5 acteurs die doodgingen tijdens het filmen - deze moeten we helaas missen

Article
zaterdag, 07 oktober 2017 om 14:00
xgn google image
Soms slaat het noodlot toe terwijl iemand aan het werk is, ook al is dat werk acteren. Dit is een lijstje van 5 acteurs die doodgingen tijdens het filmen.
Alles dat rondom het opnemen van een film of tv-serie gebeurt is natuurlijk groot nieuws. Maar als een acteur sterft tijdens het filmen is dat niet alleen wereldnieuws, maar ook bizar. Acteurs en actrices horen alleen geacteerd te sterven voor de camera. Deze vijf acteurs zijn tijdens het werk gestorven.

Jon-Erik Hexum

Wanneer een shot van de zevende aflevering van televisieserie Cover Up niet gaat zoals gepland, komt er een enorme vertraging in het filmen. Hoofdrolspeler Jonn-Erik Hexum raakt verveeld en pakt het pistool dat eerder in het shot is gebruikt. Zonder dat hij weet dat er nog één flodder in het wapen zit, doet de acteur net alsof hij Russisch roulette speelt. Wanneer hij de trekker overhaalt, schiet hij zichzelf in zijn hoofd.
Losse flodders zijn geen kogels, maar nog steeds gevaarlijk. De flodder is niet door het schedel van de acteur gegaan, maar heeft de botten daar wel gebroken en deze stukjes bot zijn in de hersenen gekomen. Na zes dagen in het ziekenhuis werd vastgesteld dat Jon-Erik Hexum hersendood was. Al zijn organen zijn gedoneerd voordat zijn lichaam ook dood werd verklaard.
119208

Coen van Vrijberghe de Coningh

Deze acteur is voornamelijk bekend voor zijn rol als Johnnie Flodder. De Coningh is niet doodgegaan tijdens opnames, maar wel terwijl hij acteerde. Tijdens een bedrijfsfeest voor een automerk voeren enkele acteurs een Floddersketch uit wanneer de Coningh een hartaanval krijgt. Het publiek denkt dat het deel is van de act en ondanks acties van de andere acteurs overlijdt de Coningh.
Drie dagen voor zijn dood waren de opnames van een nieuwe serie Flodder afleveringen afgerond. Deze afleveringen zijn later nog uitgezonden, met toestemming van nabestaanden. De afleveringen zijn ook opgedragen aan de overleden acteur.
119209

Vic Morrow

Twilight Zone: The Movie is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie. De hoofdrol werd gespeeld door Vic Morrow en de film had een scène die plaatsvond tijdens de Vietnamoorlog. Terwijl Morrow en twee kindacteurs het water proberen over te steken worden ze achtervolgd door een helikopter. Tijdens deze actie gingen explosieven verkeerd af en raakte de piloot de controle over de helikopter kwijt, waardoor de heli bovenop de drie acteurs viel.
Er bleek later veel mis te zijn op de set. De twee gestorven kinderen werkten zwart, omdat de regisseur de wetten voor kinderarbeid wilde omzeilen. Ook werden er verschillende veiligheidsvoorschriften ondermijnd, zo waren er bijvoorbeeld veel te veel explosieven aanwezig. De regisseur en een aantal andere personen die aan de film hebben gewerkt zijn aangeklaagd voor moord, maar uiteindelijk vrijgesproken.
119210

John Ritter

De cast van de komedieserie 8 Simple Rules for Dating My Daughter is nog bezig met repetities wanneer hoofdrolspeler John Ritter opeens ziek wordt. Hij begint hevig te zweten, geeft over en klaagt over pijn op zijn borst. De acteur wordt naar het ziekenhuis gebracht waar dokters hem behandelen voor een hartaanval, maar de klachten worden erger. Een andere dokter diagnosticeert de acteur met een aortadissectie en begint met het opereren van de aorta maar het is al te laat en John Ritter sterft tijdens de operatie.
Na de dood van John Ritter zijn de zogenaamde Ritter regels aangekondigd. Deze regels helpen mensen om een aortadissectie te herkennen en mogelijk om levens te redden. Een aortadissectie is te repareren met een operatie als de patiënt snel een diagnose krijgt.
119211

Brandon Lee

Tijdens het filmen van de cultfilm The Crow gaat het tijdens één scene compleet mis. Een pistool wat niet geladen hoort te zijn, heeft een kogel halverwege de loop zitten en wordt afgevuurd. Acteur Brandon Lee wordt geraakt en wordt dodelijk verwond naar het ziekenhuis gebracht. Ondanks zes uur aan operaties kunnen de artsen de 28-jarige acteur niet redden.
De film werd uiteindelijk nog uitgegeven, maar niet voordat het script opnieuw werd geschreven en er special effects ingezet waren om de film af te maken. Er gaan nog steeds geruchten dat de scène waar Brandon Lee doodgeschoten wordt in de film zit, maar in werkelijkheid is de scène opnieuw gefilmd met een ander wapen en een andere acteur.
Dit artikel is op 15 mei 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws