De meest populaire Nintendo Switch games - met heel veel Mario!

  De Nintendo Switch is inmiddels al meer dan een jaar geleden uitgebracht. Er zijn inmiddels al heel erg veel verschillende Nintendo Switch games. Hoewel Nintendo vroeger nog wel eens moeite had om third party games op hun platform te krijgen, is dat bij de Switch geen probleem. Dit zijn de meest populaire Nintendo Switch games!

  10. Donkey Kong Country Tropical Freeze

  Donkey Kong Country Tropical Freeze is een vernieuwde versie van het spel met dezelfde naam dat in 2014 voor de Wii U uitkwam. In de Nintendo Switch versie van het spel kan je naast Donkey Kong ook met Funky Kong spelen. Ook op de Switch versie speel je dit spel in 2,5D.

  In Donkey Kong Country Tropical Freeze wordt Donkey Kong Island door de Snowmads ingevroren. De Snowmads vormen samen een stam vikingen. De leider van de Snowmads, Lord Frederik, blaast op zijn hoorn, waardoor het hele eiland bevriest. Het is aan Donkey, Diddy, Dixie, Cranky en Funky om de Snowmads te verslaan en het eiland terug te veroveren.

  9. Rocket League

  Rocket League is een race-voetbalspel dat is ontwikkeld door Psyonix. Het spel kwam op 7 juli 2015 uit, maar was vanaf 14 november 2017 beschikbaar op de Nintendo Switch. Het spel kan cross-platform worden gespeeld met PC en Xbox One spelers. De Switch versie van Rocket League heeft wel een tof voordeel ten opzichte van de andere versies: de game kan zowel handheld als via een tv worden gespeeld.

  Bij Rocket League wordt er gespeeld in een arena waar de bal niet uit kan. Er wordt één tegen één, twee tegen twee, drie tegen drie of vier tegen vier gespeeld. De spelers moeten de bal via de auto in het doel van de tegenstander krijgen. De auto’s kunnen door boost versnellen en zelfs in de lucht vliegen.

  Rocket League wordt inmiddels zelfs als eSport gespeeld. Er worden verschillende toernooien georganiseerd door ESL en Major League Gaming, maar Psyonix organiseert zelf ook toernooien. Deze toernooien worden gehouden in de Rocket League Championship Series. Het spel is al een aantal jaar flink populair en staat daarom ook tussen de meest populaire Nintendo Switch Games.

  8. Bayonetta 2

  Bayonetta 2 is een actie-avonturengame die is ontwikkeld door PlatinumGames. Het spel kwam al aan het einde van 2014 uit op de Wii U en is vanaf februari 2018 te spelen voor de Nintendo Switch. Het is het tweede deel in de Bayonetta-serie, waarvan het eerste deel uitkwam voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

  In dit spel speel je wederom als de heks Bayonetta. Het verhaal uit het tweede spel speelt zich een paar maanden na het eerste spel af. Na een aanval op de stad en het gevecht wat daarop volgt, gaat de ziel van Jeanne naar de hel. In het spel is het jouw taak om haar ziel te bevrijden, maar dit gaat natuurlijk niet zo gemakkelijk.

  Bayonetta 3 is inmiddels al aangekondigd, maar er is nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt. Als dit spel uitkomt zal het misschien ook wel tussen de meest populaire Nintendo Switch games komen te staan.

  7. Hollow Knight

  Hollow Knight een een actie-avonturengame die in februari 2017 uitkwam op de PC. Tijdens E3 2018 werd aangekondigd dat het spel ook op de Nintendo Switch zou verschijnen en nog wel dezelfde dag.

  In Hollow Knight ben je een ridder waarvan de naam niet wordt genoemd. Je leeft in Hallownest, een insectenrijk dat onder de grond ligt. In dit rijk komen verschillende vijanden die je moet verslaan. Dit kun je doen met je zwaard of door middel van spreuken. Wanneer je een tegenstander verslaat krijg je in-game valuta, waarmee je je uitrusting kunt upgraden.

  Hollow Knight is ook nog eens het goedkoopste spel in de lijst van meest populaire Nintendo Switch games.

  6. Shovel Knight

  Shovel Knight is een platformer die door NES spellen geïnspireerd is. De game is ontwikkeld door Yacht Club Games en het is ook het eerste spel van deze ontwikkelaar. Het spel is opgezet met behulp van Kickstarter. Het spel kwam op 3 maart 2017 uit op de Nintendo Switch.

  Het is een typische platformgame, waarin de speler tegenstanders moet uitschakelen en naar goud moet zoeken. Met dit goud kun je een betere uitrusting kopen in het dorp. De tegenstanders kunnen worden uitgeschakeld met behulp van een schep.

