Beste PlayStation 4 exclusives - Toppers voor de toekomst

Article
vrijdag, 06 januari 2017 om 14:46
xgn google image
PlayStation staat bekend om zijn rijke geschiedenis met exclusieve games die alleen op de PlayStation uitkomen. Ook in de komende jaren kunnen we weer aan de slag met games die er veelbelovend uitzien. Wat zijn de beste PlayStation 4 exclusives voor in de toekomst?
PlayStation staat al jarenlang bekend om Crash Bandicoot, Ratchet & Clank, God of War, The Last of Us en talloze andere exclusieve PlayStation games. Binnenkort kunnen we onder andere aan de slag met Resident Evil 7: Biohazard en zien we een terugkeer van Crash Bandicoot in een remastered versie.
Maar wat biedt de toekomst ons voor de PlayStation 4? Wat zijn de beste PlayStation 4 exclusives om in de gaten te houden? Het zijn er onwijs veel, maar wij zetten er vijf op een rijtje.

5. Spider-Man

Spider-Man maakt niet alleen zijn return in de filmindustrie, maar ook in een gloednieuwe game! De Spider-Man games zijn niet altijd van een enorm hoog niveau geweest, maar deze PlayStation 4 exclusive zal daar verandering in kunnen brengen.Tijdens de E3 van 2016 werden de eerste beelden van de Spider-Man PS4 game getoond en die vielen ontzettend goed in de smaak bij de community.
De trailer is namelijk al meer dan tien miljoen keer bekeken. Spider-Man is een van de populairste superhelden ooit en de druk ligt daarom hoog, maar er zit ook niet zomaar een ontwikkelaar op deze game. Spider-Man wordt namelijk ontwikkeld door Insomniac Games, bekend van Ratchet & Clank en Sunset Overdrive. Dit gaat in samenwerking met Marvel.
De eerste beelden van Spider-Man beloven veel goeds. De game ziet er namelijk oogstralend mooi uit en ook de gameplaybeelden laten veel toffe mogelijkheden zien. In deze nieuwe Spider-Man game ontmoet je een ander soort Peter Parker, die al jarenlang bezig is om de misdaad in New York aan te pakken.
Het is nog even afwachten wat de game uiteindelijk gaat doen, maar als het in dezelfde stijl is als de trailer staat ons veel goeds te wachten. Een releasedatum of verdere andere details zijn nog niet bekend, maar het is zeker een game voor de superheldenfans om in de gaten te houden.
104057

4. Horizon: Zero Dawn

PlayStation kent al eerder Nederlands succes met bijvoorbeeld de Killzone franchise, en de makers van de game staan op het punt opnieuw een originele game uit te brengen. Het gaat natuurlijk om Horizon: Zero Dawn die door Guerrilla Games wordt ontwikkeld.
In Horizon Zero Dawn stappen we in de schoenen van Aloy, die onderdeel is van een groep die moet jagen om te overleven. Het verhaal speelt zich namelijk af in een post-apocalyptische wereld waar de mensheid (deels) is verwoest. Het zijn nu gigantische robot dinosauriërs die de macht hebben in de wereld. De enige manier om te overleven is door ouderwets te gaan survivalen als jagers-verzamelaars.
De beelden zien er prachtig uit en beloven veel goede dingen: toffe gevechten met monsters, mooie omgevingen en veel dingen om je uitrusting mee uit te breiden. Horizon Zero Dawn lijkt een van de toppers van 2017 te worden, maar het is natuurlijk altijd nog even afwachten of de beloftes uit de trailer worden waargemaakt.
We kunnen er in ieder geval naar uit kijken en hopen dat de game voldoet aan de verwachtingen. Vanaf 28 februari kunnen we aan de slag in de gigantische nieuwe open wereld game van Guerrilla Games. Als de game net zo goed is als de Killzone franchise, staan ons veel toffe momenten te wachten met Horizon: Zero Dawn.
104058

