat, Conrad, al die tijd al dood was en eigenlijk alleen maar bestond in Walker’s fantasie. Als speler kom je erachter dat Conrad gebruikt werd door Walker als manier om de schuld te verschuiven van alle vreselijke dingen die hij de gehele game heeft gedaan.
Spelers krijgen na deze onthulling verschillende keuzes die de manier waarop de game eindigt veranderen. Zo kan je jezelf bijvoorbeeld overgeven aan het Amerikaanse leger of Conrad neerschieten, wat eigenlijk betekent dat je zelfmoord pleegt.
106518

3. Grand Theft Auto IV

Veel mensen zijn met elkaar eens dat GTA 4 toch wel de meest verhalende game uit de serie is. De game neemt je mee in de wereld van Nico Bellic, een Russiche immigrant die de American Dream probeert te leven in Liberty City, een fictieve versie van New York.
Je volgt Nico door de onderwereld van Liberty City en komt al snel meer te weten over zijn donkere geschiedenis. Dit zet zich voort naar het einde van de game. Hier maak je namelijk de keuze om geld aan te nemen voor een drugdeal of om wraak te nemen op Nico’s aartsvijand Dimitri Rascalov.
Deze keuzes komen niet zonder consequenties. Een paar dagen na de missies is de bruiloft van je neef Roman. Koos je ervoor om naar de drugdeal te gaan, zal een hitman je proberen te vermoorden op Roman’s bruiloft waarbij Roman om het leven komt. Koos je ervoor om wraak te nemen op Rascalov, dan wordt je vriendin Kate vermoord op de bruiloft door Jimmy Pegorino, iemand die je hebt verraden door niet naar de drugdeal te gaan.
Uiteindelijk krijg je bij beide laatste missie één einde waar je wraak neemt op diegene die Kate of Roman om het leven heeft gebracht tijdens de bruiloft. Als speler vermoord je Rascalov of Pegorino waarna de camera uitzoomd richting de skyline van Liberty City te zien is. Een bitterzoet einde.
106519

2. BioShock Infinite

De BioShock-serie staat bekend om de plottwists die iedere game aan het einde heeft. Zo bleek je bijvoorbeeld in BioShock 1 gehersenspoeld te zijn en volgde je iedere opdracht met de bekende woorden ‘’Would you kindly’’, iets wat veel gamers versteld deed staan. Maar BioShock Infinite bracht de plottwist naar een heel niveau.
Het einde van BioShock Infinite is een grote, al dan niet verwarrende, mindfuck. Aan het einde van de game krijg je verschillende tijdlijnen te zien. Aan het einde komt protagonist Booker DeWitt erachter dat hij eigenlijk Zachary Comstock is, de profeet van Columbia.
Booker komt erachter dat om de creatie van Columbia te stoppen, hij zichzelf moet doden tijdens zijn doop waar hij Comstock wordt. Booker laat zichzelf verdrinken door de verschillende incarnaties van Elizabeth om zo zichzelf te stoppen.
Best een raar en abstract einde dus. Het einde van BioShock Infinite is zelfs zo verwarrend, dat er meerdere video’s en uitgebreide artikelen online zijn met eigen interpretaties van het einde of verklaringen die uitleggen hoe de vork nou precies in de steel zit.
106520

1. Red Dead Redemption

Als het over game endings gaat, is die van Red Dead Redemption toch wel het einde der eindes. De western-game, waar we dit jaar ook een vervolg van kunnen verwachten, is op zichzelf voor velen een perfecte game. De emotionele conclusie van Red Dead Redemption benadrukt dit dan ook alleen maar.
Net wanneer je denkt dat de game eigenlijk al afgelopen is, wanneer John Marston terugkeert naar zijn familie en weer begint te werken op zijn boerderij, begint de actie weer opnieuw. Als speler wordt je opeens verrast door een heel leger aan sheriffs en soldaten. Net wanneer John Marston, en jij als speler, denkt het gewone leven weer op te kunnen pakken.
Na een hevige shoot-out in en rondom je boerderij, vlucht John samen met zijn vrouw en zoon Jack naar de schuur. John vertelt hen te vluchten en blijft zelf alleen achter in de schuur. John is omsingeld en kan geen kant meer op. John opent de schuurdeur, doet voor de laatste keer zijn dead eye, waarna hij overhoop geschoten wordt door alle soldaten die hem omsingelen.
Vervolgens keer je in de epiloog van de game terug als Jack Marston, de zoon van John Marston. Als speler krijg je nog een korte missie waar je wraak neemt op de federale agent die John heeft gedood. In een duel dood je hem waarna de game echt eindigt.
Dit waren de beste game endings. Heb jij nog een favoriet die niet genoemd is? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws