Top 10 beste open world PS4 games tot nu toe - De PlayStation 4 draait overuren

  De PlayStation 4 nadert het einde van haar Latijn en dat betekent dat we terug kunnen kijken naar de beste games van de Sony console. Hier blikken we terug op de beste open world PS4 games. De tien beste games binnen het genre zetten we voor je op een rijtje.

  Om één van de beste open world PS4 games te zijn, moet de game natuurlijk uitgebracht zijn op de PlayStation 4. Verwacht daarom niet dat je hier gaat lezen over The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Je kunt Breath of the Wild wel terugvinden in onze lijst met beste open world games aller tijden, maar hier hebben we het dus specifiek over PlayStation 4 games.

  10. inFAMOUS: Second Son

  We beginnen deze lijst met beste open world PS4 games met één van de oudere games op deze lijst, namelijk inFAMOUS: Second Son. Deze game van ontwikkelaar Sucker Punch vertelt een nieuw verhaal in het inFAMOUS universum en laat held Cole MacGrath achter zich. In plaats daarvan speel je als Delsin Rowe, een rebelse knaap die per ongeluk superkrachten ontwikkelt en daardoor opnieuw zijn plek in de wereld moet vinden. Superhelden worden namelijk als een plaag gezien en in speciale kampen gestopt, maar daar is Delsin niet van gediend.

  Met zijn rook-krachten tover je Seattle om tot je persoonlijke speeltuin en dan hebben we het over een speeltuin met meer dan genoeg geheimen om te ontdekken. Van nieuwe krachten tot het bevrijden van de bevolking; er is van alles te doen om een echte superheld te worden. Als je wil kun je natuurlijk ook het boevenpad bewandelen, want zoals altijd geeft inFAMOUS je de keuze om zowel een goedzak of bandiet te zijn. Welke weg je ook kiest, het staat garant voor meer dan 30 uur aan plezier.

  inFAMOUS: Second Son is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4.

  9. The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition

  Deze inmiddels legendarische game uit 2011 kan natuurlijk niet ontbreken op onze lijst met beste open world PS4 games. Met een reusachtige, levende wereld waarin je vrij bent om te gaan en staan waar je wil, is er meer dan genoeg om te doen. Je raakt namelijk constant afgeleid door willekeurige gebeurtenissen in de wereld. Het zorgt er zonder pardon voor dat je een goede 200 uur bezig bent met de game.

  Het verbaast je misschien dat The Elder Scrolls V: Skyrim zo laag staat op deze lijst met beste open world PS4 games, maar dat heeft een goede reden. De game kwam oorspronkelijk uit op de PlayStation 3-generatie en is door middel van een Special Edition opnieuw uitgebracht op de PS4. Dat heeft een aantal aspecten van de game mooi weten op te poetsen, maar in vergelijking met de concurrentie is er pracht en praal te vinden dat Skyrim weet te overstijgen.

  The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  8. Nier: Automata

  De volgende op onze lijst met beste open world PS4 games is het Japanse pareltje: Nier: Automata. Een diepgaand verhaal dat verschillende lagen (en eindes) kent, weet slechts een klein deel van de kwaliteiten van Nier: Automata te beschrijven. De game zit namelijk vol bizarre personages die je maar al te graag wil leren kennen en datzelfde geldt voor de verlaten, maar toch mooie omgevingen.

  Wat de game nog beter maakt, is dat je de game meerdere keren zonder pardon opnieuw speelt om alle eindes te zien. De verschillende eindes kunnen alleen maar bereikt worden door de game telkens opnieuw te spelen. Het feit dat je dit met een glimlach op je gezicht doet, spreekt boekdelen over de kwaliteit van de wereld waarin je uiteindelijk meer dan 60 uur zal ronddwalen. Het is dan ook zeker één van de beste open world PS4 games die je kunt spelen.

  Nier: Automata is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  7. Fallout 4

  Naast The Elder Scrolls heeft ontwikkelaar Bethesda nog een andere grote serie die ontzettend sterke open wereld games uitbrengt. We hebben het natuurlijk over Fallout en Fallout 4 heeft dan ook een plekje weten te verdienen op deze lijst met beste open world PS4 games. Hoewel de game volgens sommigen de verwachtingen niet waar maakte, is de game het nog steeds meer dan waard om te spelen. Dat de game op een nieuwe generatie meer van hetzelfde deed is namelijk niet per se slecht.

  De wereld van Fallout 4 is groter dan alle games die hiervoor uitkwamen (dus niet Fallout 76) en brengt je naar de Commmonwealth. Deze radioactieve locatie oogt in vergelijking met andere games in deze lijst misschien wat minder mooi, maar bevat een scala aan memorabele personages die je reis opfleuren. Combineer dat met de verschillende soorten dodelijke en angstaanjagende vijanden en je hebt een wereld die je niet snel zal vergeten.

  Fallout 4 is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  6. Red Dead Redemption 2

  Wanneer we het hebben over de beste open world PS4 games kunnen we Red Dead Redemption 2 niet vergeten. Een open wereld heeft nog nooit zoveel detail gehad, waardoor Rockstar Games de meest indrukwekkende en realistische open wereld ooit heeft weten te creëren. De game is dan ook je typische western als het aankomt op hoeveel tijd je wel niet kwijt bent aan het spelen (zo’n 75 uur), maar dat is ook een deel van de charme.

  Door met je trouwe knol door het Wilde Westen te rijden kom je altijd wel iets nieuws en onverwachts tegen en dat is nou precies wat Red Dead Redemption 2 zo’n fantastische open wereld game maakt. Het is alleen wel jammer dat de game er net een stukje beter uitziet op de Xbox One X en dat de besturing soms net een tikkeltje té realistisch is. Gelukkig neemt dat verder niet weg dat Red Dead Redemption 2 één van de open world PS4 games is die je absoluut moet spelen.

