De top 5 beste Netflix drama series 2019 om in de gaten te houden

Article
woensdag, 09 januari 2019 om 9:48
beste netflix dramaseries 2019 spanning en sensatie op je beeldscherm 144829 6
Wat worden mogelijk de beste drama series op Netflix in 2019? Van die series waarin van alles gebeurt en jij maar amper kan geloven wat voor rare dingen er voorbij komen. We hebben de vijf beste series om in de gaten te houden voor je op een rijtje gezet.

5. Stranger Things 3

Binnenkort komt het langverwachte derde seizoen van Stranger Things uit. Stranger Things is een zeer populaire Netflix Original serie die zich vooral focust op het horror en sci-fi genre. Toch behoort Stranger Things 3 ook in onze lijst van de beste drama series in 2019, aangezien de serie wel twee Emmy nominaties heeft gekregen voor Beste Drama.
In seizoen 3 begint het verhaal in het kleine stadje Hawkins. Al twee seizoenen lang worden onze geliefde personages geterroriseerd door een andere dimensie. Eleven, een meisje met bovennatuurlijke krachten, probeert te helpen met het stoppen van dit drama samen met een groepje van vier jongens die eigenlijk als nerds worden beschouwd. Tegenwoordig zijn ze de held van de dag, maar helaas weten maar weinig mensen uit Hawkins dit.
Stranger Things 3 komt op 4 juli 2019 uit op Netflix.
144833

4. The Central Park Five

We beginnen deze lijst van de beste drama series op Netflix in 2019 met een nieuwe Netflix serie, namelijk The Central Park Five. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van vijf jongens van een etnische achtergrond onterecht die werden veroordeeld voor een misdrijf dat zij niet hadden gepleegd. In de serie proberen de makers duidelijk te maken hoe scheef het Amerikaanse rechtssysteem is.
Het is een docuserie en het verhaal kent van zichzelf genoeg drama. De vijf jongens die eerder werden beschreven werden beschuldigd van de verkrachting van Trisha Meili en daar onterecht voor veroordeeld. De serie volgt het verhaal van deze heren, die jarenlang onterecht vast hebben gezeten tot de echte dader uiteindelijk zijn schuld opbiecht.
De releasedatum van The Central Park Five is tot nu toe onbekend.
144835 1

3. 13 Reasons Why seizoen 3

Deze serie zorgde niet alleen voor drama binnen de serie, maar ook voor veel gespreksstof in de realiteit. Een meisje dat zelfmoord pleegt en dertien cassettebandjes met de redenen waarom ze dat heeft gedaan achterlaat klinkt in een zin al dramatisch. Toch weet de serie het voor elkaar te krijgen om nog meer drama in de serie te hebben. Wij denken daarom dat het een van de beste drama series op Netflix van 2019 zal worden.
In 13 Reasons Why worden moeilijke onderwerpen aangepakt en wordt de kijker geconfronteerd met gebeurtenissen die mensen regelmatig overkomen. Het is geen goede serie voor een erg gevoelige kijker en er bestaan veel discussies over de serie. Iedereen die de serie heeft gekeken kan opnoemen welke twee scènes de meeste discussies hebben veroorzaakt. Seizoen 2 eindigde met een enorme cliffhanger en wij zijn benieuwd naar hoe dit in het derde seizoen zal vervolgen.
De officiële releasedatum van 13 Reasons Why seizoen 3 is nog niet bekendgemaakt.
144836

2. Sex Education

Een geheel nieuwe serie op Netflix met Asa Butterfield in de hoofdrol als Otis. Een onpopulaire jongen met een moeder die sekstherapeut is, vindt een manier om populairder te worden dan hij was. Dit door middel van de lessen van zijn moeder: hij gaat namelijk sekstherapie geven op zijn school. Een serie die zich op een High School afspeelt moet wel drama bevatten.
De serie zal op een moderne manier onderwerpen behandelen zoals seksuele oriëntatie en romantische ervaringen bij jongeren. Volgens Netflix zal het een hartverwarmende serie worden, maar dat zullen we eerst moeten bekijken. Wij denken in ieder geval dat Sex Education een van de beste drama series op Netflix van 2019 kan worden.
Sex Education is vanaf 11 januari 2019 te zien op Netflix.
144837 1

1. The Crown seizoen 3 - De beste van de drama series op Netflix in 2019

Het derde seizoen van de meest dure Netflix serie ooit is onderweg. Deze Britse historische drama serie weet zijn verhaal te baseren op waargebeurde verhalen uit de Britse geschiedenis en het koningshuis. Uiteraard wordt er een spannende twist aan deze gebeurtenissen gegeven, want er is nooit genoeg drama in een dramaserie.
In onze The Crown seizoen 2 review noemden wij de serie een van de beste drama series van dat moment. Laten we hopen dat The Crown ook dit jaar weer in de schijnwerpers zal staan en weer een parel van een seizoen neerzet. Van alle historische drama series op Netflix spant deze tot nu toe de kroon.
De releasedatum van The Crown seizoen 3 is tot nu toe nog onbekend.
Nog niet genoeg sensatie om je jaar mee op te vullen? Bekijk dan onze lijst met de beste heftige series.