Foto: Per Arnesen/Netflix

5. The Rain

De wereld is vergaan. Zes jaar geleden is er een vreselijk virus uitgebroken en dat heeft alle mensen in Scandinavië vermoord. Twee jongeren hebben hebben deze ramp overleefd doordat ze zes jaar vastgezeten in een bunker, nadat hun vader hen achterliet met de belofte hen weer op te komen halen. Dit is nooit gebeurd. Uiteindelijk besluiten de twee uit de bunker te gaan en sluiten ze zich al snel aan bij een groep overlevenden, in de hoop hun vader te vinden.

The Rain moet je in de originele Deense taal kijken, want dan is de serie het beste. Sowieso is het een van de beste Netflix original series, anders zou hij niet in deze lijst staan. Maar waarom is The Rain een van de beste? Door het meeslepende verhaal en het fantastische acteerwerk. De meeste acteurs zijn jong, maar de rollen die ze spelen zijn zo goed gedaan dat je haast gelooft dat ze alle gebeurtenissen (mensen die dood gaan, mensen vermoorden, verraad) echt hebben meegemaakt.

Verder is het verhaal meeslepend en gebeuren er constant dingen waardoor het interessant blijft. Al bij al is de serie fantastisch gemaakt en dit zorgt ervoor dat de serie een aanrader is.