Beste mobile games Android en IOS - welke storylines raken ons?

  Er zijn veel mobile games voor Android en iOS die worden gezien als 'de beste'. Toch zitten er daar echt een paar games tussen die uitblinken, mede door goede storylines. Natuurlijk zitten sommige games ook vol met andere details die ervoor zorgen dat deze games de schijnwerpers verdienen. Over welke games gaat dit? Wij vertellen het je!

  10. This is the Police

  In dit strategische spel is het de bedoeling dat jij als speler de onderwereld in duikt. Je gaat een aantal belangrijke beslissingen maken voor de zestigjarige Jack Boyd. Deze op leeftijd zittende man heeft nog 180 dagen voordat hij met pensioen mag. Jij als speler hebt maar één ding voor ogen: rijk worden.

  Aan jou de eer om te bepalen hoe Boyd dat gaat bereiken. Als speler bepaal jij of deze man namelijk een schurk wordt en neigt maffioso te worde. Of hij wordt een braverik die goed is voor de wereld. Deze keuzes mag de speler maken tijdens plaats-delicten en diverse misdaden. Het is dus allemaal aan jou hoe het leven van Boyd gaat lopen.

  This is the Police lijkt net een stripboek. Je bladert door de bladzijdes heen met keuzes die invloed hebben op de volgende pagina’s. De voice-over helpt ook nog eens mee aan het feit dat de game een heerlijke sfeer heeft. Voeg dit samen met een interessante storyline die jij bepaalt en je hebt een van de beste mobile games voor op Android en iOS. Als je nog meer zou willen weten over deze game, dan kun je ook onze special over This is the Police lezen.

  De game This is the Police is voor 7,99 euro te downloaden in Google Play en voor ongeveer 6 euro in de App Store.

  9. Out There Chronicles

  Out There Chronicles is een interactieve grafische roman die is gebaseerd op de game Out There. Het is aan de speler de taak om zijn bondgenoten terug te vinden. Je wordt in een galactisch avontuur gegooid zonder enige informatie. De speler krijgt naast zijn taak om zijn bondgenoten terug te vinden ook nog eens de kans om allemaal antwoorden te vinden.

  Wat Out There Chronicles zo goed maakt zijn onder andere de illustraties. De artiest van de game heeft er namelijk voor gezorgd dat je achterover wordt geblazen door de visuele aspecten. Met prachtige ruimteschepen, emotionele gebeurtenissen en indrukwekkende planeten die prachtig zijn getekend. Het is dan misschien een simpele game, maar wel een van de mobile games met de beste storylines.

  Per episode betaal je 2,99 euro. Out There Chronicles kun je downloaden in de App Store en in Google Play.

  8. The Wolf Among Us

  The Wolf Among Us wist ook al een plekje te veroveren in ons artikel van beste storylines in games voor alle platformen, maar weet zowaar ook hier een plek te krijgen tussen de mobile games met de beste storylines. Telltale (de maker van de The Walking Dead games) brengt ons namelijk een meeslepend en makkelijk te spelen verhaal.

  Bigby Wolf beschermt magische wezens, zogenoemde Fables, tegen de mensen. De mensen kunnen namelijk kwade bedoelingen hebben richting de Fables en Bigby Wolf wil dit allemaal voorkomen. Hij doet zijn best om Fabletown verborgen te houden. Telltale tilt met The Wolf Among Us verhaallijnen een graad omhoog. Met alle moeilijke keuzes die je moet maken blijft het verhaal interessant en door de heftige gebeurtenissen, zoals een mysterieuze moord, blijft je brein geprikkeld. The Wolf Among Us is zonder twijfel een van de beste mobile games ooit.

  De eerste episode van The Wolf Among Us is gratis, maar daarna moet je betalen voor de episodes. De game is zowel in Google Play als in de App Store te downloaden.

  7. Gemini rue

  Ex-huurmoordenaar Azriel komt aan op de planeet Barracus. Deze planeet is met regen doordrenkt en zit vol met problemen. Gelukkig kan Azriel wanneer hij problemen heeft altijd terecht bij de criminelen waarvoor hij heeft gewerkt. Ondertussen is er aan de andere kant van het heelal ook genoeg gaande.

  Een man genaamd Delta-Six wordt zonder geheugen wakker in een ziekenhuis. Hij weet niet wie te vertrouwen en besluit dus te ontsnappen uit het ziekenhuis. Het lot brengt deze met problemen doorweekte mensen steeds dichter bij elkaar. Deze twee identiteiten krijgen de taak om keuzes te maken en het lot te veranderen.

