10 beste Netflix series van dit moment - Ook Netflix blijft relevant

  Met al dat Disney+ geweld zou je bijna vergeten dat Netflix bestaat. Toch heeft deze streamingdienst nog een heleboel series die vandaag de dag interessant zijn om te bekijken. In deze special benoemen wij enkele van de beste Netflix series van dit moment. Tijd om te bingewatchen!

  Netflix

  10. 13 Reasons Why

  Het derde seizoen van 13 Reasons Why is uit en de serie wordt met gemengde gevoelens ontvangen. Of je vindt het geweldig of je vindt er helemaal niks aan. In ieder geval biedt dit seizoen voor liefhebbers weer urenlang verhaal. Vermaak is deze heftige serie niet direct, maar het zet je wel aan het denken. Zo worden thema's als (zelf)moord, verkrachtingen en pesten besproken.

  In het derde en nieuwste seizoen volgen we de bekende hoofdrolspelers die allemaal hun eigen geheimen hebben. Ondertussen is de verkrachter van seizoen 1, Bryce Walker, dood en ontrafelt zich een heel moord mysterie waarin moet worden uitgezocht wie de dader is. Als je niet terugschrikt van heftige thema's, is 13 Reasons Why mogelijk wel een serie voor jou!

  9. On My Block

  On My Block is een serie die het in een ander Netflix-artikel net niet tot de top 10 wist te schoppen. Dat was een artikel met daarin de beste Teen High School series op Netflix. Toch is On My Block een serie die bij veel Netflix-kijkers in de smaak is gevallen. De serie is zo vaak bekeken dat Netflix al officieel heeft bevestigd dat er aan een derde seizoen wordt gewerkt. Vooralsnog is niet bekend wanneer dat nieuwe seizoen uitkomt, maar meestal duurt dat niet lang meer nadat Netflix de aankondiging maakt.

  On My Block brengt ons naar Los Angeles. Vier vrienden worden daar op de proef gesteld wanneer ze naar de middelbare school gaan. In de serie komen verschillende tienerdrama's aan bod. Al het drama wordt met een flinke dosis komedie gepresenteerd. Eerder dit jaar in maart kwam het tweede seizoen uit.

  8. Friends

  De afleveringen van Friends zijn al jaren oud, toch zijn ze vandaag de dag nog steeds populair. Zo populair dat ze al heel lang tussen de categorie trending op Netflix staan. Niet gek ook want met Friends ben je niet snel uitgekeken. Er zijn maar liefst 10 seizoenen beschikbaar. Als je dus op zoek bent naar een serie om lekker te bingewatchen, dan mag je heel veel vrije tijd inplannen.

  Friends is een populaire sitcom waarin we zes vrienden volgen. Die vrienden hebben redelijk vaak problemen die te maken hebben met werk, thuis en de liefde. Het gaat om een grappige en herkenbare serie met situaties die zo jouw konden overkomen. Friends is een serie die zo populair is dat in de Verenigde Staten deze serie elk jaar opnieuw in de top 10 belandde.

  7. La Casa De Papel

  Dit is een serie die helemaal binnen de nieuwe strategie van Netflix past. Zo komen er de komende jaren steeds meer series en films van Europese afkomst op Netflix. La Casa De Papel is een beginnetje, want deze Spaanse serie telt ondertussen maar liefst drie seizoenen. Afleveringen variëren tussen de veertig minuten tot een uur. Er zijn tot nu toe 30 afleveringen beschikbaar.

  In de serie volgen we acht dieven die een groep mensen gijzelen en vervolgens zichzelf en die gijzelaars opsluiten. Ze zitten vervolgens vast in het Koninklijke Munt van Spanje. Ondertussen speelt er van alles in de onderwereld van Spanje. Criminelen proberen de politie te slim af te zijn.

  6. Elite

  Een andere serie die de aandacht van Netflix-kijkers heeft weten te trekken, is Elite. Ook deze serie past in het rijtje van steeds meer Spaanstalige producties. Er worden nog regelmatig nieuwe afleveringen van Élite toegevoegd en op het moment kan worden gekeken naar alweer het tweede seizoen van deze serie. Je kunt deze serie na een tijdje niet volledig meer bingewatchen, omdat wekelijks nieuwe afleveringen verschijnen.

  In de serie merken we dat de kloof tussen arm en rijk groot is. Drie arbeiderskinderen komen op een privéschool in Spanje te zitten. Uiteindelijk vindt er zo'n grote confrontatie plaats tussen arm en rijk dat er een moord wordt gepleegd. Vanaf dat moment loopt alles uit de hand.

