De 10 beste nieuwe series van 2018 - Deze series hebben het geweldig gedaan

  Ieder jaar komen er weer veel series uit en veel series krijgen ook nieuwe seizoenen. Toch zijn er een aantal series die de maatschaal hebben overtroffen en het verdienen om bekroond te worden voor hun prestaties. Dus bij deze, een lijst bestaande uit de beste nieuwe series uit 2018.

  HBO

  10. Barry

  Barry is een HBO serie over een depressieve huurmoordenaar. Hij is helemaal niet blij hoe zijn leven verloopt en voelt zich diep ongelukkig. Hij reist in opdracht naar Los Angeles om iemand te vermoorden, maar vindt in plaats van zijn volgende slachtoffer iets heel anders. Hij vindt een accepterende theatergroep, die hem het geloof in het leven teruggeeft.

  Barry heeft gewoon een eerlijk doel in het leven nodig en die krijgt hij door middel van acteren in de serie. De serie van HBO is eigenlijk een duistere komedie die met wat donkere humor je hart weet te veroveren. Van de maffia die inbreekt terwijl de hoofdpersoon in gesprek is tot andere hilarische momenten. Deze donkere, hilarische serie verdient het zeker om tussen de beste nieuwe series van 2018 te staan.

  John O Flexor/Netflix

  9. On My Block

  Niet alle jongeren worden slim van school, zo leren sommigen veel van het leven op de straat. Dit geldt voor Cesar, Monse, Ruby en Jamal. Een kleine vriendengroep bestaande uit maten die elkaar door en door kennen. Na een alles veranderende zomervakantie gaan deze tieners naar de middelbare school en wordt hun vriendschap op de proef gesteld.

  In deze serie zit veel romantiek, geweld en humor. In de Amerikaanse serie On My Block worden alle thema’s die je in het leven tegenkomt besproken. Naast het behandelen van die onderwerpen laat de serie ook zien hoe het is om in een ruige buurt in Los Angeles op te groeien als tiener. Dat is niet alleen interessant om te zien, maar ook nog eens ontzettend vermakelijk.

  On My Block kwam in maart 2018 op Netflix te staan en werd na release niet al te goed bekeken. Veel mensen hadden nog nooit van de serie gehoord. Het is dan ook wel een serie voor mensen met een wat jongere leeftijd. Houd je van een beetje tienerdrama? Dan is On My Block een aanrader. Onder het genoemde genre scoort On My Block tegenwoordig (na een aantal maanden) wel hoog en komt er zelfs een tweede seizoen.

  On My Block verdient zeker een plek op de lijst met de beste nieuwe series die in 2018 zijn uitgekomen. We kunnen niet wachten totdat het tweede seizoen eindelijk op Netflix staat. Gelukkig duurt 2018 niet lang meer, dus zal het nieuwe seizoen binnenkort komen!

  Netflix

  8. The Rain

  The Rain is een serie die al meerdere malen de lijsten heeft gehaald voor beste serie in verschillende categorieën. De serie komt namelijk ook in onze beste Netflix Originals lijst voor. Om deze serie dan niet te benoemen in de lijst met de beste nieuwe series in 2018 kan niet. Spanning en een sterk verhaal is wat deze serie heeft. We leggen je zo uit waarom, maar eerst: waar gaat The Rain over?

  In deze Netflix Original serie is de wereld vergaan. Dit door een virus dat is uitgebroken en alle mensen in Scandinavië heeft vermoord. Dit virus wordt verspreid door de regen. Zodra je ook maar een druppel over je heen krijgt gaat je lichaam ertegenin en sterf je aan een pijnlijke dood. Deze ramp begon zes jaar geleden.

  Twee jongeren hebben deze ramp overleefd doordat ze vast hebben gezeten in een bunker, nadat hun vader hen daar achter had gelaten. Vaderlief had de kindjes beloofd ze zo snel mogelijk op te komen halen, maar dit heeft hij nooit gedaan. De twee jongeren besluiten de bunker te verlaten en, samen met een andere groep overlevenden, hun vader te zoeken.

  The Rain is een heerlijke, grauwe Deense serie. Perfect als je in bent voor wat spanning. Het enige nadeel van de serie is dat het maar één seizoen heeft en je daar zo doorheen bent als je ervaring hebt met het bingewatchen van series. De acteurs in de serie hebben allemaal een karakter met een tragisch verhaal. Dat unieke karakter weten ze allemaal goed over weten te brengen. Het meeslepende verhaal dat je te zien krijgt, wordt mede door het goede acteerwerk uitmuntend neergezet.

  The Rain is zeker een van de beste nieuwe series uit 2018 en we hopen er nog veel meer van te gaan zien.

  BBC AMERICA

  7. Killing Eve

  De serie Killing Eve is het perfecte voorbeeld van een kat-en muisspel. Het gaat over constant wisselspel tussen roofdier en prooi met een andere soort wending. Wie is wie? Dat verandert namelijk constant in deze serie. Het verhaal begint met Eve die jaagt op Villanelle. Eve is namelijk een MI5 agente die op een spoor terechtkomt van psychopatische moordenaar Villanelle. Beide vrouwen leren steeds meer over elkaar en raken hierdoor geobsedeerd.