  Er zitten twee verhalen in één game in Gemini rue. Twee verhalen die beide een andere kant op gaan en te volgen zijn met puzzels. Soms wordt de game een beetje ingewikkeld door deze verschillende verhalen, maar over het algemeen stoort het niet heel erg. Als je terug in de tijd wilt gaan, naar een game voordat alle games mooie visuals kregen, en je wat nostalgie in je leven wilt, is Gemini rue een van beste mobile games met een van de beste storylines.

  Gemini Rue is verkrijgbaar voor 5,49 euro in de App Store en voor 3,59 euro te kopen in Google Play.

  6. Lonewolf

  De situatie begint, jij bent alleen met je wapen. Je staat even stil en voelt de wind langs je afgleiden. Je ziet je vijand bewegen en weet hoe ver weg hij staat. Je hoort echo’s van het schot dat je afschoot met je sniper. Je hebt zojuist iemand vermoord. Het is weer stil. Het klinkt als een game die zich kan aansluiten bij de rest. Hoeveel sniper games bestaan er al wel niet? Toch weet Lonewolf zich te onderscheiden.

  Ten eerste springt Lonewolf eruit met haar illustraties. De game heeft namelijk wat weg van een stripboek, wat uniek is voor het sniper-genre. Soms hadden de makers wel wat meer effect mogen geven, meer slow motion effecten bijvoorbeeld. Naast deze unieke stijl waarin de game is geïllustreerd is Lonewolf ook interessant qua verhaal.

  In plaats van dat je een beetje nutteloos mensen doodschiet ben je een huurmoordenaar die wraak wil nemen op een maffiabaas die zijn gehele familie heeft vermoord. Je werkt jezelf door 35 missies heen om dat doel te behalen. Een uitdaging is het dus zeker. Lonewolf is een uitgebreide en interessante game en al helemaal een van de beste mobile games voor iOS en Android.

  Lonewolf is gratis te downloaden in zowel Google Play als de App Store.

  5. Machinarium

  Josef is een kleine robot. Hij wordt aan de kant gegooid en gedumpt op een vuilnisbelt. Zijn lichaampje valt uit elkaar, maar als speler weet je Josef weer bij elkaar te rapen. Hierna begint zijn avontuur terug naar zijn stad. Onderweg ontdekt Josef alleen een duivels plan van de kwaadaardige Black Cap Brotherhood. Het is jouw taak om te ervoor zorgen dat zijn plan niet de werkelijkheid wordt.

  Visueel gezien is Machinarium erg elegant en mooi om te zien. Detail is zowel in de voorgrond als in de achtergrond te vinden. De soundtrack versterkt alleen maar het unieke gevoel dat de game je geeft. De soundtrack en stijl versterken elkaar enorm. Naast de visuele schoonheid zullen de puzzels je ook zeker uitdagen. Helaas loopt de game af en toe wel vast. Vooral wanneer je tijdens een puzzel veel achter elkaar moet klikken.

  Gelukkig komt dit vastlopen niet heel vaak voor en valt er doorheen te kijken. Je zult namelijk afgeleid worden door alle goede punten in de game. Het is zeker een van de beste mobile games voor zowel Android en iOS.

  Machinarium is voor 4,99 euro te downloaden in Google Play en voor 5,49 euro te downloaden in de App Store.

  4. Bury me, my Love

  Deze game is gebaseerd op het aangrijpende verhaal van een Syrische vluchteling. Met negentien verschillende eindes weet deze game een bijzonder en uniek verhaal neer te zetten. Het hele verhaal zal je meemaken door middel van een systeem dat vergelijkbaar is met WhatsApp.

  Tijdens het spelen van Bury Me, my Love leer je twee karakters door en door kennen. Dit door oude berichtjes van de twee te lezen, te helpen met advies geven en door te kijken naar de reacties van de ander. Deze gesprekken tussen Nour en Majd kunnen soms wel eens heftig en emotioneel worden, door de druk die erop ligt. Het enige wat jammer is, is dat je nieuwsgierig blijft na het eerste einde en dus opnieuw wilt spelen na het ene einde gehad te hebben.

  Helaas is het verhaal daar soms niet interessant genoeg voor. Na sommige keuzes die je maakt lijkt de uitkomst een beetje willekeurig, wat erg jammer is. Het kan dus voor sommigen zo zijn dat na een tijdje gespeeld te hebben de interesse er wel vanaf is. Dit ligt er vooral aan of je houdt van een rustige en simpele game.