  Nadat het spel werd uitgegeven werden er al snel nieuwe missies toegevoegd aan het spel. Deze heten Plague of Shadow en Specter of Torment. Op dit moment zijn de ontwikkelaars bezig met een derde missie, genaamd King of Cards.

  5. Mario Tennis Aces

  Mario Tennis Aces is een sportgame die op 22 juni 2018 is uitgekomen op de Nintendo Switch. Het is alweer het achtste deel in de Mario Tennis serie, waarvan het eerste deel al in 2000 uitkwam voor de Nintendo 64.

  In Mario Tennis Aces is er ook een verhaalmodus die kan worden uitgespeeld. Wanneer Mario en Peach het tennistoernooi winnen van Bowser en Bowser Jr. geven Wario en Waluigi een legendarisch racket Lucien aan Mario. Maar het racket heeft een eigen wil en Mario moet dit proberen te stoppen, want Bowser wil het zwaard ook graag hebben. Door middel van het winnen van tenniswedstrijden kun je zo verschillende eindbazen verslaan.

  4. Mario Kart 8 Deluxe

  Mario Kart 8 Deluxe is alweer het achtste deel in de Mario Kart-serie, waarvan het eerste deel al in 1992 uitkwam. In 2014 verscheen al Mario Kart 8 voor de Wii U, maar in 2017 in Mario Kart 8 Deluxe voor de Nintendo Switch uit.

  Mario Kart 8 Deluxe is een racespel en spin-off van de Mario-serie. Er zijn 32 banen waar op gereden kan worden, verdeeld over acht verschillende Cups. Het spel kan alleen tegen de computer, tegen je vrienden of online worden gespeeld. De karakters zijn allemaal karakters, die kunnen worden herkend van de andere Mario spellen.

  Tijdens de races kun je je tegenstanders dwars zitten met verschillende items. Bijvoorbeeld een bananenschil, waar je tegenstanders over uitglijden of een rood schild, die je achter de eerste tegenstander voor je aan gaat. Deze items krijg je uit een willekeurige item box.

  3. Celeste

  Net als Shovel Knight is Celeste een platformspel. Het is ontwikkeld door twee Canadese game-ontwikkelaars en op 25 januari 2018 uitgekomen. Het spel heeft meer dan 600 verschillende platformen. Het spel is heel erg moeilijk, maar het voelt dus wel goed als je weer een level hebt uitgespeeld.

  In Celeste ben je de hoofdpersoon Madeline en het doel van het spel is om de top van de berg Celeste te bereiken. De besturing is vrij simpel, want meer dan springen en klimmen kan er niet worden gedaan in dit spel. Wanneer je dood gaat, ben je heel snel weer levend, waardoor je de levels steeds weer opnieuw kunt proberen totdat het lukt. Madeline moet zichzelf sterk houden om de top van de berg te bereiken.

  2. Super Mario Odyssey

  Super Mario Odyssey is wederom een platformspel en is natuurlijk ontwikkeld door Nintendo. Het spel kwam op 27 oktober 2017 uit. Het is al de achttiende titel in de Super Mario serie en de zesde 3D Mario game. Het spel is ook co-op te spelen door twee spelers, waar een van de twee spelers de controle heeft over Cappy, de pet van Mario.

  Mario moet wederom proberen om Princess Peach te redden. Bowser heeft haar meegenomen en wil met haar trouwen. Mario gaat, met behulp van zijn luchtschip Odyssey, de strijd aan met bowser en reist door verschillende gebieden en steden. Er zijn zeventien verschillende koninkrijken die je moet doorlopen om de prinses te redden.

  1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  We zijn alweer aangekomen bij de nummer een van de meest populaire Nintendo Switch games. Het is geen Mario game, maar The Legend of Zelda: Breath of Wild. Het is alweer het negentiende grote avontuur in de Legend of Zelda serie. Het spel is uitgekomen voor de Wii U en Nintendo Switch.

  Je speelt in deze game als Link en die wordt wakker uit een diepe slaap. Er is een mysterieuze stem die hem leidt naar het vernietigde koninkrijk Hyrule. Link weet niets meer van wat er is gebeurd, voordat hij wakker werd. Gedurende het spel kom je er steeds meer achter wat er allemaal is gebeurd en wat je nu eigenlijk moet gaan doen.

  Wil je weten wat wij van de nummer een in de top 10 van meest populaire Nintendo Switch games vinden? Lees dan onze The Legend of Zelda: Breath of the Wild review eens door!

  Rocket League

  Verkijgbaar vanaf 7 july 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.