  Deze BBC serie bevat een goede dosis humor. Van een simpele humoristische belediging tot een serieus grapje. Naast de degelijk te vinden humor is er ook genoeg spanning te vinden in deze serie. Denk daarbij aan alle keren dat Villanelle en Eve elkaar zullen passeren waardoor ze elkaar dan toch net mislopen.

  Een serie die de factoren humor en spanning heeft en dat goed weet te combineren. De serie verdient het zeker om in de lijst met de beste nieuwe series van 2018 genoemd te worden.

  Netflix

  6. Maniac

  Annie Landsberg (Emma Stone) is, naast het feit dat ze depressief is, geobsedeerd met de relatie tussen haar en haar moeder. Owen Milgrim (Jonah Hill) lijdt aan een acute psychotische stoornis en heeft hierdoor last van hallucinaties. Deze twee vreemdelingen zitten vol met problemen en besluiten zich aan te melden voor een onderzoek.

  In dit medische experiment voert een team van wetenschappers een farmaceutische behandeling uit, onder leiding van Dr. Maramuto. De wetenschappers beloven Annie en Owen een behandeling waarna hun geestelijke problemen worden opgelost. De proefkonijnen komen in een alternatieve realiteit terecht en ervaren uiteenlopende fantasieën totdat het experiment fout gaat.

  Maniac solt met je gedachten als een gestoord raadsel. Net als bij een normaal raadsel wil je niets liever dan achter de antwoorden op al je vragen komen. Na een tijdje gekeken te hebben ben je bang dat je niks gaat snappen van de serie Maniac, totdat je erachter komt dat alle antwoorden wel degelijk in de serie verstopt zitten. Doordat de serie je steeds maar dingen laat afvragen blijft het verhaal interessant.

  Amazon Studios

  5. Homecoming

  Doordat Julia Roberts de hoofdrol speelt, scoort deze serie al een aantal punten. In Homecoming speelt ze de rol van Heidi Bergman, een welzijnswerker die in dienst is van de overheid. Deze organisatie, waar Bergman deel van uitmaakt, helpt getraumatiseerde soldaten en zorgt ervoor dat deze mensen weer normaal kunnen functioneren in de maatschappij.

  In haar carrière krijgt ze natuurlijk wel eens te maken met bijzondere gevallen, zo krijgt ze bijvoorbeeld te maken met Walter Cruz (Stephan James). Uiteindelijk besluit Bergman een carrièreswitch te maken en haar beroep achter haar te laten, maar na een aantal jaren staat er dan toch weer iemand van de overheid voor de deur. Zijn de herinneringen die ze heeft aan haar baan bij de overheid wel correct?

  Homecoming heeft prachtige acteurs en een meeslepend verhaal. Het verhaal van Homecoming heeft genoeg spannende wendingen die je achterover zullen laten vallen. Dit verhaal zou niet goed kunnen worden overgebracht zonder een aantal acteurs die hun rol sterk zouden vertolken. Het beste wat je kunt doen om Homecoming te begrijpen is de serie zelf te gaan kijken. Daarna snap je waarom dit een van de beste nieuwe series uit 2018 is.

  Steve Dietl/Netflix

  4. The Haunting of Hill House

  Netflix doet haar best om spannende films en series toe te voegen, dat lukt niet altijd even goed. Toch lijkt de streamingservice een goede stap te hebben gezet met de serie The Haunting of Hill House. In deze serie heeft een familie een zomer lang in een groot huis gewoond waar allemaal verontrustende dingen zijn gebeurd. Naast het gespook in hun hoofd is er namelijk ook gespook in het huis ontstaan.

  Twintig jaar later keert de getraumatiseerde familie terug naar het huis. Een van de zusjes in het gezin heeft zelfmoord gepleegd. Hierdoor besluit de rest van de familie dat het tijd is om oude de demonen uit hun hoofd te verbannen en te werken aan hun trauma’s. Toch worden ze in het huis niet alleen opnieuw geconfronteerd met hun eigen problemen, maar ook met de problemen die lang hebben rondgedwaald in het huis.

  Waarom dit een van de beste nieuwe series van 2018 is, is omdat The Haunting of Hill House niet je alledaagse horrorserie is. Er zijn wel een aantal horror clichés in de serie te vinden, maar daar ontkom je niet aan. Neem bijvoorbeeld gespook tijdens een ruzie die is ontstaan. Toch weet The Haunting of Hill House dit op een goede manier te verwerken en zal de serie je niet overspoelen met een te grote lading aan schrikmomenten. Tot het einde weten de makers je aandacht vast te houden. Als je dat lukt als seriemaker weet je dat je een van de beste series van het jaar 2018 hebt gemaakt.