  Toch zul je na het spelen van Bury me, my Love wel het gevoel krijgen dat je vluchtelingen wat beter begrijpt en dat maakt het zeker een van de beste mobile games met een goed verhaal. De game is te downloaden voor 3,49 euro in de App Store en voor dezelfde prijs ook verkrijgbaar in Google Play.

  3. Ninja Arashi

  In Ninja Arashi bekijk je de wereld door de ogen van een gepensioneerde ninja, Arashi. Deze actiegame zorgt er helaas voor dat Arashi uit zijn pensioen moet treden doordat zijn zoon mee wordt genomen door een duivelse demoon genaamd Orochi. Deze kwaalgeest heeft tien jaar vastgezeten, maar wist te ontsnappen. Het is aan jou om Arashi te helpen zijn zoon te redden.

  Visueel gezien is Ninja Arashi een schoonheid. Je zult achterover geblazen worden van de attributen die er perfect uitspringen vanwege de zwarte achtergrond. De donkere schurken die vanuit de schaduwen naar je loeren zitten vol detail en zullen je versteld doen staan voor een Android game.

  Alleen had er wel wat meer aandacht mogen worden gegeven aan het verhaal dat nu soms een beetje in deze prachtige achtergronden verdwijnt. Het is een verhaal met redelijk wat potentie. De makers hadden bijvoorbeeld meer achtergrond kunnen geven aan de demoon of aan de Ninja dan dat nu het geval is. Ondanks deze kleine verbeterpunten verdient Ninja Arashi zeker een applausje en is de game een van de beste mobile games voor Android en iOS.

  Je kunt de game Ninja Arashi gratis downloaden in de App Store en Google Play.

  2. Reigns

  Een heerlijke strategische game die grappig genoeg is gebaseerd op niks minder dan Tinder. In plaats van dat je een connectie met een echt persoon krijgt, werkt deze game toch een beetje anders. Het is aan jou om als koning beslissingen te maken door naar links en rechts te swipen. Je beslist bijvoorbeeld of het dorp een nieuwe kerk krijgt of dat je de het rijk ernaast gaat veroveren.

  Je moet er in Reigns wel voor zorgen dat alles in balans is. Blije mensen, goed leger, genoeg geloof en genoeg geld. Alles moet precies goed zijn. Reigns is ontzettend vermakelijk en zelfs als je dood bent kun je nog verder spelen. Het is dus altijd mogelijk om de game Reigns te spelen.

  Wat wel jammer is aan deze game is dat het soms niet duidelijk is welke keuze je maakt. Soms worden er vragen op je afgestuurd waar je eigenlijk geen ‘nee’ of ‘ja’ op kan antwoorden, maar dat zijn je enige mogelijkheden! Dus de keuze die je maakt is soms niet helemaal duidelijk. Ondanks de onduidelijke vragen is Reigns wel zeker een van de beste mobile games voor zowel Android als iOS.

  Reigns is verkrijgbaar voor 3,49 euro in de App Store en voor 3,19 euro verkrijgbaar in Google Play.

  1. Florence

  In minder dan een uur zal Florence je hart weten te veroveren. In deze simpele game kijk je door de ogen van een jonge vrouw die verliefd wordt. Eerst wordt je getoond hoe haar leven eruit zag in haar jeugd en leer je haar kennen. Zo gaat de game door totdat het tijd wordt om de man die haar hart zal veroveren beter te leren kennen.

  Florence heeft een sterk verhaal voor zo’n simpele game. Het enige wat je doet, is soms beslissen wat Florence zegt, wat er in haar kunstwerken komt en hoe haar huis eruit ziet. Heftige keuzes die het einde en loop van het verhaal beïnvloeden maak je eigenlijk niet. Jij maakt als speler alleen mee waar Florence doorheen gaat.

  De game is dus simpel, soms iets te simpel. Iets meer invloed hebben op het verhaal was leuk geweest. Toch is Florence, ondanks de simpelheid van de game, een prachtig geheel en heb je bijna het gevoel dat je dit zelf allemaal meemaakt. Florence is een van de beste mobile games die op de markt te vinden is en is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Zeker een aanrader.

  De game Florence is verkrijgbaar voor 3,49 euro in de App Store en voor 2,99 euro in Google Play.

  Beste mobile games

  Dat waren de beste mobile games die stuk voor stuk een sterke verhaallijn hebben en praktisch allemaal wel beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android. Wat vind jij van de games uit onze lijst? Heb jij nog aanraders? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.