Top 10 beste oktober releases volgens jullie!

  Het laatste kwartaal van het jaar is vrijwel altijd een feestje. Met vrijwel elke week een grote release, is de kans groot dat er wat leuks voor je bij zit. Wij vroegen wat jullie de beste oktober releases vonden en dit was het antwoord!

  10. Story of Seasons: Trio of Towns

  Net als in Stardew Valley en Harvest Moon, stap je in Trio of Towns in de schoenen van een boer(in). Aan jou de taak om een vervallen schuur met land eromheen op te bouwen tot een winstgevende en prachtige boerderij.

  Elk seizoen kent nieuwe gewassen die geplant en geoogst kunnen worden en wie even genoeg heeft van het werk op de boerderij, kan een rustig vistochtje organiseren Of een uitstapje maken naar een van de drie dorpjes in de buurt van de boerderij. Vandaar ook de naam Trio of Towns.

  Aangezien Stardew Valley vooralsnog niet op de 3DS uit zal komen, is Trio of Towns zeker een van de beste oktober releases voor spelers die een goede farming game willen spelen. Het spel komt overmorgen uit.

  9. Destiny 2 PC

  Ruim anderhalve maand na het uitkomen van Destiny 2 op de console, mogen PC eigenaren ook eindelijk een kijkje nemen in al het moois dat het spel biedt. Met het nieuws dat de eerste Prestige Raid is uitgesteld tot volgende week, is dat misschien goed nieuws voor PC gamers. Zij hoeven immers minder lang vanaf de zijlijn toe te kijken hoe consolespelers genieten van de raid.

  Aangezien de eerste Destiny game nooit voor de PC is uitgebracht, is het ook meteen een gok van Bungie. Het spel draait soepel genoeg op consoles, maar zullen kritische PC eigenaren ook tevreden zijn? 24 oktober zullen we het weten! De PC versie van Destiny 2 mag dan ook niet ontbreken in deze lijst met beste oktober releases volgens jullie!

  8. Elex

  Het verhaal van de sci-fi RPG Elex lijkt in zekere zin op dat van de film Equilibrium. Het goedje Elex wordt namelijk gebruikt door een bepaalde groep om niet langer aan emoties gebonden te zijn. Want logica lost alles op en zorgt voor minder gezeur.

  Tenminste, dat denkt de groep, totdat jij als hoofdrolspeler af begint te kicken en ontdekt hoe mooi (of ontzettend klote) het leven op een kapotte planeet kan zijn. Want dankzij een meteoorinslag is de bol waarop je ronddwaalt verdeeld in gebieden waarbinnen groepen de dienst uitmaken.

  Aan jou als speler om te kiezen of Elex een noodzakelijk middel is om alles in goede banen te leiden, of dat het puur vergif voor de ziel is. Wederom net als in Equilibrium. En aangezien dat een prima film was met Christian Bale, hoort de titel Elex zeker thuis in de lijst met beste oktober releases!

  7. Middle-Earth: Shadow of War

  Drie jaar na de release van Shadow of Mordor, ziet het vervolg Shadow of War eindelijk het licht. Wederom mag de speler naar hartelust orks en ander gespuis in elkaar hakken. Het uiteindelijke doel is om Mordor van binnenuit kapot te maken door alle forten te veroveren.

  Hoe je dat voor elkaar krijgt, is aan jou. Kies je voor bruut geweld of plan je een aanval tot in de kleine details uit? En als je eenmaal eigenaar bent, hoe verdedig je de fortificatie? Je wil immers niet dat iemand exact dezelfde tactiek tegen jou gebruikt!

  6. Gran Turismo Sport

  Project CARS 2, Forza 7, F1 2017 en nu Gran Turismo Sport. Raceliefhebbers kunnen hun geluk deze maanden niet op. En aangezien Gran Turismo Sport naar de PlayStation komt voor het eerst in de geschiedenis van Gran Turismo games, is het al helemaal reden voor een feestje.

  Elke racegame heeft een gebied waarbinnen wagens en races passen, in Gran Turismo Sport ligt de focus vooral bij de vele GT kampioenschappen over de hele wereld. Dus lekker scheuren in de Porsche supercup, rondjes blazen op de Nürburgring in een Nissan TG of lekker genieten van prachtige bolides op gewone circuits. Het kan allemaal!

