Xbox Games With Gold januari 2019 - Wat spelen we deze maand?

  Gratis games voor leden. Een formule waarmee zowel Microsoft als Sony ons iedere maand weer mee verwennen. Ook in januari mogen Xbox-bezitters weer de nodige games spelen en het jaar wordt goed afgetrapt met een berg toffe games. Dit is de Xbox Games with Gold update voor januari 2019.

  Celeste

  Over bergen gesproken: Microsoft brengt ons in de januari update voor Xbox Gold leden een wel hele toffe indiegame die toevallig ook om een berg draait. De berg in kwestie is Celeste. De beklimmer is Madeline. In deze avonturengame kruip jij in haar huid en onderneem je een barre, maar toffe tocht naar de top van de berg. Onderweg moet je rennen, springen, klimmen en klauteren om de ruim 700 levels te overwinnen.

  In de levels kom je de nodige uitdagingen tegen en zul je meer dan eens het leven laten. Telkens als je doodgaat, kom je vliegensvlug weer tot leven om het nog eens te proberen. Celeste laat zich niet zomaar beklimmen, maar vereist timing en de nodige inzichten van jou als je verder wil komen. Hoe dichter bij de top je komt, hoe moeilijke de game zal worden. Maak je klaar voor een epische tocht naar de top van de berg Celeste.

  Celeste is te downloaden van 1 januari tot 31 januari op Xbox One.

  WRC FIA World Rally Championship 6

  Voor mensen die minder hebben met bergen beklimmen of platformen in het algemeen heeft Microsoft een rallygame in petto. WRC 6 is het zesde deel in de franchise van officiële FIA World Rally Championship racing games en laat je lekker in de modder spelen met verschillende opgevoerde auto’s. Scheur over de baan in ’s werelds zwaarste rally races die het uiterste van je innerlijke coureur naar boven halen.

  Voor Max Verstappen is geen plek in deze game, want dit is een rallygame voor doorgewinterde modderkoningen! Onderweg moet jij je auto repareren als deze stuk gaat en als je wagen het niet begeeft, krijg je te maken met scherpe haarspeldbochten, mist en zware regenval. Dan hebben we het niet eens oven de donkere nachten, waarin jij op je intuïtie en je voorlichten bent aangewezen.

  WRC 6 is te downloaden van 16 januari tot 15 februari op Xbox One.

  Lara Croft and the Guardian of Light

  Voor de wat meer avontuurlijke gamer komt Microsoft deze maand met een game rondom niemand minder dan Lara Croft. Zij gaat samen met een onwaarschijnlijke bondgenoot op pad in de tempel van het licht. Als Lara op zoek is naar een legendarische spiegel komt de krijger Totec namelijk tevoorschijn en vertelt haar over het gevecht tussen hem en Xolotl.

  Dit is de heerser van de duisternis die net ontsnapt is uit de spiegel en vanzelfsprekend gestopt moet worden. Voor Lara niks geks, behalve dan dat deze boze heerser vóór daglicht gepakt moet zijn. Een race tegen de tijd begint voor één of twee spelers, waarbij in ieder level samengewerkt moet worden.

  Lara Croft: Guardian of Light is vanaf 1 januari tot en met 15 januari beschikbaar op Xbox One én Xbox 360.

  Far Cry 2

  Als laatste game in deze Xbox Games with Gold update is de first person shooter Far Cry 2 te downloaden. Deze game neemt je mee naar een zonnige bestemming in Afrika en geeft je daarbij malaria cadeau. Niet echt het ideale presentje zou je zeggen, maar in Far Cry 2 is het werkelijkheid. Om de zoveel tijd pillen slikken, zodat je niet sterft aan de symptomen en onderweg ook nog eens een berg aan vijanden die het maar op één persoon gemunt hebben: jou.

  Als je denkt dat de mensen, of je malaria, het grootste probleem zijn in de game heb je het mis. Je komt onderweg namelijk ook nog de nodige wilde dieren tegen die niet op een knuffel uit zijn. De tijgers, olifanten, neushoorns en andere dieren gaan je zonder pardon te lijf en als je wonden oploopt, moet je die ook nog eens zelf verbinden.

  Intussen ben jij op zoek naar The Jackal, een wapenhandelaar die wapens aan twee partijen verkoopt om zo een conflict gaande te houden. De situatie wordt er voor jou dus niet beter op. Gelukkig zijn er ook mensen die jou willen helpen door je bijvoorbeeld wapens te verkopen en je de weg te wijzen in het enorme Afrika.

  Far Cry 2 is beschikbaar van 16 januari tot 31 januari op Xbox One en Xbox 360

  Xbox Games With Gold januari 2019 - Voor ieder wat wils

  Dit zijn de games die je in januari gratis kunt krijgen van Microsoft als je een Gold abonnement hebt. Microsoft geeft ook in januari weer toffe titels weg. Welke van deze games ga jij downloaden? Laat het ons weten in de reacties!

  Celeste

  Verkijgbaar vanaf 25 january 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.