F1 2019 Grand Prix Suzuka - Verstappen wil met Honda de winst pakken

  Voor sommigen zijn YouTubers de helden van de dag, voor anderen zijn dat sporters. Hoe je het ook wendt of keert, menig Nederlander zal Max Verstappen een warm hart toedragen. Wat moet je weten over de Grand Prix Suzuka die zondag begint? Deze dingen vertellen wij je én wij stapten alvast zelf het asfalt op. In de game natuurlijk.

  De tweede helft van het seizoen verloopt niet helemaal naar wens voor Red Bull Racing en Max Verstappen. In Sotsji wist de Nederlander de vierde plaats te pakken en in Singapore kwam hij als derde over de eindstreep, maar helemaal in de Aziatische nachtrace hoopte Verstappen op meer. Nu het F1-circus is aanbeland in Japan zal Red Bull er alles aan doen om de overwinning te pakken, want het is de thuisrace van motorleverancier Honda.

  Valt de race in het water?

  Normaal kijken veel Formule 1-fans uit naar een regenrace, want dit zorgt immers vaak voor spectaculaire beelden en onverwachte uitslagen. Tijdens de Grand Prix van Duitsland stond Daniil Kvyat met zijn Toro Rosso bijvoorbeeld ineens op het podium. Maar de weersverwachtingen voor Japan zijn dit weekend wel heel extreem. Er komt namelijk een supertyfoon recht op het land af.

  De ergste voorspellingen zijn voor zaterdag en de FIA heeft daarom maatregelen getroffen. Het is normaal de dag de kwalificatie wordt gereden, maar alle races en sessies op zaterdag zijn afgelast. De kwalificatie is nu gepland voor zondagochtend, een paar uur voor de start van de race zelf. Is het weer op dat moment ook nog niet opgeklaard, dan zal de FIA de resultaten van Free Practice 2 gebruiken.

  Dat kan mogelijk goed nieuws zijn voor Verstappen. Het is geen geheim dat de de auto van Verstappen, de RB15, niet zo sterk is in vergelijking met Mercedes en Ferrari, dus vertrekken vanaf de derde plek achter de Mercedessen van Bottas en Hamilton zou redelijk gunstig zijn. Als we bovendien een regenrace krijgen, dan zou het daarnaast een mooi gevecht kunnen worden tussen Hamilton en Verstappen, die beiden bekend staan om hun vaardigheden in de regen.

  De kansen voor Verstappen in Suzuka

  Om te kijken hoe groot de kans is voor de Nederlander om de race te winnen, is onze F1-specialist Roy Rijsdijk zelf in het digitale stoeltje van Verstappen in F1 2019 gestapt. Zal het ons lukken om een goed resultaat te halen? Daarvoor kan je terecht bij de video hier boven!

  F1 2019

  Verkijgbaar vanaf 28 june 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.