De beste kinderfilms van 2021 op een rij

Article
zaterdag, 18 december 2021 om 13:00
pexels pixabay 274937f1640954866
Het afgelopen jaar zijn er weer veel films uitgekomen. Ook voor kinderen was er veel leuks bij. Daarom hebben we de tien beste kinderfilms die dit jaar zijn uitgekomen voor je op een rijtje gezet!

Luca

In deze Pixarfilm volgen we Luca, een zeemonster dat, samen met zijn beste vriend Alberto, de wereld boven water gaat ontdekken. Ze gaan naar de Italiaanse stad Rivièra, waar ze mee gaan doen aan een race voor de Portorosso Cup.

Ghostbusters: Afterlife

Ghostbusters: Afterlife is de vierde Ghostbusters-film, maar de derde die zich met de originele cast bezighoudt. Na het overlijden van haar grootvader verhuist Callie samen met haar kinderen Phoebe en Trevor naar een klein dorpje in Oklahoma. Al snel komen ze erachter dat ze een connectie hebben met de originele Ghostbusters.
ghostbusters afterlife st 2 jpg sd high copyright 2019 ctmg inc all rights reservedf1633342864

Raya and the Last Dragon

Raya and the Last Dragon speelt zich af in het rijk Kumandra. Hier leefden jaren geleden mensen en draken samen in harmonie, totdat een plaag het rijk bedreigde. De draken offerden zichzelf toen op om de mensen te redden. Dezelfde plaag keert 500 jaar later terug. Daarom gaat Raya in haar eentje op zoek naar Sisu, de laatst bestaande draak. Ze hoopt zo het rijk te herenigen.

Wish Dragon

In de Netflix-film Wish Dragon verlangt Din ernaar om opnieuw contact te maken met zijn beste jeugdvriend Li. Die is tien jaar geleden met haar vader, meneer Wang, verhuisd. Nu leidt ze een luxeleventje. Op een dag krijgt Din een magische theepot van een oude man. In de theepot leeft een Wensdraak genaamd Long. Hij geeft Din 3 wensen. Uiteraard gebruikt hij die om Li weer te zien.

The Mitchells vs the Machines

Katie Mitchell wordt toegelaten tot de filmschool en kan niet wachten om het huis te verlaten. Haar vader komt met het idee om met het hele gezin op road trip te gaan om Katie af te zetten op haar nieuwe school. De trip wordt ruw verstoord wanneer het gezin in een robotopstand terechtkomt, waarin alle technologie wordt ingezet om de mens te vervangen. Plotseling is het aan de Mitchells om de mensheid te redden.

Ron's Gone Wrong

In de niet al te verre toekomst heeft elk kind een multifunctionele B-bot, die kan praten, bewegen en contact heeft met het wereldwijde web. Op een dag krijgt Barney ook een robot voor zijn verjaardag. De robot heet Ron, maar Ron blijkt defect te zijn.
rons gone wrongf1639652651

Sailor Moon Eternal

Sailor Moon Eternal is een tweedelige film van in totaal ongeveer drie uur lang. De film is een aansluiting op de Sailor Moon Crystal anime. In het eerste deel van de film wil Chibiusa terugkeren naar de dertigste eeuw, na de gebeurtenissen uit het afgelopen seizoen van de serie. Het Dark Moon Circus heeft alleen andere plannen en zorgt ervoor dat tijdreizen niet mogelijk is. Chibiusa en Usagi moeten opnieuw ten strijde om het heden te redden en de weg vrij te maken zodat Chibiusa naar de dertigste eeuw kan gaan. Dat alles terwijl de ‘Sail Guardians’ één voor één worden aangevallen.

Encanto

Deze Disneyfilm gaat over de familie Madrigal. Ze wonen op een verborgen plek in Colombia, genaamd Encanto. De magie van deze plek heeft elk gezinslid gezegend met unieke krachten, behalve de vijftienjarige Mirabel. Maar als Mirabel ontdekt dat de magie wordt bedreigd, is zij de enige die het kan redden.
2021 12 15 encantof1639653024

My Little Pony: A New Generation

Lang geleden leefden de Aardepony’s, Eenhoorns en Pegasi in vrede samen, maar helaas is die tijd nu voorbij. Als een eenhoorn opeens in de stad voor Aardepony’s komt besluit Sunny haar te helpen. Alle Eenhoorns hebben namelijk hun krachten verloren. Sunny gaat samen met haar nieuwe vrienden op avontuur om de magie en de vriendschap tussen de Aardepony’s, Pegasi en Eenhoorns te herstellen in heel Equestria.

Diary of a Wimpy kid

Diary of a Wimpy Kid is een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeff Kinney. De film volgt Greg Heffley die samen met zijn beste vriend Rowley Jefferson voor het eerst naar middle school gaan. Greg doet er alles om zo goed mogelijk bij de rest te horen, maar de dingen lopen niet altijd hoe hij het had gehoopt.