De top 5 beste Meryl Streep films - ode aan een levende legende

Article
donderdag, 25 januari 2018 om 11:02
xgn google image
De nominaties voor de Oscars zijn onlangs bekendgemaakt en actrice Meryl Streep is opnieuw genomineerd voor een prijs. Voor de Amerikaanse Streep is dit de maar liefst eenentwintigste keer dat ze is genomineerd! Met zo'n staat van dienst is het tijd dat we kijken naar de top 5 beste Meryl Streep films.

5. The Hours

Meryl Streep heeft natuurlijk veel goede films op haar cv staan, maar volgens ons springen de volgende vijf er toch wel bovenuit. Te beginnen met The Hours. Deze film uit 2002 vertelt een verhaal over een tijdsduur van drie verschillende generaties. Streep speelt Clarissa Vaughn, een vrouw die in de moderne tijd (toen 2001) leeft en een feest geeft voor een vriend die lijdt aan aids. Gedurende het verhaal vraagt de film of het beter is om je leven voor je eigen geluk te leiden of voor andermans geluk.
The Hours werkt met thema's als depressie en verlies en kreeg daar ook veel lof voor. Het acteerwerk, van onder andere Meryl Streep natuurlijk, werd ook geprezen door de critici. De film werd genomineerd voor negen Oscars, waarvan het er één won. Individueel werd Mery Streep voor haar werk in The Hours genomineerd voor een Golden Globe, maar deze won ze niet.
125336

4. The Bridges of Madison County

Clint Eastwood regisseert én speelt de hoofdrol in de 1995 film The Bridges of Madison County. Hij speelt Robert Kincaid, een fotograaf die het voor vier dagen binnenwandelt in het leven van huisvrouw Francesca Johnson (Meryl Streep). Haar man en kinderen zijn weg wanneer Robert langskomt om haar om directies te vragen. Die ontmoeting is het begin van een geheime liefde met de man, die er jaren later voor zorgt dat haar kinderen een moeilijke keuze moeten maken.
De film was een succes, zowel voor regisseur Clint Eastwood als voor Meryl Streep. The Bridges of Madison County leverde tot nu toe al meer dan 180 miljoen dollar op, tegenover een budget van 22 miljoen dollar. Streep zelf werd voor deze film genomineerd voor zowel een Oscar als een Golden Globe voor haar geweldige acteerwerk, maar won geen van beide. Deze mooie film geeft weer dat je hetgeen moet doen dat jou gelukkig maakt in je leven.
125343

3. Sophie's Choice

In Sophie's Choice vertolkt Meryl Streep de rol van Sophie, een overlevende van een Nazi concentratiekamp. Stingo, de verteller van het verhaal, raakt in 1947 bevriend met Sophie en haar partner Nathan. Nathan is een bruisige Amerikaanse Jood die geobsedeerd is door de Holocaust. Alhoewel Sophie en Nathan gelukkig zijn, wordt hun relatie gedurende de film zwaar op de proef gesteld door Sophie's demonen en Nathan's obsessie.
Het optreden van Streep in deze dramafilm is wederom fenomaal. Premiere Magazine noemde haar vertolking van Sophie als nummer drie van de beste film optredens aller tijden. Zoals de twee eerder genoemde films op de lijst zet ook deze film je aan het denken over het leven, iets wat niet zo zou zijn als Meryl Streep geen geweldige prestaties zou leveren. Voor haar optreden in deze film won ze dan ook een Oscar en een Golden Globe.
125346 1

2. Out of Africa

Dan zijn we nu uitgekomen bij de tweede plek en die gaat naar Out of Africa. Dit romantische drama uit 1985 speelt zich in het begin af in Kenia en ziet Meryl Streep spelen als Karen Blixen, een Deense barones die met haar man een koffieplantage begint. Het leven van Karen komt vast te zitten tussen twee werelden nadat haar man Bror vreemdgaat en zij gevoelens begint te krijgen voor de jager Denys.
Out of Africa werd in 1986 genomineerd voor maar liefst elf Oscars en won er zeven. Streep werd genomineerd voor de categorie "Beste Actrice", maar deze werd uiteindelijk gewonnen door Geraldine Page. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en het gelijknamige boek, geschreven door de echte Karen Blixen.
125358

1. Kramer vs. Kramer

De oudste film op deze lijst is meteen onze nummer één: Kramer vs. Kramer uit 1979. Het verhaal draait om Ted (Dustin Hoffman) en Joanna Kramer (Meryl Streep). Ted is een man die vol gaat voor zijn carrière en deze dan ook plaatst voor zijn familie. Zijn vrouw Joanna kan hier uiteindelijk niet meer tegen en verlaat hem. Wanneer Ted zijn leven aanpast om zo goed mogelijk voor hem en zijn zoon Billy te zorgen, keert Joanna terug om Billy te claimen, wat resulteert in een rechtszaak tussen de twee ex-verliefden.
Kramer vs. Kramer was uiterst succesvol en werd genomineerd voor negen Oscars. De film won er vijf, waaronder de Oscar voor "Beste Vrouwelijke Bijrol", die naar Meryl Streep ging. De film wordt nog steeds geprezen voor haar culturele impact. In een tijd waarin het idee van moeder- en vaderschap veranderde, gaf deze film namelijk evenveel belang aan zowel het mannelijke als vrouwelijke standpunt.

Wat zijn volgens jou de beste Meryl Streep films?

Dit zijn volgens ons de beste films van levende legende Meryl Streep. Zijn er films die wij hebben gemist maar die er wel tussen horen te staan volgens jou? Vertel het ons dan in de comments!