  5. Mindhunter

  Toen de Netflix releases van augustus 2019 bekend werden gemaakt, werd er gereageerd dat deze maar weinig voorstelden. Toch was er één serie die op dat moment al de aandacht trok. Dat was Mindhunter, die op dat moment een tweede seizoen kreeg. Mindhunter is een serie die met beide seizoenen de aandacht van kijkers weet vast te houden.

  De serie belooft veel spanning wanneer twee FBI-agenten voor een doorbraak in de criminologie zorgen. Ze gaan in gesprek met moordenaars om te begrijpen waarom ze die moorden plegen. Wat moet er door je hoofd spoken als je besluit dat het 'normaal' is om de ene na de andere misdaad te begaan? Mindhunter neemt het op een uiterst interessante wijze onder de loep.

  4. Lucifer

  Een andere serie die de aandacht trekt is Lucifer. Het is grappig hoe het leven kan lopen, want ondanks dat er eerder berichten waren dat de show was gecanceld, werd dit jaar toch seizoen 4 uitgebracht. Nu werkt Netflix aan een vijfde seizoen waarin we weer meer details gaan zien rondom de bekende personages uit deze serie. In ieder geval was het al gek dat Netflix bij seizoen 4 overwoog te stoppen, want de serie trekt veel aandacht.

  In de serie zien we dat de duivel ergens op aarde ronddwaald. Je zou dan denken aan een rood mannetje met enorme horens, een staart en een brein vol duistere gedachten. In Lucifer is die misschien niet zo slecht als je verwacht. Een charismatische duivel van een man die alleen maar vakantie wil vieren zorgt voor een humoristisch verhaal wat veel Netflix-kijkers aan het bingewatchen houdt.

  3. Atypical

  Ook de oudere serie Atypical is zeker een serie om in de gaten te houden. Dit komt omdat er op het moment aan een derde seizoen wordt gewerkt. Alhoewel het nog niet bekend is wanneer dit derde seizoen uitkomt, is het altijd handig om er vast op voorbereid te zijn. Dat maakt Atypical dan ook voor dit moment interessant.

  Het is een interessante serie omdat je personages voorbij ziet komen die je niet in elke serie zomaar ziet. De hoofdrolspeler is een typische autist. In Atypical merken we dat hoofdrolspeler Sam er de nodige moeite mee heeft als hij één van de typische thema's van een tienerdrama probeert te verkennen: de liefde. Sam heeft in de serie maar één doel en dat is ondervinden hoe het is om een langdurige relatie te hebben.

  2. Riverdale

  Op het moment is het ook geen slecht idee om Riverdale weer eens erbij te pakken. Momenteel zijn er drie seizoenen en het vierde seizoen staat ook al op de planning. Onlangs werd bekendgemaakt dat we 10 oktober aan de slag kunnen gaan met seizoen. Dat maakt deze serie uiteraard erg geschikt voor dit moment. Veel mensen kijken uit naar dit nieuwe seizoen. Zeker omdat er na het overleiden van Luke Perry plots vraagtekens waren of dit seizoen wel doorging.

  Dit is een serie die niet alleen goed acteerwerk toont, maar ook veel herkenbare thema's naar voren brengt. Zo ââââââbespeuren wij een mix van drama, humor en romantiek wanneer het verhaal rondom een moord mysterie steeds verder uitrolt. Weet je nog niet zeker of Riverdale bij jou past? Eerder publiceerden wij al een artikel met daarin 5 redenen waarom je moet kijken naar Riverdale.

  1. Black Mirror

  Ondanks dat Black Mirror al een flinke tijd via Netflix te zien is, blijft de serie relevant. Zo is er nog vrij recent een vijfde seizoen achteraan geplakt. Eerder werd dit seizoen uitgesteld voor de populaire interactieve Black Mirror-film Bandersnatch. Eerdere seizoenen van Black Mirror werden altijd al erg goed beoordeeld. Black Mirror laat bizarre situaties zien vol satire over de mogelijke technologie van de toekomst.

  In dit vijfde seizoen zien we weer een aantal nieuwe afleveringen. Daarin krijgen we weer situaties voorgeschoteld met verhalen over hoe de technologie helemaal uit de hand loopt. Het is gebruikelijk bij Black Mirror dat je de afleveringen in willekeurige volgorde kunt kijken, omdat deze allemaal aparte verhalen verwerken. Dit maakt de serie uiterst geschikt om te bingewatchen. Als je een serie minder leuk vind, sla je deze gewoon over.

  De beste Netflix series van dit moment

  Wat zijn volgens jou de beste Netflix series van dit moment? Deel jouw series hieronder, zodat iedereen elkaar kan inspireren met het vinden van interessante nieuwe series op Netflix. Vergeet ook niet het aanbod van Disney+ te bekijken in het geval dat je al deze series al gezien hebt. De nieuwe streamingdienst is nu gratis beschikbaar in Nederland

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.