  Red Dead Redemption 2 is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4 en Xbox One.

  5. The Witcher III: The Wild Hunt

  De volgende op onze lijst met beste open world PS4 games is het meesterwerk van Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED, namelijk The Witcher III: Wild Hunt. Het derde deel in de serie tilde de wereld van Geralt of Rivia naar een nieuw niveau dat er drie jaar na release nog net zo mooi uitziet als toen de game uitkwam. Dat het uiterlijk zo fantastisch is, zegt alleen niets over de duistere wereld van The Witcher waar je meer dan 190 uur in kunt steken.

  Die is namelijk gitzwart en het is aan jou om je een weg te banen en je eigen verhaal te creëren. Dit doe je terwijl je de ontelbare geheimen van de wereld ontdekt, want elk district zit bomvol met interessante plaatsen om te ontdekken. Je kunt Geralts kont bijna niet keren of hij stuit wel weer op een nieuw geheim, maar dat is nou juist waarom The Witcher III: Wild Hunt één van de beste open world PS4 games is.

  The Witcher III: Wild Hunt is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  4. Marvel’s Spider-Man

  Red Dead Redemption 2 was in 2018 niet de enige game die in het rijtje van beste open world PS4 games past. Marvel’s Spider-Man verdient namelijk dezelfde hulde met de gedetailleerde recreatie van Manhattan. Het is de setting waarin je als Spidey door de straten slingert en diezelfde straten moet je vrij van misdaad weten te houden. In de game krijg je namelijk geregeld te maken met vijanden die in klaarlichte dag een bank willen beroven en dat is gewoon niet slim als je weet dat Spider-Man de lokale politieagent uithangt.

  Dit voorbeeld is slechts één van vele manieren waarop Marvel’s Spider-Man een goede open wereld aanbiedt. Naast de verschillende, meeslepende verhaallijnen die je in de game kunt vinden, zijn er namelijk ook nog verzamelobjecten die de wereld van Peter Parker uitbreiden. Zo kun je rugzakken vinden die de je achtergrond geven over hoe Spider-Man al zeven jaar de held van de stad is. Al met al is het een fantastisch avontuur waar je zo’n 30 uur zoet mee bent en het is zeker één van de beste open world PS4 games op de markt.

  Marvel’s Spider-Man is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4.

  3. Grand Theft Auto V

  Als we het hebben over open world PS4 games kan GTA natuurlijk niet ontbreken en de game staat dan ook met recht op de derde plaats. De game kwam eerst al uit op de PlayStation 3 en Xbox 360, maar verkoopt nog steeds als een hogesnelheidstrein op de huidige generatie consoles. Dat is ook niet zo bijzonder als we kijken naar het succes van GTA Online.

  De multiplayermodus van GTA V geeft je namelijk een oneindig gevulde wereld van Los Santos waarin altijd wel iets te doen is samen met je vrienden online. Als je daar niet zo van bent, kun je ook minstens 77 uur kwijt in de singleplayer van GTA 5 voordat je alles hebt gezien. Los Santos zit namelijk vol gekke personages die je speelplezier groter maken en het is aan jou om ze te vinden!

  Grand Theft Auto V is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  2. Horizon: Zero Dawn

  Wie denkt aan open world PS4 games, denkt natuurlijk aan Horizon: Zero Dawn van de Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games. Dat is ook logisch, want de game schotelt de speler een prachtige, post-apocalyptische wereld voor maar dan wel met een twist. Deze game speelt zich zover af in de toekomst dat de mensheid opnieuw het tijdperk van de dino’s en oermens is beland. Als Aloy heb je alleen wel te maken met robot-dino’s die af lijken te stammen van het digitale tijdperk waarin we nu leven.

  Het is een verfrissende setting die je maar al te graag wil ontdekken en gelukkig zijn er dan ook meer dan genoeg geheimen om te ontrafelen. Zo kun je stukje bij beetje leren over de val van de mensheid, hoe deze nieuwe wereld is ontstaan en wat de huidige cultuur is. Dit doe je in een fantastisch ogende wereld met diverse locaties. Om het af te maken zijn er ook nog eens genoeg personages en verhalen om verliefd op te worden die ervoor zorgen dat je na 45 uur nog steeds niet genoeg hebt van Horizon: Zero Dawn.

  Horizon: Zero Dawn is nu verkrijgbaar voor de PlayStation 4.

  1. God of War

  Hoewel de makers van God of War (Santa Monica Studios) zelf beweren dat God of War geen open wereld game is, moeten we dat toch betwisten. Sterker nog, God of War staat op de eerste plaats in onze lijst met beste open world PS4 games. Met meer dan 50 uur aan gameplay is er meer dan genoeg om te ontdekken in de prachtige Noorse landschappen.

  Samen met Kratos speel je natuurlijk het verhaal, de verschillende extra missies en wil je natuurlijk de geheimen van de Noorse goden ontdekken. Dat kan dan ook allemaal en dat terwijl je naar de fantastische verhalen van Mimir, een onthoofde god die aan je riem hangt. Zijn verhalen zijn zo interessant dat je de controller gewoon even weglegt totdat hij klaar is met praten en alleen dat al laat zien hoe interessant de wereld van God of War wel niet is!

  God of War is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4.

  Dit zijn de beste open world PS4 games!

  Met de beste open world PS4 games draait je console overuren. Pas maar op dat de console niet oververhit raakt. Natuurlijk zijn er nog veel meer PlayStation 4 games die je onder het open wereld genre kunt scharen. Laat ons in de reacties weten welke jouw favoriete open wereld game is.

  God of War

  Verkijgbaar vanaf 20 april 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.