De beste PlayStation 5 games die niet mogen ontbreken

  De laatste tijd rollen er steeds meer berichten naar buiten over de PlayStation 5 release, wat ons ook weer doet verlangen naar nieuwe versies of games van de beste PlayStation gameseries. Dit zijn titels die we tijdens de release van deze nieuwe console niet kunnen missen. Met de titels op deze lijst kan Sony een knallende start maken.

  10. Yakuza

  De eerste game die we in deze lijst met PlayStation 5 games willen zien is een nieuwe Yakuza. Het zou leuk zijn om opnieuw in de wereld van de Japanse maffia te duiken. In ieder geval zal Rox hier ontzettend blij mee zijn. Yakuza kan in zekere zin wel de GTA van Japan worden genoemd. Toch is het niet helemaal hetzelfde. Verwacht geen grote open werelden waarin je bijvoorbeeld met auto´s kunt scheuren. In plaats daarvan mag je toffe kleinere gedetailleerde steden, waarin je het tegen de Yakuza opneemt. Deze steden zijn daarbij volgestopt met allerlei humoristische en bizarre activiteiten die je kunt doen. Tijd om weer uren in een avontuur te pompen!

  Dat verhaal zal mensen naar de PlayStation 5 trekken. Het is daarbij een leuk gegeven dat dit een vrijwel exclusieve PlayStation-titel kan worden. Sinds het eerste deel op de PlayStation 2 moet de serie niks van concurrenten hebben. De serie wint daarbij steeds meer mensen voor zich in het westen nu de titels allemaal aan onze kant van de wereld verschenen zijn.

  9. The Last of Us 3

  De kans is ontzettend klein (bijna nihil) dat dit bij de release van de console gaat gebeuren, maar je mag toch dromen? De allereerste The Last of Us is wellicht één van de beste games die ooit op de PlayStation is uitgegeven. Het hart van menig fan ging dan ook harder kloppen toen tijdens de PlayStation Experience 2016 een tweede deel werd aangekondigd. Momenteel heerst er een ware hype rondom het spel bij mensen die tientallen uren in het eerste deel hebben gestoken.

  Naughty Dog heeft het talent in huis om ook op de PlayStation 5 voor een release uit de The Last of Us-serie te zorgen. Uiteraard wordt het eerst afwachten wat de maker van de populaire game Uncharted 4 van The Last of Us 2 bakt, al zijn de verwachtingen hoog. Het kan zomaar een spektakel worden als ineens The Last of Us 3 naar de PlayStation 5 komt

  8. Uncharted

  Mocht Naughty Dog niet aan een derde deel van The Last of Us werken, dan zou het ook geen verkeerde zet zijn om door te gaan op de Uncharted reeks. Dit wordt toch wel als één van de beste PlayStation series gerekend. In deze Hollywood-achtige productie word je vaak ondergedompeld in een wereld die sterke elementen uit Tomb Raider en Indiana Jones tot één grote mengelmoes samenvoegt.

  Uncharted heeft al vele toptitels op haar naam staan. Naast de hoofdgames Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves, Uncharted 3: Drake’s Deception en Uncharted 4: A Thief’s End is er ook een aantal spin-offs op de PlayStation Vita uitgekomen. Daarbij is er na het vierde officiële deel nog een stand alone uitbreiding, Uncharted: The Lost Legacy, uitgekomen. De serie is klaar met Nathan Drake, maar kan zeker nog een keer knallen op de PS5.

  7. Spider-Man

  Op het moment maakt Spider-Man na veel gekonkel toch een terugkeer naar het cinematische universum van Marvel. Door heel de discussie rondom Sony en Disney is maar al te goed duidelijk hoe populair onze vriendelijke buurtspin is. Het zou ontzettend tof zijn als bij de release van de PlayStation 5 een nieuwe Spider-Man game zou worden aangekondigd, die onderdeel wordt van een langlopende serie aan Spider-Man games. Eerder wist Sony namelijk al ontzettend goed uit te pakken met de exclusieve Spider-Man game voor de PlayStation 4.

  De vorige titel werd ontwikkeld door Insomniac Games, bekend van Ratchet & Clank en Sunset Overdrive. Dit gaat in samenwerking met Marvel. Als deze studio's opnieuw de handen inéén mogen slaan, kan dit een geweldig avontuur zijn om het PlayStation 5-tijdperk mee te starten.

  6. God of War

  PlayStation had met God of War een klassieker van een exclusieve titel te pakken. Het is was de God of War zoals we hem altijd hebben gekend. Het avontuur van Kratos trok de aandacht van doorgewinterde God of War fans, maar liet door nieuwe gameplay elementen ook nieuwe mensen kennismaken met de serie. De avonturen van Kratos en zijn zoon staan bij veel gamers nog op het netvlies gebrand. Bovendien is het verhaal van Kratos en zijn jonge telg nog verre van over. Sony zou het dus prima kunnen maken om het kunstje rondom de God of War aankondiging te herhalen op de PlayStation 5.

  Het zou tof zijn als Sony veel nieuwe dingen toevoegt. De E3 van 2020 is het perfecte moment om het één en ander hiervan te teasen. De oorspronkelijke God of War voor PlayStation 4 werd tijdens de E3 van 2016 getoond. Dit gebeurde niet met een simpele trailer, maar met een gameplay video van maar liefst tien minuten! Probeer dat nog maar eens een keertje te overtreffen Sony, wanneer je de PlayStation 5 release aankondigt.