3. God of War

Kratos keert terug in een bloedstollende nieuwe game. Het is alweer een tijdje geleden dat we aan de slag konden met een nieuwe God of War, en dat is te merken. Kratos is een aantal jaartjes ouder geworden en heeft bovendien een zoon die klaar is voor een avontuur.
Het is niet de God of War zoals we hem altijd hebben gekend. Kratos is in het nieuwe deel van God of War een stuk rustiger. Hij probeert een vader te zijn die van zijn zoon een man gaat maken. Kratos schreeuwt niet meer continu rond, maar is geduldig en blijft (deels) kalm.
Net zoals de nieuwe Spider-Man game werd God of War tijdens de E3 van 2016 getoond. Dit gebeurde niet met een simpele trailer, maar met een gameplay video van maar liefst tien minuten! In die video zie je wat ons in de nieuwe God of War staat te wachten: nieuwe monsters, een vette locatie, gave gevechten en natuurlijk een vader-zoon interactie.
Mocht de nieuwe God of War net zo goed zijn als de vorige delen, dan staat ons een topper van een game te wachten. De nieuwe God of War heeft nog geen officiële releasedatum, maar wij kunnen niet meer wachten en daarom hoort hij zeker tot de beste PlayStation 4 exclusives voor in de toekomst.
104059

2. Death Stranding

Na het vertrek bij Konami ging Hideo Kojima aan de slag met een nieuw bedrijf: Kojima Productions. Tijdens de E3 van 2016 is de nieuwe game van Kojima Productions aangekondigd. Het gaat natuurlijk om Death Stranding!
Niemand, behalve Kojima Productions, weet wat we van Death Stranding moeten verwachten. Er zijn twee trailers van de game uitgekomen die er super spannend en interessant uitzien, maar na de trailers heb je nog steeds geen idee wat Death Stranding inhoudt.
Ondanks dat er vrijwel niks over de game is vrijgegeven is iedereen enorm enthousiast. Dit komt omdat de game natuurlijk van Kojima is, maar ook door de beroemde acteurs en de manier waarop zij in de trailer zijn gebruikt. Zo werd er gebruik gemaakt van Norman Reedus (The Walking Dead) en Mads Mikkelsen (Hannibal), maar ook filmregisseur Guillermo Del Toro.
De game lijkt, zonder enige informatie, een absolute topper te worden voor de PlayStation 4 als het aan de fans lag. De hype is ongekend en de verwachtingen zijn hoog. Wij zijn benieuwd wat Kojima en zijn team voor ons in petto hebben. Hoe dan ook is Death Stranding een van de beste PlayStation exclusives om in de gaten te houden.
104060

1. The Last of Us Part II

De allereerste The Last of Us hoort wellicht wel bij de beste (PlayStation) games aller tijden. Het avontuur dat je samen met Ellie en Joel meemaakt is simpelweg fantastisch te noemen, en tijdens de PlayStation Experience 2016 werd het nieuwe deel uit de serie aangekondigd.
In de toekomst kunnen we aan de slag gaan met The Last of Us Part II. Alleen de titel zorgt er al voor dat het tot een van de beste PlayStation 4 exclusives hoort om naar uit te kijken. Dit komt door het geweldige eerste deel, maar de manier waarop The Last of Us Part II is aangekondigd zorgt voor een nog grotere hype.
The Last of Us Part II gaat een andere insteek hebben. Het verhaal van The Last of Us part II gaat over de woede en de haat van Ellie. Je gaat in de game ook aan de slag als Ellie, en niet als Joel zoals in deel 1. Naast Ellie en Joel keert de muziek van Gustavo Santaolalla ook terug.
Het lijkt er op dat alles wat Naughty Dog aanraakt in goud veranderd. Zo kwam in 2016 het populaire Uncharted 4 uit. Mocht Naughty Dog dezelfde tijd en moeite in The Last of Us 2 steken dan staat ons echt weer een parel van een game te wachten. Verdere details over The Last of Us 2 zijn nog niet bekend, maar het behoort zeker tot een van de beste PlayStation exclusives die in de toekomst uit moet komen!