  5. The Evil Within 2

  Horrorfilms kenmerken zich vaak door enge wezens. Of dit nou het enge spookmeisje uit The Grudge is, of een gek met een machete in Friday the 13th. Dat het ook anders kan, is reeds bewezen in The Evil Within en ook in The Evil Within 2 is het griezelen met extreem vreemde en bizarre monsters.

  Want hoe vaak word je achtervolgd door een reus met een kluis op zijn hoofd en een vleesmes in zijn hand? Of een vrouw die extra benen heeft maar op haar rug loopt? Juist ja, nooit, maar in The Evil Within sloeg je hart soms een slag over als je deze monsters tegenkwam.

  Ook in The Evil Within 2 is het weer raak en zal je de stuipen op het lijf worden gejaagd door een wezen dat uit twee (of meerdere) gekke onderdelen bestaan. Want een onderlijf met drie benen en een oude fotocamera als hoofd; wtf?

  4. South Park: The Fractured But Whole

  Nog voordat de game daadwerkelijk in de schappen lag, was er al commotie over bepaalde features. Veel mensen vielen over de moeilijkheidsgraad meter, die in plaats naast makkelijk, gemiddeld en moeilijk ook nog eens de huidskleur van jouw personage veranderde.

  Aangezien het kenmerkende van South Park de botheid en de politiek incorrecte grappen zijn , ligt het in de lijn der verwachtingen dat ook de rest van het spel stijf staat met dergelijke opmerkingen. Volgens jullie zeker een van de beste oktober releases!

  3. Wolfenstein 2: The New Colossus

  Het was even geleden dat we nazi’s overhoop mochten knallen, maar 27 oktober is het eindelijk zover. Spelers kunnen weer in de huid van BJ Blazkowicz kruipen en het Duitse tuig naar de andere wereld helpen op de meest gewelddadige manieren.

  Want zolang Amerika wordt beheerd door het Arische volkje, is er geen rust voor Blazkowicz en zijn kompanen. Gewapend met shotguns, machinegeweren en een bijl is het oppassen geblazen voor iedereen die een pothelmpje draagt!

  2. Super Mario Odyssey

  Met bijna een derde van de stemmen, is het zeker geen verrassing dat Super Mario Odyssey op de tweede plaats staat in de lijst met beste oktober releases volgens jullie. Op dezelfde dag als Wolfenstein 2 is de ex-loodgieter namelijk op je beeldscherm te bewonderen.

  Mario mag in deze game wederom een stokje voor de snode plannen van zijn aartsvijand Bowser steken. Reis de hele wereld over in het avontuur en gebruik jouw nieuwe maatje Cappy om zelfs op dinosauriërs te rijden.

  1. Assassin’s Creed: Origins

  Er kan maar een de kroon van beste oktober releases dragen. Het nieuwe deel in de Assassin’s Creed reeks steekt met kop en schouders boven de nummer twee in de lijst uit en kreeg net geen 40% van de stemmen.

  In Assassin’s Creed Origins kruip je in de huid van Bayek. Hij is de grondlegger van de orde van assassin’s en legt dus ook de eerste steen voor het eeuwige conflict met de tempeliers. En dat in de gigantische wereld van het oude Egypte.

  Dus beklim die sfinx, verken en plunder de piramides en maak de Nijl onveilig. Het kan allemaal in Origins, dus het is aftellen geblazen tot 27 oktober. Tevens dezelfde dag als de release van Wolfenstein 2 en Super Mario Odyssey. Want een topmaand met releases betekent natuurlijk ook een dure maand.

  De beste oktober releases – Keuzes maken of flink gespaard?

  Met zoveel grote releases is het lastig om een keuze te maken. Want haal je de 27e Wolfenstein 2 of toch Assassin’s Creed. En een nog betere vraag: welk spel speel je het eerste uit? Of heb je flink gespaard het afgelopen jaar om alle titels te kopen en krijg je vrij van de baas om er flink op los te gamen? Laat het ons weten in de comments!

  Story of Seasons: Trio of Towns

  Verkijgbaar vanaf 13 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.