Beste heftige series die je moet zien - Laat je shockeren met spanning en sensatie

  Vaak zijn spanning en sensatie hoofdingrediënten van een goede serie, dat houdt het interessant en je aandacht erbij. Door de shockerende gebeurtenissen die de schrijvers van het script bedenken kunnen wij onze ogen niet meer van het scherm afhouden. De een is daar beter in dan de ander, dus dit zijn de beste heftige series die je gezien moet hebben.

  FX Networks

  5. American Horror Story

  Het zit hem al in de naam, van deze serie kun je genoeg horror-momenten verwachten. Wanneer horror je niet shockeert gaat er iets mis en dit is bij American Horror Story niet het geval. Meerdere keren zitten kijkers met open mond te kijken wat er nu weer gebeurt, wat juist de bedoeling is van de serie. Dit maakt het ook een van de beste heftige series die je moet zien.

  Er gebeuren onwijs veel gekke dingen in de serie, waarbij vaak een dood lichaam of veel bloed bij komt kijken. Maar het is niet alleen de gore die de serie zo spannend maakt als hij is, soms word je ook simpelweg geshockeerd door een extreem verdrietig moment. Ook is de serie rijk gevuld met bijzondere mensen, dit kun je lezen in ons artikel over de meest bizarre personages in American Horror Story.

  Netflix

  4. 13 Reasons Why

  Vanaf het eerste moment dat deze serie op Netflix werd geplaatst, ontstond er discussie over het bestaan van 13 Reasons Why. Het is een serie die bestaat uit moeilijke onderwerpen die de makers door middel van confrontatie bespreekbaar proberen te maken. De meningen hierover verschillen enorm, vooral als het gaat om de twee meest heftige scènes in de serie.

  Voor het kijken van de serie is het belangrijk dat de kijker zich mentaal stabiel voelt. Hiervoor worden ook waarschuwing gegeven voordat de eerste aflevering begint. Wij vinden 13 Reasons Why een prachtige serie die wel degelijk een deur heeft geopend met gespreksonderwerpen. Confrontatie hoeft niet altijd een negatief punt te zijn. Dit wordt bewezen in 13 Reasons Why en is daardoor een van de beste heftige series die je gezien moet hebben.

  HBO

  3. Game of Thrones

  Game of Thrones is een ontzettend populaire serie van HBO. Dit juist omdat de schrijvers ons steeds weten te verrassen, ondanks dat we regelmatig niet blij verrast zijn. Ieder moment van de serie weet je dat elk personage plotseling kan overlijden, zelfs als ze nog zo belangrijk lijken voor het plot. Daardoor voelt elke aflevering als een Russische Roulette. Door deze spanning is Game of Thrones een van de beste heftige series die je gezien moet hebben.

  Deze spanning zorgt ervoor dat we willen blijven kijken, we snakken naar meer. Mensen zijn nu eenmaal een bijzonder soort dat zichzelf graag kwelt met deze tranentrekkende doden. Een rauwe wereld waar weinig zoetsappigheid te vinden is, is blijkbaar precies wat de wereld wil zien. Hoewel het aanzicht van een hoofd dat werd geplet als een avocado die tot guacamole wordt verbouwd niet het mooiste aanzicht was wat we ooit hebben gezien.

  2. Black Mirror

  In deze serie heeft de schrijver geschreven over de toekomst van vooruitgang in de technologie die in conflict raakt met de donkere aard van mensen. Iedere aflevering duurt ongeveer een uur en hierbij wordt elke keer een nieuw verhaal verteld. Ook zijn deze afleveringen gemaakt om jou te shockeren.

  Helaas voor ons zit er een harde kern van waarheid in de serie, vooral betreft het vaak egoïstische hart van een mens. Deze afleveringen laten vaak zien hoe dit op gruwelijke manieren fout kan aflopen, of soms juist heel goed. Neem een duik in deze serie en je bent gegarandeerd om op het puntje van je stoel te blijven kijken tot het einde van de serie.

  Helaas is onlangs het vijfde seizoen uitgesteld, waarbij de exacte datum nog niet bekend is gemaakt. Tot nu toe is het met de vier gemaakte seizoenen een van de beste heftige series die je moet zien.

  Hulu

  1. The Handmaid’s Tale

  Deze serie geeft een harde kijk op de wereld en hoe deze er nu uit zou kunnen zien als mensen niet voor gelijke rechten waren opgekomen. The Handmaid’s Tale speelt zich af in een wereld waarin vruchtbare vrouwen alleen maar leven om kinderen te baren voor rijke mannen. Verkrachting is voor deze vrouwen geen bijzonderheid meer, hoe gruwelijk het ook is.

  Onvruchtbaarheid speelt een grote rol in het verhaal van de serie. Het is als een epidemie, waardoor vruchtbare vrouwen cruciaal zijn. Dat is ook de reden dat deze vrouwen worden verkocht aan rijke families en op deze walgelijke manier worden behandeld. The Handmaid’s Tale zit vol met bizarre momenten en is een van de beste heftige series die je gezien moet hebben.

  De beste heftige series van nu

  Tegenwoordig gaan we steeds een stap verder in wat we op televisie laten zien en wat niet. Welke serie vond jij het meest shockerend? Mocht je even niet meer weten wat je in 2019 allemaal te wachten staat aan series, hebben wij een lijst voor je geschreven met de beste Netflix series waar je nog naar uit kunt kijken in 2019.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.