Top 5 mooie en niet voor de hand liggende film muziek

  Films zonder muziek? Dat kan niet en dat bestaat niet. Zie je het al voor je? De hoofdpersoon in een film gaat dood, maar er zit geen muziek onder het moment. Iedereen kent de bekende film muziek wel van componisten als Hans Zimmer, maar hoe zit het met minder bekende muziek? Daarom volgt nu de top 5 mooie en niet voor de hand liggende film muziek.

  Warner Bros

  5. Captain Phillips – Henry Jackman

  De soundtrack van deze fantastische film was niet erg memorabel, maar toch staat hij in onze top 5. Op één moment in de film wist de muziek je namelijk écht goed vast te pakken.

  Het einde, wannneer de kapitein eindelijk veilig is na dagenlang in barre omstandigheden gegijzeld te zijn. De kapitein wordt onderzocht door een arts en dan komt dit nummer voorbij, een ongekende emotionele rollercoaster. De combinatie van de muziek met goed acteerwerk van Tom Hanks, zorgt ervoor dat menig persoon een traantje weg zal pinken.

  4. The Road - Warren Ellis en Nick Cave

  Het is niet makkelijk om door middel van een paar pianotoetsen een film vol wanhoop, hoop, verlies, vreugde en droevigheid te versterken. De muziek moet een bepaalde emotie oproepen in samenwerking met wat zich op het beeld afspeelt en dat lukt maar weinig mensen.

  Maar het is Warren Ellis en Nick Cave absoluut gelukt om dat voor elkaar te krijgen. De film geeft een goed beeld van wat er zou gebeuren in een postapocalyptische wereld en de soundtrack helpt daarbij!

  20thCentFox/Courtesy Everett Collection

  3. The Revenant – Ryuichi Sakamoto

  De survival film met Leonardo DiCaprio had een fantastische soundtrack nodig om de film kracht bij te zetten. In The Revenant volg je met name de hoofdpersoon die zich in een wonderlijke setting moet terugvechten naar de bewoonde wereld om zo zijn zoon te wreken. Weinig conversaties in de film, dus de muziek moest echt ongelooflijk sterk zijn.

  De filmmuziek brengt de wondere wereld waar Leo zich doorheen moet vechten dan ook geweldig tot leven. De geweldige soundtrack maakt deze film dan ook nog beter dan dat ‘ie al is. Petje af, Ryuichi Sakamoto!

  Warner Bros. Entertainment

  2. I Am Legend – James Newton Howard

  Samen met je hond ben je helemaal alleen in een uitgestorven stad. De enige levende wezens die er zijn willen je vermoorden. Dat is Will Smith in I Am Legend, met een prachtige soundtrack.

  Ondanks de toch wel duistere film, zitten in deze soundtrack hoge mooie tonen en dat is maar goed ook. Want deze film met Will Smith zit vol met emotionele momenten die je zomaar een traantje kunnen laten wegpinken!

  Long Way Home Productions

  1. Lion – Dustin O’Halloran

  Op nummer 1 staat de muziek van Lion. In de film raakt een 5-jarig Indonesisch jongetje verdwaald, duizenden kilometers van huis. Deze film had dan ook een soundtrack nodig die de emotionele drama kracht bijzette. En dat is zeker gelukt.

  De titelsong van Lion neemt je meteen al helemaal mee. Ook als je de film niet gezien hebt, wekt het nummer een bepaalde emotie bij je los die onbeschrijfbaar is. Even de ogen sluiten en luisteren: kippenvel.

  Welke film muziek missen jullie?

  Wij op de redactie hebben natuurlijk niet elke film gezien! Welke film mis jij in dit rijtje waarvan de muziek ongelooflijk goed was, maar wel minder bekend. Laat het ons weten!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.