De beste lange handheld games om op vakantie mee te nemen!

  Het is (bijna) vakantie en dat betekent dat je mooi de tijd hebt om te gamen. Tenminste, in de weken dat je thuis bent en je je niet ergens in een trein, vliegtuig of auto zit te vervelen. Hoewel, ook onderweg hoef je niet te vervelen, want wij hebben de beste lange handheld games voor je uitgezocht!

  10. Animal Crossing New Leaf (Nintendo 3DS)

  Iedere Animal Crossing fan zit natuurlijk in gedachten al lang op het onbewoonde eiland dat je in New Horizons mag onderhouden. Maar wanneer was de laatste keer dat je je New Leaf stadje hebt bezocht? Misschien wordt het weer eens tijd om Isabelle en Tom Nook een bezoekje te brengen.

  Natuurlijk kun je het zien als een manier om alvast in de Animal Crossing sfeer te komen, maar je zult waarschijnlijk ook genoeg te doen hebben. Als je een poosje niet gespeeld hebt zal je stadje niet meer in de perfecte staat zijn waarin je het achterliet. Natuurlijk kun het zijn dat je voor het eerst speelt als voorbereiding op New Horizons. Dan is de hele game zelfs nieuw voor je en zul er veel tijd in kwijt kunnen.

  9. The Elder Scrolls V: Skyrim (Nintendo Switch)

  Hoewel Skyrim het recentste volwaardige deel in de Elder Scrolls reeks is, is het zeker geen nieuwe game meer. Dat doet natuurlijk pijn in de ziel van elke Elder Scrolls fan, maar het heeft ook één enorm voordeel. De relatief zwakke Nintendo Switch kan Skyrim prima aan, dus je kunt de game meenemen, als je wil.

  Dat maakt Skyrim een uitstekende keuze om mee te nemen op vakantie. Misschien wil je de game nog één keer spelen voordat je aan boord moet van de Elder Scrolls VI hypetrain. Misschien wil je nu écht proberen om niet als stealth archer te spelen. Wat je ervaringen met Skyrim ook zijn: Skyrim op Switch is een recept voor één van de beste lange handheld games ooit.

  8. Pokémon (Nintendo 3DS of Switch)

  Als je een 3DS of Switch hebt, heb je toegang tot heel games in de klassieke Pokémon reeks. Voor pure speeltijd zijn Omega Ruby en Alpha Sapphire waarschijnlijk de beste lange handheld games, maar de andere titels die je kunt spelen doen daar weinig voor onder. Of je nu voor X, Y, (Ultra) Sun, (Ultra) Moon, of Let’s Go Pikachu of Eevee gaat, je kunt rekenen op uren speelplezier.

  Op 3DS zou je het zelfs nog uit kunnen breiden naar heel wat oudere games in de serie. Dus hoewel de Switch je een mooie nostalgie-kick bezorgt is Nintendo’s vorige handheld een essentieel item in de bagage van elke Pokémon fan. Vergeet je niet om ook af en toe te kijken naar de echte dieren rondom je vakantiebestemming?

  7. Final Fantasy VII (Nintendo Switch)

  Net als Skyrim is Final Fantasy VII misschien geen voor de hand liggende verschijning op een lijst met de beste lange handheld games. Of je nu veel herinneringen hebt aan het origineel, of in gedachten al de remake zit te spelen, je ziet jezelf waarschijnlijk op de bank zitten. Toch kun je de game wel degelijk met je meenemen.

  Veel gamers, of ze nu Final Fantasy fan zijn of niet, zien Final Fantasy VII als een must-play. Dus als je de game nog nooit gespeeld hebt, of juist nog één keer wil spelen voordat de remake uitkomt: de achterbank tijdens de lange rit naar zuid-Frankrijk is een prima gelegenheid. Overigens is er ook een mobile-versie, als je het niet erg vind om een touch screen te gebruiken.

  6. Octopath Traveler (Nintendo Switch)

  Als je van JRPGs houdt mag Octopath Traveler niet in je collectie ontbreken. Deze game is een bekende RPG formule met een twist. Je speelt als acht verschillende personages en dat vergroot de speeltijd behoorlijk.

  Met de oorspronkelijke Switch-release heb je dan ook direct één van de beste lange handheld games van de afgelopen jaren te pakken. Overigens kun je met een redelijke laptop ook de PC versie meenemen, maar een Switch is misschien wat makkelijker voor onderweg. In ieder geval kun je met alleen Octopath Traveler een hele vakantie vullen.

