Beste Marvels Spider-Man Easter Eggs - Stuk voor stuk opvallend

  Insomniac Games heeft zich goed uitgeleefd met de release van Marvel's Spider-Man. In onze Spider-Man review kreeg het spel maar liefst een 9.0. Het spel ziet er geweldig uit en zit ook boordenvol details. Dit zijn de beste Marvels Spider-Man Easter Eggs die je in dit digitale Manhattan van Spider-Man tegen kunt komen.

  Nu Spider-Man op PlayStation 4 uit is zijn er al veel toffe easter eggs ontdekt. De ene hebben een erg positief verhaal en een uitzondering zorgt voor een traantje. Voordat we naar de echt leuke easter eggs gaan leggen we eerst deze verdrietige easter egg uit.

  Wil je met me trouwen?

  Een man heeft geprobeerd om zijn vrouw via Marvel's Spider-Man ten huwelijk te vragen. Hiervoor nam hij contact op met de makers of er niet een kleine easter egg in het spel kon worden opgenomen waarin hij zijn vriendin vroeg of zij met hem wilde trouwen. Insomniac Games vond dit een tof idee en regelde dan ook samen met de man dat in de game op een bioscoopbord de tekst 'Maddie, wil je met mij trouwen' in het Engels werd weergeven.

  Een prachtige boodschap, tot bleek dat deze easter egg rondom een aanzoek compleet uit de hand is gelopen. Nu biedt Insomniac Games zelfs aan om de easter egg uit het spel te halen, omdat de easter egg heel confronterend kan zijn voor de man die hem ooit aanvroeg. Die vriendin die hij namelijk ten huwelijk vroeg heeft hem enkele weken voor release van Spider-Man verlaten voor zijn broer. De pijnlijkste van de beste Marvels Spider-Man easter eggs, dus.

  Hang de vlaggen maar uit!

  Gelukkig zijn er wel andere beste Marvels Spider-Man easter eggs die een stuk positiever zijn. Zo laat Marvel's Spider-Man een hoop gekleurdheid zien omdat in de game een speciale vlag aan een muur hangt. In het echte Manhattan zou het misschien voor de nodige discussie hebben gezorgd als er een regenboogvlag zou worden opgehangen. In deze digitale versie van de stad is het geen probleem en wordt de vlag met trots uitgehangen.

  Op social media hebben in ieder geval al veel mensen aangeven deze easter egg erg tof te vinden. Zo werden er via de camera modus van het spel verschillende selfies gedeeld.

  De insomniac bus

  Andere selfies laten zien dat Insomniac Games het erg leuk vind om haar eigen naam op verschillende manieren in het spel te verwerken. Zo zijn er verschillende voertuigen die gewoon zijn vernoemd naar de studio zelf. Alhoewel geen enkele speler een hint krijgt waar de speciale Insomniac busjes heenrijden, is het toch leuk om te zien hoe deze bussen een rolletje hebben gekregen in deze exclusieve PlayStation 4 game.

  Maar als we het toch over bussen hebben, dan is de Insomniac bus misschien nog niet de meest opvallende van de beste Marvels Spider-Man easter eggs. Zo is er in real life een reclamestunt geweest waarbij in Milaan een echte Spider-Man bus is neergezet die half in het water lag. Wat nepwebben zorgden ervoor dat deze reclamewagen niet in het water zou vallen. Het lijkt met deze stunt er net op alsof Spider-Man de bus heeft gered.

  Beste Marvels Spider-Man easter eggs tonen gebouwen

  Omdat het spel je naar Manhattan brengt, doet het spel ook de moeite om de stad een beetje geloofwaardig neer te zetten. Dit gebeurt door echte toeristische punten uit deze stad ook in de digitale variant terug te laten keren. Denk hierbij aan de Madison Square Garden en de Empire State Building. Maar daarnaast gaat Marvel's Spider-Man ook aan de haal met onze eigen fantasie door wat toeristische punten aan het spel toe te voegen.

  Met een knipoog naar het verleden van Spider-Man wordt er namelijk ook aandacht geschonken aan andere bekende gebouwen. Waar Spider-Man ooit onderdeel van The Avengers is geweest, kon het grote hoofdkwartier van deze groep superhelden niet ontbreken. Het gebouw valt niet te missen omdat die grote A met al haar lichten en pracht toch echt wel je volledige aandacht trekt wanneer je als Spider-Man door de stad slingert.

  Spider-Man 2

  En dan is het tijd voor alweer de laatste van de beste Marvels Spider-Man easter eggs.

  Zo worden er in Marvel's Spider-Man ook knipoogjes naar eerdere Spider-Man avonturen gegeven. Zo zal er ergens in het verhaal een moment zijn dat Spider-Man alles op alles moet zetten om een trein te stoppen. Het is niet de eerste keer dat Spider-Man zijn spinnenkrachten moet gebruiken om een trein tot stilstand te brengen, want deze keer probeert hij dezelfde methodes als die hij ook al in de film Spider-Man 2 gebruikte.

  Grappig genoeg drijft het spel toch de spot met Spider-Man zijn eerdere pogingen, want deze keer werkt de methode niet. Uiteindelijk zegt hij dan ook 'dat werkte echt de vorige keer' en zo laat Insomniac Games zien dat ze zeker heeft gekeken naar eerdere Spider-Man avonturen toen ze het verhaal van deze game zo zorgvuldig mogelijk in elkaar probeerden te steken.

  Marvel's Spider-Man

  Verkijgbaar vanaf 7 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.