Foto: Paramount Pictures

Lucas: "Annihilation"

Eind maart verscheen daar ineens Annihilation op m'n beeldscherm. Een film waarvan ik dacht dat ik die in de bioscoop zou moeten bewonderen, was ineens via de streamingdienst te kijken. Lekker, want nu hoefde ik geen geld uit te geven om naar de bioscoop te gaan.

Al had ik dit zeker niet erg gevonden, want de film zou mijn geld dubbel en dwars waard zijn! In Annihilation volg je een groep vrouwen dat zich aan een gevaarlijke expeditie waagt in een mysterieuze zone. Deze zone ziet er op het eerste oog prachtig uit, maar kent een aantal gevaren die levensbedreigend zijn.

Op visueel gebied ziet Annihilation er prachtig uit, de wereld wordt fantastisch neergezet en het mysterie dat de film met zich meedraagt is gaaf en laat je hardop meedenken. Een wending is dan ook niet uitgesloten bij deze film, waar Natalie Portman de hoofdrol in vertolkt. Enige minpuntje van Annihilation is dat de personages, naast die van Natalie Portman en haar man, niet heel boeiend zijn. Desondanks is Annihilation een absolute aanrader!