De top 5 beste headsets voor gamen op PS4, Xbox One en PC

  De afgelopen tijd zijn er nogal wat headsets voorbij gekomen op XGN. Een aantal daarvan waren multiplatform en daarmee te gebruiken voor onder andere de PC en de consoles. Lees meer over deze headsets in de Multiplatform Headset Top 5, waarin ze qua beoordeling van laag naar hoog staan.

  Headsets heb je in alle soorten en maten. Als gamer wil je echter wel de juiste headset die zowel bij jou als je budget past op je hoofd zetten. Daarom komen er op XGN regelmatig headsets voorbij in uitgebreide recensies.

  Omdat we ons kunnen voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien, zetten we in deze top 5 beste headsets nog even alles op een rijtje. De minst fijne krijgen jullie natuurlijk als eerste voorgeschoteld en we eindigen met de beste headset.

  5. Razer Kraken 7.1 Chroma (PlayStation 4/ PC) - 100 euro

  We beginnen met de Razer Kraken 7.1 Chroma die wel in deze Top 5 beste headsets om te gebruiken tijdens gamen thuis hoort. Voor deze headset betaal je rond de 100 euro, maar je krijgt er niet veel voor terug. En dat is natuurlijk de reden dat deze headset onderaan staat in deze Top 5.

  De Kraken 7.1 Chroma is, zoals de naam al impliceert, een 7.1 headset. De prijskaart van het apparaat ligt redelijk hoog in verhouding tot de kwaliteit die je terugkrijgt. De headset zit namelijk na verloop van tijd helemaal niet fijn op je hoofd en vereist behoorlijk wat moeite qua instellen.

  Je moet namelijk steeds weer je Windows geluid naar de headset switchen als je deze gaat gebruiken en dat is erg vervelend. Als je het geluid dan hoort, merk je ook nog eens dat de bas alles overheerst en dat de rest van het geluid hierdoor weggemoffeld wordt.

  De headset zelf ziet er op zich wel leuk uit, maar toch ietwat goedkoop en lomp. Dit komt voornamelijk door de plastic onderdelen en het stiksel op de headset zelf. Nee, qua bediening, geluid en comfort scoort deze headset zeker niet hoog. De Kraken 7.1 Chroma is dan ook 'beloond' met een 4.0 in de recensie.

  4. Gioteck HC-2 (PlayStation 4/Xbox One/PC/Mobile) - 40 euro

  Onderaan in de prijsrange van deze Top 5 beste headsets om te gebruiken tijdens gamen vinden we de Gioteck HC-2. Deze headset is te koop voor ongeveer 40 euro en biedt je een eenvoudige, maar multifunctionele headset. Door de 3.5mm aansluiting (en eventueel aanschaf van een extra kabeltje) kun je de headset voor bijna alle platformen gebruiken.

  Het ontwerp van de HC-2 is bijzonder en eenvoudig te noemen. De oordoppen zijn namelijk niet rond, zoals bij de meeste modellen, maar rechthoekig en staan in een hoek op je hoofd. De headset zit comfortabel en is wat dat betreft dan ook prima.

  De HC-2 oogt en voelt behoorlijk plastic en wat goedkoop, maar doet wel wat deze moet doen, een prima geluid geven. Ook daar is wel een aandachtspuntje, want als je het geluid vol open zet vervormt alles.

  Op zich een prima headset voor de 40 euro die je uitgeeft, maar als je iets meer besteedt kun je een vele betere headset krijgen. Deze headset werd in onze recensie beloond met een 6.0.

  3. SteelSeries Siberia V3 (PlayStation 4/PC/ Mobile/Xbox One)- 100 euro

  Wederom een headset die je op alles kunt gebruiken, dus mobiel, console en PC. De SteelSeries Siberia V3 heeft een prijskaart van ongeveer 100 euro en is voor dat geld een prima stereo headset. In de Siberia lijn is dit een mooie instapper die zowel goed geluid biedt, een goede microfoon en ook nog eens behoorlijk comfortabel is.

  SteelSeries heeft bij deze headset dan ook een goede balans gevonden die bij veel headsets niet aanwezig is. Vaak is het de microfoon die gewoon shit is of probeert de headset na verloop van tijd je hoofd als een puist uit te knijpen. Niet fijn.

  De Siberia V3 is een mooie headset qua design, voelt niet goedkoop aan en biedt dus overall een prima prestatie. Helaas is de bas niet altijd even goed en is ook weer de microfoon wederom wat aan de zachte kant. De headset is in de recensie beloond met een 8.0.

  Voor iets meer dan 100 euro kun je alleen ook een degelijke 7.1 headset kopen en dat is dan de Turtle Beach Ear Force Stealth 500P.

  2. Turtle Beach Ear Force Stealth 500P (PlayStation 4/ PC/Mobile) - 120 euro

  De Turtle Beach Ear Force Stealth 500P mag natuurlijk niet ontbreken in deze Top 5 beste headsets om te gebruiken tijdens gamen. Dit is de enige draadloze headset in deze special en moet daarom even genoemd worden.

  Het feit dat je niet met een kabel loopt te klooien is altijd fijner, maar je zit dan met de levensduur van een batterij in je maag. Nou, de Ear Force Stealth 500P biedt je weinig last op dit vlak aangezien de batterij ongeveer 15 uur mee gaat.

  Deze headset is onlangs nog gerecenseerd door Calvin Visee en hij beloonde deze met een dikke 8.0. Waarom? Nou, de 7.1 headset ziet er om te beginnen mooi uit en biedt een heerlijk DTS geluid. De headset is bovendien op meerdere apparaten te gebruiken en dat is een dikke plus.

  De minpunten van de headset zijn dat deze na verloop van tijd begint te knellen en dat alles een weinig plastic fantastic aanvoelt. En voor 120 euro mag je wel meer verwachten qua comfort en degelijkheid.

  1. SteelSeries Siberia Elite Prism (PlayStation 4/PC/Xbox One/Mobile)- 200 euro

  Als laatste headset in deze Top 5 beste headsets om te gebruiken tijdens gamen staat de SteelSeries Siberia Elite Prism op het menu. Deze headset is de duurste uit deze special, maar geeft je daar ook wat voor terug. Hij kost namelijk maar liefst 200 euro.

  Voor dat geld haal je wel de meest veelzijdige headset in huis. De Siberia Elite Prism wordt volledig geleverd met daarbij een USB-geluidskaart, PC-adapter, mobiele telefoon koppelstuk en een verlengsnoer. Hiermee kun je de headset voor alle apparaten, van PC tot mobiel, gebruiken.

  De headset voelt zelf ook behoorlijk degelijk aan, op de kabels en knoppen na, die wat fragiel overkomen. Eenmaal op je hoofd weet je ook dat deze headset uren achtereen comfort blijft bieden en daarbij een behoorlijk 7.1 audio neer weet te zetten.

  Als je je geluid snoeihard zet is er geen sprake van vervorming, maar ook op een heel lag volume komen alle tonen helder en goed door. De microfoon zit verstopt in de headset, maar ook daar is een prima prestatie neergezet. De headset verdiende bij ons nette 8.5 in de recensie.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.