De Top 5 beste Ninja Turtles games - Als schildpad de held uithangen!

Article
zondag, 03 december 2017 om 12:18
xgn google image
''Heroes in a half shell, Turtle Power!'' De Ninja Turtles keren terug naar de gamewereld en zijn binnenkort als DLC voor Injustice 2 verkrijgbaar. Om dit te vieren gaan wij terug in de tijd en kijken we wat de beste Ninja Turtles games zijn. Kies er één uit en sla erop los. Cowabunga!

5. TMNT Smash Up (2009)

We beginnen deze lijst van beste Ninja Turtles games met een vrij onbekende titel. Smash Up is namelijk een mix van Super Smash Bros en de Ninja Turtles. Een combinatie die verrassend genoeg enorm leuk uitpakt.
Je hebt een variatie aan verschillende personages tot je beschikking, waaronder de Turtles, Casey Jones, Meester Splinter en The Shredder. Het concept is identiek aan Super Smash Bros: elkaar helemaal kapot rammen! De Wii-versie van de game bevat zelfs een leuk personage dat even te gast is, namelijk de Raving Rabbid uit de wereld van Rayman.
Het enige kritiekpuntje van de game is dat de personages gebaseerd zijn op de TMNT animatiefilm uit 2007. De game mist hierdoor een aantal iconische personages uit de originele animatieserie, zoals Bebop & Rocksteady. Desondanks bevat TMNT Smash Up genoeg elementen voor een vermakelijke zondagmiddag.
122114 1

4. Teenage Mutant Ninja Turtles (2003)

De animatieserie uit de jaren '80 is nostalgisch voor velen, maar de animatieserie die in 2003 begon was met zijn duistere toon een stuk trouwer aan de originele stripboeken. Van de animatieserie uit 2003 verscheen in hetzelfde jaar ook een game met een gelijknamige titel.
De game bevat een aantal verschillende features die het een aanrader maken. Alleen of met een andere speler baan je je een weg door de story mode. Het verhaal is tevens gebaseerd op de gebeurtenissen uit het eerste seizoen van de serie. In de story mode zijn tussen de gameplay door cutscenes te zien die rechtstreeks uit de animatieserie zijn gehaald. Dit maakt de belevenis van de game net een stukje indrukwekkender.
Naast het verhaal is er ook een challenge mode die je vrij kunt spelen. Vecht tegen een andere speler en laat zien wie de beste is. In deze modus kun je als verschillende personages uit de serie spelen, waaronder The Shredder, Oroku Saki (Shredder zonder pak) en Hamato Yoshi.
Voor fans die zijn opgegroeid met de animatieserie uit 2003 was dit de ultieme TMNT belevenis!
122125

3. TMNT: Tournament Fighters (1993)

We zijn aangekomen bij de top drie beste Ninja Turtles games. Hier bevindt zich een game met een unieke stijl. Waar de nummer vijf keuze was geïnspireerd door Super Smash Bros, bevat Tournament Fighters knipoogjes naar de Street Fighter franchise.
TMNT: Tournament Fighters speelt namelijk exact zoals je van Street Fighter zou verwachten. Vecht met unieke combo's en bouw een meter op waarmee je een speciale aanval kunt afvuren. Sommige bewegingen lijken zo uit een Street Fighter game te komen, maar dat maakt Tournament Fighters niet minder leuk!
Je speelt als de vier Turtles, Shredder of een aantal andere personages zoals Aska, War, Wingnut of Armaggon. Er zijn twee verschillende eindbazen om te verslaan: The Rat King en Karai (de vrouwelijke leider van de Foot Clan). Heb jij het in je om in Street Fighter stijl met een Ninja Turtle klappen uit te delen?
122133

2. Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Arcade Game (1989)

De eerste TMNT game mag nostalgische waarde hebben, maar het was het vervolg: The Arcade Game die de naam van de Ninja Turtles groots wist te maken binnen de gamewereld.
The Arcade Game is gebaseerd op de animatieserie uit de jaren '80 en bevat bijna alle elementen die de serie zo'n succes maakten. Je gaat van level naar level als een Ninja Turtle naar keuze en vecht tegen ninja's van de Foot Clan. Elke slechte ninja heeft een eigen kleur, wat aangeeft welke vaardigheden ze hebben en welk wapen ze met zich meedragen.
Aan het eind van een level kun je het tegen een baas opnemen. Ook hier zien we bekende gezichten uit de animatieserie voorbijkomen. Vecht tegen Baxter Stockman, Bebop & Rocksteady, Krang en uiteraard The Shredder. The Arcade Game wist een perfect fundament neer te leggen voor de game die al snel zou volgen. Onze nummer één keus pakt alles uit The Arcade Game en gooit er nog een schepje bovenop!
122139 1

1. Turtles in Time (1991)

We zijn aangekomen bij het einde van onze lijst met beste Ninja Turtles games. Op de eerste plek staat een echte klassieker: Turtles in Time! Zoals gezegd bevat deze game dezelfde elementen uit The Arcade Game, maar wordt de lat net iets hoger gelegd.
In Turtles in Time gaan we namelijk tijdreizen. Dit zorgt voor creatieve levels en maakt de gameplay ook een stuk diverser dan zijn voorganger. In Turtles in Time zijn veel van dezelfde elementen aanwezig als in The Arcade Game, maar met kleine toevoegingen. Zo is het nu mogelijk om een Foot Clan ninja vast te pakken en die naar het scherm te gooien. Dit soort kleine details maakt het spel niet alleen leuker, maar zorgt ook voor komische momenten.
Naast personages uit de jaren '80 animatieserie zien we ook bekende gezichten uit de eerste films voorbijkomen, zoals Tokka en Razar. Turtles in Time is zo populair dat er een vernieuwde versie verscheen voor Xbox 360 en PlayStation 3. Turtles in Time - Reshelled was volledig opgepoetst in HD kwaliteit.
Het concept mag simpel zijn, maar Turtles in Time is absoluut de definitieve Ninja Turtles game!

Wat vinden jullie de beste Ninja Turtles games?

Dit was onze lijst met de beste Ninja Turtles games. We zijn enorm benieuwd aan welke games van de schildpadden jullie de meeste herinneringen hebben? En wat is de beste Turtle game die je ooit hebt gespeeld? Laat het ons weten in de reacties.

Populair Nieuws