Kenshi tips: Overleven in een bizarre post-apocalyptische wereld!

  Een mix tussen Mount and Blade, Star Wars: Knights of the Old Republic en Fallout: Zo zou je Kenshi ongeveer kunnen omschrijven. Niet al te lang geleden kwam de titel uit Early Access op Steam, maar hoe hou je het langer dan vijf minuten vol zonder een slaaf te worden? Dat vertellen we je in deze lijst met Kenshi tips!

  Veiligheid in de steden

  In de post-apocalyptiche wereld van Kenshi kan iedereen je vijand zijn. Tenminste, als je daarvoor kiest. Je kan je ook aasluiten bij facties en zo wat welke vrienden hebben die je onderweg zullen ondersteunen. Jammer genoeg hebben bandieten daar lak aan en zullen jou, zeker als je in je eentje ronddwaalt, maar al te graag tot slaaf of diner omtoveren.

  Aangezien er voldoende actie te vinden is in en rondom de grote steden in Kenshi, is één van de Kenshi tips die we je mee kunnen geven om daar ook zo lang mogelijk te verblijven. Meelopen op patrouille of meelopen met een reizende handelaar (en zijn bodyguards) is de makkelijkste manier om van stad naar stad te trekken. Bedenk alleen wel of bepaalde steden zitten te wachten op een nobody zonder enige vaardigheden: Want ook dat is hoe je in Kenshi waarschijnlijk begint!

  Begin klein

  Zonder enige skills, word je in de wereld van Kenshi gedumpt. Zelfs de meest simpele bandiet zal je met twee vingers in zijn neus neer kunnen meppen en dus is het verleidelijk om al snel een groep kompanen aan te nemen. Bedenk alleen wel dat het niet alleen een flinke smak geld kost om vrienden te verkrijgen, maar je ze ook nog eens een uitrusting moet geven en voedsel zal moeten leveren.

  Voedsel is grutjesduur in Kenshi en dus is het aan te raden om in het begin zo lang mogelijk een zo klein mogelijke groep te hebben. Ja, meer mensen maakt het mogelijk om zonder al teveel problemen rond te dwalen, maar er zijn genoeg gebieden in Kenshi waar zelfs één monster dan nog geen kind aan je heeft. Dan is het een dure grap als je daar duizenden cats (de munteenheid in Kenshi) voor over de balk hebt gesmeten.

  Jatten wat je jatten kan

  Survival of the fittest, zo kan je Kenshi zien. Alleen zij die zich aan weten te passen aan de nieuwe wereld, zullen wat langer leven dan de rest. Eén van de Kenshi tips die we je mee kunnen geven om er zeker van te zijn dat jij tot die groep behoort, is door alles wat los (en vast) zit, te jatten. Hadden mensen het maar in een kist moeten stoppen!

  Het trainen van vaardigheden in Kenshi doe je door met vaardigheden bezig te zijn. Wil je sneller kunnen rennen, dan zal je veel moeten rennen. Wil je makkelijker spullen kunnen stelen zonder om de havenklap betrapt te worden, dan zal je goedkope spullen moeten gappen: Of de juiste winkels weten te vinden waar dure spullen niet goed achter slot en grendel liggen!

  Veel winkels kennen namelijk een reeks planken waarop spullen pronken. Geen hele duren dingen, maar wel duur genoeg om jouw geldzak wat zwaarder te maken als je het weet te verkopen. Wacht tot iedereen slaap, breek in en jat alle spullen die op de planken liggen. Hoe meer je dat doet, hoe makkelijker het wordt om ook spullen die in kisten liggen, mee te nemen. Denk alleen niet dat je op dag één met niveau één in stelen zonder probleem een parel uit de bankkluis kan jatten: Alle alarmen in de wijde omgeving zullen afgaan!

  Let op wie je waar mee naar toe neemt

  In Kenshi zijn verschillende rassen te spelen en terug te vinden in de gigantische wereld. En zoals zo vaak in games, kunnen die het lang niet altijd even goed met elkaar vinden. Kom je bij de religieuze Holy Nation op bezoek, dan zitten die niet te wachten op vrouwen, of elk ander soort ras. Tegelijkertijd hoef je als mensen ook niet te dromen van een uitstapje naar het gebied waar de robots (in Kenshi genaamd: skeletons) de dienst uitmaken: De regen daar zal je letterlijk doen smelten, terwijl robots zonder enig probleem rond kunnen lopen.

  Niet alleen zal je dus moeten bedenken wie je meeneemt op een uitstapje waar naar toe, ook als je besluit een stad (of in eerste instantie een dorpje) te stichten, moet je rekening houden met de eisen van de grote bazen. De Holy Nation wil dat je één keer per week bidt, de United City wil dat je iets toevoegt aan de rangen of een flinke zak geld op tafel smijt.

  Bedenk dan ook dat hoewel het jouw dorpje is, de Holy Nation nog steeds verwacht dat je hun regels naleeft. Geen andere rassen aanwezig dus en ook geen vrouwen. In ruil daarvoor krijg je wel bescherming en zal je vruchtbaar land kunnen gebruiken voor de eerste nederzetting. Heb je genoeg lef om in de foglands te bouwen, dan hoef je met niemand rekening te houden. Ofja, alleen de dagelijkse aanvallen van fogmen uiteraard…

  Makkelijk geld verdienen: Huurlingen en premies

  Hou je je niet aan regels van een stad, dan krijg je als speler een premie op je hoofd gezet. Heel veel zal het niet zijn, maar een aantal mensen zal toch geneigd zijn je aan te vallen en mee te nemen naar het politiebureau: Elke cat is er eentje namelijk! Maar net als die mensen, kan ook jij als speler op jacht naar mensen (of dieren) die een prijs op hun hoofd hebben staan. Een makkelijke manier om in het begin goed geld te verdienen.

  Hoewel het in eerste instantie flink wat geld lijkt, kan je voor ‘slechts’ tweeduizend cats per dag een groep huurlingen aannemen. Drie groepjes is vaak voldoende om de meeste standaard premies aan te vallen en ze mee te nemen naar het politiebureau. Zet je wat vaart achter je jacht, dan kan je in die twee dagen misschien zelfs de vier makkelijkste in één keer afwerken: Dik honderdduizend cats in je zak voor slechts een paar duizend!

  Hoewel het simpel klinkt, is het altijd maar weer de vraag hoe goed de huurlingen samen zullen werken. Raken ze dermate zwaargewond (of raken ze zelfs een been kwijt), dan verkleint dat je kansen aanzienlijk om even snel de premies af te werken. Eén voordeel: Huurlingen zijn er genoeg in de wereld van Kenshi, dus als de ene groep geen nut meer heeft, dan kan je gewoon op naar de volgende! Zolang je maar geld op tafel legt, maakt het hen niet uit of ze ledematen verliezen!

  Kenshi

  Verkijgbaar vanaf 6 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.