De 5 beste Majora's Mask maskers!

Article
zondag, 08 februari 2015 om 9:24
xgn google image
De subtitels van Zelda zijn nooit erg subtiel geweest. In Ocarina of Time stond de Ocarina centraal, het avontuur van The Wind Waker focust zich op de wind en in Majora's Mask draait het allemaal om het verzamelen van maskers. Met de remake van laatstgenoemde titel in het vooruitzicht, zijn hier de beste marjora's mask maskers!
Voordat we beginnen met deze ranglijst, is het belangrijk om er even bij te vermelden dat we bepaalde maskers bewust niet mee hebben geteld. Om precies te zijn, de maskers die je van gedaante laten veranderen. Daarover kun je gelukkig een hele hoop meer lezen in onze review van de game.
De Zora, Goron, Deku en Fierce Deity mask zijn immers zo tof en algemeen bekend, dat ze deze top vijf wel erg gemakkelijk zouden maken. Voor deze lijst doken we diep in de duistere wereld van Termina, en verzamelden we juist de meest obscure, raadselachtige gezichtsversieringen.
Kamaro's Mask Majora's Mask maskers

5. Majora's Mask maskers: Kamaro's Mask

Aan het overgrote deel van de 20 niet-transformerende Majora's Mask maskers die je verzamelt, zitten er een hoop bij waar je verrassend weinig aan hebt. Je zet ze één keer op het gezicht van Link tijdens een side-quest, waarna ze voorgoed naar je inventory verdwijnen om er nooit meer uit te komen.
Kamaro's Mask is er zo eentje, maar mocht volgens ons absoluut niet ontbreken. Het masker is op de eerste plaats best creepy, en past dus perfect in de deprimerende wereld van Majora's Mask thuis.
In feite is het het hoofd van de danser Kamaro, die bovenop het gezicht van Link genaaid zit. Het klinkt nogal luguber, maar al deze grimmigheid valt van je schouders als je op de B-knop drukt terwijl je dit masker op hebt.
Het heupenwiegende dansje dat Link op dat moment inzet is namelijk zowel verontrustend als hilarisch. De achtergrondmuziek moet plaats maken voor een geheimzinnig deuntje op een fluit, dat het geheel er nog stommer uit laat zien. Kijk maar naar onderstaande video en respecteer de moves van Link.
66517 4

4. Majora's Mask maskers: Giants Mask

De Giants Mask doet precies wat je van een masker met deze naam verwacht: het transformeert Link in een reusachtige versie van zichzelf, wat heel goed van pas komt tijdens het gevecht met de boss in de Stone Temple.
Het moment dat de jonge Link ineens hetzelfde formaat aanneemt als het groteske monster waar hij het tegen opneemt, is zo gaaf dat het ons altijd bijgebleven is als een van de tofste eindbazen uit de Zelda-serie.
Het Giants Mask heeft hier zeker zijn steentje aan bijgedragen, en mag dan ook tevreden zijn met nummer vier op deze lijst.
66518 2

3. Majora's Mask maskers: Stone Mask

Bij de top 3 komen we bij de praktische Majora's Mask maskers terecht die je (als je verstandig bent) zo snel mogelijk haalt als je de game begint. Alle drie deze maskers zijn met een beetje pijn en moeite namelijk te verkrijgen, en zullen je avontuur in Termina een stuk gemakkelijker maken.
De Stone Mask bijvoorbeeld, maakt je onzichtbaar voor bepaalde vijanden, en het ding ziet er ongelofelijk 'derpy' uit. Dit masker is onmisbaar in twee onderdelen van het verhaal (dat we hier niet zullen verklappen) waarbij je sluiptactieken flink op de proef worden gesteld als je dit masker niet in je bezit hebt.
Bovendien kan het onzichtbaarheidsmasker heel goed van pas komen op moeilijke momenten, of als je gewoon even geen zin hebt om de zoveelste vijand aan je zwaard te rijgen.
66519 1

2. Majora's Mask maskers: Blast Mask

Voordat A Link Between Worlds uitkwam, hadden de meeste voorwerpen maar een beperkt aantal keren dat je ze kon gebruiken totdat je gras moest gaan hakken om ze weer bij te vullen. Pijlen en bommen bijvoorbeeld, en in Majora's Mask is dit zeker het geval.
Iedere keer als je terugkeert naar de 'Dawn of the first day' verlies je namelijk alle bommen, pijlen en andere beperkte items in je inventory. Het is dan ook maar goed dat de Blast Mask waarschijnlijk het eerste Majora's Mask masker is dat je bemachtigt.
Door het masker op te zetten plaatst Link namelijk een bom op zijn gezicht, die je met een druk op de B-knop tot ontploffing kunt brengen. Totaal onpraktisch, gevaarlijk en niet verstandig, maar wel verdomd handig als een rots je weg verspert en je door je bomvoorraad heen zit.
Protip: de ontploffing richt (natuurlijk) schade aan aan de levensbalk van Link, maar als je het schild omhoog houdt terwijl je de bom laat ontploffen voorkom je dat je schade krijgt. Niet logisch, maar wel effectief.
66520

1. Majora's Mask maskers: Bunny Hood

De nummer één in onze lijst met favoriete Majora's Mask maskers is er toevallig eentje dat we ook al zagen in Ocarina of Time, al had het toen nog niet de kracht dat 'm hier juist zo speciaal maakt.
De Bunny Hood zorgt ervoor dat Link een stuk harder kan lopen, en in een game waarin alles om tijd draait, kan die extra snelheid soms het verschil betekenen tussen het opnieuw doen van een dungeon of toch net het einde halen.
Link rent sowieso relatief traag, dus een beetje extra snelheid dankzij deze twee flapperende konijnenoortjes is nooit weg. Of je verandert gewoon in een Goron en rolt razendsnel naar je bestemming toe natuurlijk.

Populair Nieuws

Laatste Reacties