Wat is het?

Van This is the Police zijn inmiddels al twee delen verschenen. Deel twee kwam vorig jaar uit, terwijl het eerste deel al in 2016 verscheen. Mensen met een Xbox One, PS4, PC en Nintendo Switch konden al eerder aan de slag met dit spel van Nordic Games waarin corruptie en misdaad centraal staan.

This is the Police is een strategisch spel vol avontuur waarin je in de huid kruipt van Jack Boyd. Zodra je de game opstart hoor je een norse oude stem. Al snel heb je door dat je met alles behalve een standaard spel te maken hebt. De game gaat over een onderwereld en jij hebt als speler de touwtjes in handen. Het punt is namelijk dat Boyd al 60 jaar oud is en tegen zijn pensioen aanzit. Dus hij heeft nog 180 dagen de tijd voordat hij zijn oude dagen moet gaan tellen. Waarvoor? Rijk worden.

De vraag is hoe jij als speler je doel gaat bereiken. Als speler maak je voortdurend keuzes tijdens plaats-delicten en diverse misdaden. Als speler zul je merken dat het soms verleidelijk is om verkeerde keuzes te maken en meer op het pad van de maffia terecht te komen.