  Netflix

  3. Chilling Adventures of Sabrina

  Sabrina is een zestienjarige tiener, maar heeft wel een hele bijzondere afkomst. Ze is namelijk half-mens, half-heks. Dankzij deze speciale afkomst krijgt Sabrina helaas wel slechte energie op zich afgeworpen. Wanneer ze weigert om de deal van het boek van de Duivel aan te gaan, zorgt hij ervoor dat er wat roet in Sabrina haar leven wordt gegooid.

  Lugubere magie is altijd welkom. Een hoeveelheid aan demonische krachten zorgt voor een donkere sfeer. Gelukkig is het niet alleen maar donker en worden deze demonische kanten goed gebalanceerd met een aantal grappige momenten en magie die niet compleet donker is. Je Harry Potter hart zal warm worden van deze serie door zijn grote hoeeveelheid aan magie.

  Een gebalanceerde serie die niet alleen door haar duistere kant voor wat spanning zorgt, maar ook nog eens door haar magie. De serie verdient het zeker om tussen de beste nieuwe series van 2018 te staan.

  Netflix

  2. Altered Carbon

  De serie speelt zich af in de toekomst. Om precies te zijn 360 jaar in de toekomst. De meeste afleveringen spelen zich af in het jaar 2384 in een toekomstbeeld van San Francisco. In deze tijd wordt het geheugen van mensen opgeslagen op een schijf die ze een cortical stack noemen. Deze wordt in de achterkant van hun nek geïmplanteerd.

  Menselijke lichamen of synthetisch gemaakte lichamen worden dan ook sleeves genoemd. De cortical stack is te verplaatsen naar een ander lichaam zodra het oude niet goed meer is. In Altered Carbon is het in principe mogelijk om voor altijd te leven, zolang je cortical stack het maar overleeft.

  Na 250 jaar ingevroren te zijn geweest, weet een gevangene (hoofdpersoon Kovacs, voornamelijk gespeeld door Joel Kinnaman) zijn cortical stack in een nieuw lichaam te stoppen en daardoor vrij te komen. Hij grijpt zijn kans om zijn vrijheid terug te winnen. Dit is alleen op maar op één manier mogelijk: hij moet een complexe moord oplossen. Hij twijfelt eerst om deze moord op te lossen, maar neemt uiteindelijk toch het aanbod om de zaak op te lossen aan.

  Altered Carbon heeft zo haar kuren, maar heeft iedere serie dat niet? Altered Carbon bevat een groot aantal aan clichés en stereotypes. Van een Latina agente met attitude tot een Russische gangster, maar toch weet de serie je erin te trekken door haar boeiende verhaal. De mix van sci-fi en misdaad zorgt voor een interessant verhaal met een aantal dramatische wendingen die je aandacht weten vast te houden.

  Iedereen wil eigenlijk niets liever dan de hoofdpersoon Kovacs dood te zien gaan, maar niets is wat het lijkt in deze sci-fi serie. Niet alleen vanwege Kovacs zelf, maar ook vanwege de sleeve die hij heeft weten te krijgen. Hierdoor komen er veel plotselinge wendingen die je aandacht vasthouden. Door deze spannende wendingen en de perfecte mix van sci-fi en misdaad wordt de serie al gauw een van de beste nieuwkomers in 2018. Zo zijn er veel meer reden waarom je Altered Carbon moet kijken en heeft de serie dus een terechte tweede plek in de lijst met beste nieuwe series van 2018.

  Netflix

  1. The Alienist

  Het is 1896: New York wordt geplaagd door een seriemoordenaar. Deze moordenaar heeft zijn zinnen gezet op jongens die zich in het wereldje van de prostitutie voordoen als vrouwen. Hierbij worden geslachtsdelen verminkt en ogen uit kassen getrokken op gruwelijke wijze. In de 19e eeuw was het vinden van een seriemoordenaar helaas wat moeilijker door het gebrek aan technologie.

  Er is alleen één persoon die deze schurk weet te pakken. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl), de ‘alienist’, was in deze tijd wat wij een zielenknijper noemen. Deze psychiater weet door in mensen hun hoofd te kruipen zaken op te lossen. Zal het hem ook lukken om erachter komen wie deze serie aan moorden pleegt?

  The Alienist klinkt als het zoveelste verhaal waar iemand achter een sadistische moordenaar aan gaat. Het is pas een kunst als je alsnog weet de aandacht van de kijkers vast te houden. The Alienist weet dit te doen door een combinatie van goede acteurs en nieuwe hypotheses die je in elke aflevering op een dwaalspoor zetten. Brühl speelt niet als enige een overtuigende rol, ook Luke Evans en Dakota Fanning weten een goede rol neer te zetten.

  The Alienist weet met een veel herhaalde verhaallijn een homerun te slaan en verdient de titel van de beste nieuwe serie van 2018.

  De 10 beste nieuwe series van 2018

  Dit was de lijst met de beste nieuwe series van 2018, maar het kan ook zo zijn dat jij hele anderen series in gedachten had. Welke series had jij allemaal in gedachten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.