  5. Dragon Quest Builders 2 (Nintendo Switch)

  Onze lijst met de beste lange handheld games staat vol met games die allang verschenen zijn, dus hoog tijd voor iets nieuws. Dragon Quest Builders 2 komt binnenkort uit voor PlayStation 4 en Nintendo Switch. Die laatste is natuurlijk van belang voor iedereen die op vakantie aan de slag wil met Dragon Quest.

  Wanneer de held verzuimt om de wereld te redden moet deze weer opgebouwd worden. Zo heb je in Dragon Quest Builders 2 niet alleen creatieve vrijheid, maar ook een doel voor ogen. Als je het eerste deel niet hebt gespeeld kun je die natuurlijk ook meenemen. In dat geval kun je zelfs kiezen voor de PS Vita versie.

  4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch)

  Deze zag je natuurlijk al aankomen toen je de woorden ‘beste lange handheld games’ zag. De Switch had een groot deel van zijn vroege succes te danken aan alle mensen die het enigszins verslavende Breath of the Wild ineens overal mee naar toe konden nemen. We kunnen je verzekeren dat je verloren vakantie uurtjes ineens niet meer zo verloren zijn als je ze met deze Zelda vult.

  Op papier lijkt breath of the wild niet zo lang. Een tutorial, vier dungeons, dat jas je er zo even doorheen. Of toch niet? Ja, wat je verplicht moet doen om de game uit te spelen is niet zoveel, maar wat je zult willen doen als je eenmaal op pad bent in Hyrule zal je uren, maar dan ook uren bezig houden.

  AtlusUSA

  3. Persona 4: Golden (PlayStation Vita)

  Wie had dat gedacht? Een PS Vita game die relevant genoeg is om nu nog in een top tien te komen. De wereld mag dan niet veel geven om de Vita, maar de wereld zou moeten geven om Persona 4: Golden. Deze editie van Persona 4 is veruit de beste manier om vandaag de dag Persona 4 te spelen en heeft zijn plek op de lijst met de beste lange handheld games dan ook meer dan verdiend.

  Persona 4: Golden is trouwens ook een goed voorbeeld van een Persona game die in een nieuw jasje wordt uitgebreid. Als je dus alvast een voorproefje wil voor hoe Persona 5: Royal zal zijn kun je deze Vita game oppakken. De Vita past ook nog eens makkelijk in je bagage, dus Persona 4: Golden is misschien nog wel makkelijker mee te nemen dan al die Switch titels op de lijst.

  2. Xenoblade Chronicles 2 (Nintendo Switch)

  Van alle games op deze lijst is Xenoblade Chronicles 2 misschien wel de langste. Aan alleen het verhaal kun je makkelijk 80 uur kwijt, en dat wordt alleen maar meer als je je met sidequests bezig gaat houden. Zelfs als je al je vrije tijd op vakantie in deze game steekt is er een goede kans dat je nog niet klaar bent als je thuiskomt.

  Dat hebben we het nog niet eens gehad over de DLC. Als je denkt dat de uitbreiding niet meer is dan een paar sidequests en misschien een beetje verhaal heb je het flink mis. Xenoblade Chronicles 2: Torna The Golden Country is zo groot dat deze als losse game verkrijgbaar is op een cartridge. Hoe je het ook wendt of keert, Xenoblade Chronicles 2 is één van de beste lange handheld games op de markt.

  1. Fire Emblem Three Houses (Nintendo Switch)

  Hoe kom je na de indrukwekkende lengte van Xenoblade nog bovenaan te staan in een lijst met de beste lange handheld games? Het antwoord ligt bijna voor de hand: nieuw zijn. Bijna alle games op deze lijst zijn alweer een paar jaar oud, maar Fire Emblem: Three Houses komt deze zomer nieuw op de markt.

  Als je een lange game wil spelen die je 100% zeker nog nooit eerder hebt gespeeld is Fire Emblem misschien wel je beste keuze. Het enige nadeel is eigenlijk dat we nog niet zeker weten hoe goed hij daadwerkelijk is. Toch durven we, als we kijken naar voorgaande Fire Emblem games, wel te beweren dat ook Three Houses een topgame zal zijn.

  Wat vind jij de beste lange handheld games?

  Heb jij ook altijd een handheld in je koffer als je op vakantie gaat? Zo ja, welke games neem je dan mee? Een RPG biedt natuurlijk veel speeltijd, maar misschien ga jij liever voor meerdere korte games. We horen graag wat jij in je handbagage hebt!

  Animal Crossing: New Leaf

  Verkijgbaar vanaf 14 june 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.