Assassin's Creed Odyssey Wapens - Alles wat je moet weten!

Article
maandag, 10 september 2018 om 18:00
xgn google image
Wij zijn afgereisd naar Parijs voor een lange speelsessie met Assassin’s Creed Odyssey. Net zoals voorganger Assassin’s Creed Origins kom je tijdens het avontuur een hoop verschillende wapens tegen. Lees hier wat we hebben geleerd en alles wat je moet weten over de Assassin’s Creed Odyssey wapens.

"Stick ‘em with the pointy end"

Assassin’s Creed Origins heeft het vechtsysteem van de serie gerevolutioneerd en Assassin’s Creed Odyssey bouwt daar op voort. Zo zul je ook deze keer talloze wapens tot je beschikking hebben met uiteenlopende statistieken. Deze wapens vallen allemaal onder een bepaalde wapensoort en kunnen een grote invloed op je speelstijl hebben.
Aan de snelle kant van het spectrum heb je ten eerste de dolken, een wapensoort die een extreem hoge snelheid verkiest boven alle andere aspecten. Veel schade per aanval zul je dus niet doen en veel bereik heb je ook niet, maar met een overschot aan snelle stoten zal je vijand zich het slachtoffer voelen van een groep wespen. Een ander snel wapen is het klassieke zwaard (die dit keer niet meer is onderverdeeld in rechte en kromme zwaarden) dat wat snelheid inlevert tegenover de dolken, maar wel iets meer schade aanricht per aanval en een stuk meer bereik heeft.
Ten opzichte van Origins zijn de twee snelle wapens wel iets meer tot elkaar gekomen door een ingrijpende verandering in Odyssey. Het schild van Bayek is namelijk verdwenen en het is niet meer mogelijk om te blokken. Je hebt alleen de mogelijkheid om een aanval te pareren. Het grote verschil in Origins tussen dolken en het zwaard is namelijk het feit dat je met een zwaard wel een schild kan gebruiken en met de dolken niet.
Assassin's Creed Odyssey Wapens
Na de snelle wapens komen we terecht bij twee wapens die een gemiddelde snelheid hebben, te weten speren en staven. Het voelt in Assassin’s Creed Odyssey geweldig om met een speer aan de slag te gaan, zodat je je een echte Griekse hopliet voelt. Bovendien heeft het wapen een enorm bereik, wat nooit te onderschatten is. De staf heeft ongeveer dezelfde snelheid als de speer, maar minder bereik, want de staf specialiseert zich in het bevechten van groepjes vijanden die dicht bij elkaar staan.
Over het bevechten van groepen gesproken, de koning wat dat betreft zijn de grote bijlen en hellebaarden. De zware aanval van dat wapentype zorgt voor een dodelijke tornado die je voldoende ademruimte geeft als je wordt omgeven door vijanden. Door zijn lage tempo kan dit wapentype er ook voor kan zorgen dat je geen enkele aanval er tussendoor krijgt als een vijand eenmaal aan het slaan is. Maar het kan nog een stukje trager met de grote hamers en andere stompe wapens, die de grootste tegenpolen van de dolken zijn. Een aanval is extreem traag, maar als je een vijand ermee raakt zal hij daar voorlopig niet van bijkomen.
Zo is er voor elke speelstijl wel een wapen te vinden en is het ook belangrijk om te wisselen tussen wapens als de situatie daarom vraagt. Als er een groep vijanden voor je staat met speren is het misschien niet het beste idee om ze te bevechten met de korte dolken. Gelukkig kan je vanaf level 15 met een druk op de knop wisselen tussen twee mêlee-wapens.
138551

Vaardigheden in de mix gooien

Een grote verandering die Odyssey toevoegt ten opzichte van Origins zijn actieve vaardigheden. Elke keer als je een level omhoog gaat kun je een punt steken in een skill tree van jouw assassin om ze een passieve vaardigheid of een actieve vaardigheid te leren, waar je er vier tegelijkertijd van kan ‘dragen’. Welke vaardigheden je meeneemt kan ook meespelen op jouw favoriete wapentypes.
Zo is er de vaardigheid Bull Rush, waarmee je snel richting een vijand vliegt en schade aanricht. Een handige manier om bijvoorbeeld snel bij een boogschutter te komen die jou het leven zuur maakt en tevens een goede manier om het korte bereik van een wapentype teniet te doen, zoals een dolk, staf of zwaard.
Een andere sterke vaardigheid voor deze en andere snelle wapens is een vaardigheid die jouw wapens doordrenkt met gif voor 15 seconden. Als je een vijand vaak genoeg raakt met een aanval zal hij vergiftigd raken en veel leven verliezen, maar de hoeveelheid gif die een vijand krijgt blijft hetzelfde per aanval. Je zult dus veel sneller een vijand vergiftigen met dolken of een zwaard dan met een trage bijl of hamer.
Assassin's Creed Odyssey Wapens
Ook voor de trage wapens zijn er handige vaardigheden te vinden. Zo zijn de oude Grieken er dol op om grote schilden met zich mee te dragen en als ze aan het blokken zijn kun je er alleen doorheen komen met een zware aanval. Dat is natuurlijk minder prettig voor zware wapens, want die hebben een nog tragere zware aanval dat de rest. Gelukkig is er een vaardigheid waarmee je een schild kan vastpakken en uit hun laffe handjes kan trekken, waarna jij weer verder kan gaan met Grieken in de grond te slaan.
Wanneer je een paar vaardigheden hebt gevonden waar je lekker mee speelt, vergeet dan ook zeker niet om ze te upgraden naar een volgend level. Hiermee zullen ze sterker worden of nieuwe effecten erbij krijgen. Je kan immers maar een bepaald aantal vaardigheden bij je hebben en dat kunnen dan beter de sterkst mogelijke vaardigheden zijn.
138552

Een kamp uitroeien van een afstand

We hebben het wel doodleuk gehad over de verschillende wapentypes, maar hoe zit het eigenlijk met de wapentypes van de bogen? In Origins zijn er namelijk ook vier verschillende bogen te vinden die allemaal zorgen voor compleet andere gameplay, van de shotgun-achtige Warrior Bow tot de langeafstandsschoten van de Predator Bow.
In Odyssey is dat iets veranderd, want er is nu nog maar één soort boog: de standaard Hunter Bow. Maar liefhebbers van de boogtypen hoeven niet bang te zijn dat hun favoriete aanval helemaal niet meer mogelijk zijn, want net zoals de melee-wapens hebben ook bogen actieve vaardigheden tot hun beschikking. Sterker nog, naast de vier actieve vaardigheden voor melee-wapens is er ook ruimte voor nog eens vier actieve vaardigheden voor bogen.
Je zult waarschijnlijk wel raden welke vaardigheden er onder andere tussen zitten, want de Predator Shot en Cluster Shot (de aanval van een Warrior Bow) zijn meteen te kiezen. Helaas hebben we nog niet de vaardigheid voor een Light Bow gevonden, maar er zijn genoeg smaken om uit te kiezen om de echte boogschutters onder ons blij te maken.
Eén van onze favoriete vaardigheden voor bogen is de mogelijkheid om een aantal vijanden te markeren en ze tegelijkertijd uit te schakelen met één schot. McCree uit Overwatch kan wel opdoeken, want het is nu alleen nog maar High Noon in Assassin’s Creedy Odyssey.

Assassin’s Creey Odyssey Wapens – Wat is jouw favoriet?

Heb jij al zin in de release van Assassin’s Creed Odyssey op 5 oktober? En heb je een vraag over jouw favoriete speelstijl in de game of een andere vraag? Stel ze gerust in de comments!