Beste Nintendo Switch Adventure games - Avontuurlijk veel genieten

  Games hebben een manier om ons mee te nemen op een overweldigend avontuur terwijl wij deze vanuit ons bed vandaan kunnen beleven. Het ene verhaal is beter dan de andere en elk genre heeft zijn charme, maar voor het echte avontuur moeten er adventure games zijn. Vandaar deze lijst met de beste adventure games voor de Nintendo Switch.

  5. Little Nightmares

  We beginnen onze lijst van beste Adventure games voor de Nintendo Switch met een horror gebaseerde adventure game. In deze survival horror vind je geen bloed en ingewanden, dat heeft Little Nightmares namelijk helemaal niet nodig om je nachtmerries te bezorgen. De horror die je in deze game tegenkomt is gebaseerd op achtervolgingen, spanning en onzekerheid. Het is een soort van adventure- en puzzelgame met veel horrorelementen. Dat heeft bij Little Nightmares goed uitgepakt.

  In Little Nightmares speel je als Six, een klein meisje met een grote gele jas. Dit maakt haar een opvallende verschijning om te zien, ondanks dat je haar gezicht niet ziet vanwege haar capuchon. Veel woorden zal Six niet uitwisselen, ze praat niet. Ze heeft al haar energie nodig om deze helse tocht van vijf afleveringen te overleven. Zij neemt jou mee in haar avontuur van overleving.

  Little Nightmares kwam in principe uit op 27 april 2017, maar kwam op 18 mei 2018 pas naar de Nintendo Switch. Wij hebben toen de game uitkwam een review van Little Nightmares geschreven. Wij vonden de game top!

  4. South Park: The Fractured But Whole

  Wie zijn avontuur graag met een korreltje zout wil nemen moet deze game van de adventure games voor de Nintendo Switch uitproberen. South Park: The Fractured But Whole zit bomvol humor en bevat daarbij ook nog een goede kwaliteit game waar je je uren mee kunt vermaken. Keer na de eerste South Park: The Stick of Truth nogmaals terug naar South Park om het avontuur van Cartman en zijn vrienden te volgen.

  Deze South Park game is gebaseerd op superhelden, waarbij Cartman en zijn vrienden hun eigen superhelden franchise proberen te creëren. Deze game ademt South Park voor honderd procent, dus voor fans van de televisieserie is de game ook een aanrader. Laat de humor deze keer niet thuis liggen en neem de game lekker mee om te spelen voor onderweg op de Nintendo Switch.

  South Park: The Fractured But Whole werd officieel uitgebracht door Ubisoft op 13 februari 2018, maar kwam later op 24 april 2018 pas uit voor de Nintendo Switch. Wij hebben de game op de Nintendo Switch gespeeld om een South Park: The Fractured But Whole review te schrijven.

  3. Captain Toad: Treasure Tracker

  Captain Toad: Treasure Tracker is een van de beste puzzel adventure games die al eerder op de Wii U uitkwam, maar later pas op de Nintendo Switch verscheen. In de game reist Toad samen met zijn roze paddestoelen-vriendin Toadette door een land vol met puzzels in een zoektocht naar schatten. Vervolgens heeft Toad het heldenpad van Mario nodig, aangezien zijn vrouwtje is gekidnapt en hij moet daardoor aan een heldhaftig avontuur beginnen om haar te redden.

  In je zoektocht samen met de kleine held moet je je weg banen door wel zeventig puzzels voor het vinden van diamanten, sterren en de grootste schat van allemaal: Toadette. Dit puzzelplezier voor jong en oud wordt bij de Nintendo Switch versie in een gloednieuwe jas gestoken in vergelijking met de Wii U versie.

  2. Owlboy

  Duik midden in een diepzinnige, interessante wereld vol sensatie. Deze game is dan misschien wel 2D, maar nog steeds verdient Owlboy een tweede plaats tussen de beste adventure games voor de Nintendo Switch. Ondanks dat wij enorm genieten van de grafische oogappels in deze tijd, betekent dat niet dat een 2D game geen charme om van te genieten zou kunnen hebben. Dat heeft Owlboy wel degelijk bewezen.

  In Owlboy ga je op avontuur met Otus het uilskuiken, samen met zijn beste vriend Geddy. Zijn dorpje genaamd Vallie wordt namelijk aangevallen en het is aan Otus om de piraten te stoppen. Tijdens dit avontuur kun je genieten van de betoverende wereld die is gecreëerd door de fantastische pixel-art. Dit is een heerlijke game waarbij je nostalgisch kunt genieten terwijl je juist een nieuw avontuur beleeft.

  1. The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Breath of the Wild is een grote vernieuwing voor The Legend of Zelda franchise, op deze manier hebben wij Link nog nooit bestuurd. Hoewel sommige mensen deze verandering jammer vinden, haalt dit niet weg dat Breath of the Wild een prachtige game is met een prachtige open wereld vol mogelijkheden. De variatie in de game is dan ook overal te vinden.

  Als je een Nintendo Switch in huis hebt is dit een van de beste adventure games die je moet hebben, fan van de rest van de franchise of niet. Voor gamers is het een ervaring om nooit te vergeten met adembenemende landschappen en talloze verzamelobjecten. Ondanks het feit dat het een hele nieuwe aanpak van een The Legend of Zelda game is, voel je je meer verbonden met de franchise dan ooit dankzij de verschillende plekken om te ontdekken en het oplossen van vele puzzels. Een overduidelijke must-have!

  Beste adventure games voor de Nintendo Switch

  Er zijn nog meer games onderweg naar de Switch en er zullen er hoogstwaarschijnlijk nog meer worden aangekondigd. Recent is er ook een hint weggegeven dat The Legend of Zelda Skyward Sword naar de Nintendo Switch zou kunnen komen. Onlangs hebben wij ook een artikel geschreven over de top 10 indie games voor de Nintendo Switch.

  The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.