  5. Ratchet & Clank

  De laatste jaren beginnen platformhelden steeds meer te op te leven. Zo zagen we bijvoorbeeld Crash Bandicoot en Spyro the Dragon terugkeren op de PlayStation 4 met remakes van hun avonturen. We zagen ook dat andere schattige dieren in platformavonturen belanden. Denk bijvoorbeeld aan Yooka and Laylee. Maar er is één titel die nog ontbrak op de console: Ratchet & Clank. Het zou ontzettend gaaf zijn als bij de release van de PlayStation 5 ook aandacht aan deze malle beesten zou worden geschonken.

  De Ratchet & Clank games zorgen ervoor dat je avonturen op verschillende plekken in het universum beleefd. In Ratchet & Clank betekent dit vooral vijanden verslaan, boutjes verzamelen en de allergekste wapens en gadgets verzamelen. Het zou gaaf zijn om weer met de helden op avontuur te mogen.

  4. Tekken

  Voor fans van fighting games mag een nieuwe Tekken game echt niet ontbreken. Tekken is namelijk al sinds de jaren '90 een ontzettend populaire vechtserie die met gemak kop aan kop loopt met soortgelijke series als Street Fighter. De game wist de hele wereld van fighting games op zijn kop te zetten door nieuwe technieken toe te passen in de laatste telg. Oorspronkelijk werd de titel op de markt gebracht als een uniekere game door zijn 3D-mogelijkheden, maar er was veel meer dat de aandacht trok. Qua gameplay was er meer diepte, maar ook visueel was de game veel gelikter dan zijn voorgangers.

  Tekken heeft een rijke geschiedenis als het om de PlayStation gaat. Veel mensen hebben goede herinneringen aan de eerste versie van Tekken 3. Later zijn er ook nog tal van andere Tekken games op PlayStation consoles verschenen die vooral op de Sony console veel knokpartijen gekend hebben. Zelfs nu niet elk deel niet meer exclusief voor PlayStation is.

  3. Resident Evil

  Uiteindelijk kan een serie als Resident Evil ook niet ontbreken op de PlayStation 5. De verschillende games uit de serie wisten op vorige consoles namelijk survival horror op de kaart te zetten. Elk moment heb je het gevoel dat dit je laatste moment op de aarde kan zijn. Je hebt maar beperkte munitie om je te verweren in de game, terwijl er veel gruwelijkheden op je af komen. De huiveringwekkende geluiden en de vele monsters zorgen bovendien voor de kriebels die je elke stap van de weg angst aanjagen.

  Resident Evil kan niet ontbreken op de PlayStation 5. Al is het maar door één van de oudere games in een nieuw grafisch aantrekkelijk jasje te stoppen. Al zou het natuurlijk het allertofst zijn om te overleven in een nieuw griezelig Resident Evil-avontuur.

  2. Spyro the Dragon

  Uiteindelijk zou het onwijs gaaf zijn als, naast Rachet & Clank, ook meer aandacht zou worden geschonken aan het vuurspuwende draakje Spyro. Het zou voor Sony een slimme zet zijn als ze een deal binnenhaalden waardoor een nieuw Spyro the Dragon-deel tijdelijk exclusief naar PlayStation 5 kan komen. Na het succes van de Spyro Reignited Trilogy, is het helemaal geen gekke gedachte dat er mogelijk aan een compleet nieuwe Spyro game zou worden gewerkt. Anders is het ook zeer welkom als de maffe Crash Bandicoot even om de hoek komt kijken.

  Op het moment lijkt er in ieder geval afwisselend aan Crash Bandicoot en Spyro the Dragon te worden gewerkt. Eerder werd de Crash Bandicoot N, Sane Trilogy uitgebracht, om daarna te zien dat Spyro Reignited Trilogy in de winkels verscheen. Later verscheen een remaster van Crash Team Racing. Ook daarin speelt Spyro een rol. Een duidelijk teken dat het personage nog een toekomst heeft. Is Spyro op de PlayStation 5 als één van de (tijdelijk) exclusieve launchtitels?

  1. Crash Bandicoot

  Eigenlijk hoort Crash Bandicoot sowieso naast Spyro the Dragon in deze lijst met beste PlayStation series. Al op de PlayStation 1 was deze maffe buidelrat stiekem wel een beetje de mascotte voor de spelconsole. Talloze gamers hebben goede herinneringen aan de avonturen die je met deze mafkees beleefde. Zo kwam het regelmatig voor dat je tegen Neo Cortex en zijn maffe mutantenvrienden moest vechten. Alles om de wereld van het kwaad te redden!

  Het zou erg tof zijn als er een nieuwe Crash Bandicoot game zou worden gemaakt in de stijl van de drie eerste games. Dit is lastig, want in het verleden is gebleken dat nieuwere Crash Bandicoot games vaak niet bij fans in de smaak vielen. Dit veranderde toen de oorspronkelijke drie games een remaster kregen met de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Voor het eerst in lange tijd genoot Crash Bandicoot weer van de aandacht. Tijd voor meer!

  Dit willen we op de PlayStation 5 zien

  Dit is onze lijst met titels die we in ieder geval op de PlayStation 5 willen terugzien. Niet alle games zullen voorbij komen op de console, althans niet bij de release ervan. Toch zijn dit de games waar wij al eerder een warm hart van kregen op de consoles van Sony en we hopen weer mee verblijd te worden op de komende console. Welke game wil jij graag op de PS5 zien?

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.