Top 10 beste iPhone apps aller tijden - Upgrade je iPhone

  De iPhone bestaat alweer meer dan tien jaar en sinds de allereerste in 2007 zijn er miljoenen apps uitgekomen. Het grootste gedeelte van deze apps zal je alleen nooit gebruiken en het is soms lastig om de echte pareltjes te vinden. Wij zetten de tien beste iPhone apps aller tijden voor je op een rijtje.

  Onder de beste iPhone apps aller tijden verstaan we elke app die je in de App Store van Apple kunt downloaden. Apps die standaard op je iPhone zitten tellen we niet mee. Voor deze apps moet je dus specifiek de App Store openen om ze te downloaden. Laten we zonder enig oponthoud beginnen met de beste iPhone apps aller tijden.

  10. Buienalarm

  Als we het over de beste iPhone apps aller tijden hebben, kan een app die je droog houdt zeker niet ontbreken en laat dat nou precies zijn waarvoor Buienalarm bedoeld is. De handige app geeft je een actueel overzicht van de donderwolken die boven de lage landen hangen en laat je precies zien wanneer het noodweer los gaat barsten. Extreem handig voor het natte Nederland dus!

  Wat de app beter maakt dan het bezoeken van een website als buienradar is het feit dat de app je waarschuwt voor de regen. Hierdoor voorkom je dus natte kleren in plaats van dat je zit te kijken hoe lang het nog gaat duren voordat je bijvoorbeeld op pad gaat. Je hoeft alleen maar je locatie in te stellen en je bent helemaal klaar om voorbereid op de regen op pad te gaan!

  9. YouTube

  De koning van het vermaak, YouTube, kan natuurlijk niet ontbreken wanneer we het over de beste iPhone apps aller tijden hebben. YouTube staat vol met de meest uiteenlopende video’s die je je maar kunt voorstellen. Van niezende panda’s tot kinderen die plat op hun gezicht vallen doordat ze van een berg afrijden op een driewieler en daar totaal niet klaar voor waren; je kunt het zo gek niet bedenken. Voor gamers zijn er natuurlijk ook nog de op gaming-gerichte kanalen, waarvan we de beste voor je op een rijtje hebben gezet.

  Er is zoveel content te vinden op YouTube dat je aan twee mensenlevens nog steeds niet genoeg hebt als je alles wil zien. Dit maakt de app dan ook het ultieme tussendoortje en als je YouTube Premium aanschaft, kun je video’s zelfs offline kijken. Zo bespaar je ook weer je databundel. Het is slechts één van de voordelen van YouTube Premium en als je de rest wil weten kun je ons artikel over de voor- en nadelen van YouTube Premium lezen.

  8. Google

  Je mag dan wel een Apple-product hebben, maar ook dan zijn de verschillende Google-apps onmisbaar. Apple Maps wordt door de meeste gebruikers al snel ingeruild voor het handigere Google Maps, aangezien de variant van Google met meerdere apps geïntegreerd is en over het algemeen wat betrouwbaarder is als het op navigatie en richtingsgevoel aankomt. Wie een goed richtingsgevoel heeft, slaat Maps misschien wel over maar dat wil niet zeggen dat ze de andere Google-apps niet gebruiken.

  Via Google Drive kun je namelijk altijd en overal bij je documenten en gelijktijdig in hetzelfde document werken, waardoor je dus ook onderweg kunt werken. Vervolgens verstuur je je bestanden met één druk op de knop via Gmail. De beste Google-app die je kunt gebruiken is natuurlijk Google Home die in combinatie met een Chromecast voor het ultieme gemak zorgt door middel van streaming. Je telefoon wordt de afstandsbediening die je kunt gebruiken om alles op je televisie te kijken en al met al staan de Google-apps dan ook terecht in het lijstje met beste iPhone apps aller tijden.

  7. Flitsmeister

  Snelheidsduivels kunnen hun geluk niet op met een app als Flitsmeister en dat is niet zo verwonderlijk. Het is de ideale app voor wie wel eens te hard rijdt, want je kunt er gemakkelijk boetes door ontlopen. De app van Nederlands bodem waarschuwt je namelijk wanneer een flitspaal in de buurt is en dus hoeft een Speedy Gonzales alleen maar even de rem te toucheren om een boete te voorkomen.

  Inmiddels kun je Flitsmeister voor veel meer gebruiken, want je wordt nu ook gewaarschuwd voor files en wanneer het wegdek een stuk slechter wordt. Hier zullen de banden van je auto blij van worden, want slechte wegen vermijden of er behoedzamer op rijden is zeker een verstandige keuze bij deze waarschuwing. Voor iedereen die wel eens in een auto rijdt, is Flitsmeister dan ook één van de beste iPhone apps aller tijden.

  6. MyFitnessPal

  De volgende app in onze lijst met beste iPhone apps is de beste app die je kunt gebruiken als je een paar kilo’s lichter wil worden. Met MyFitnessPal kun je namelijk gemakkelijk bijhouden hoeveel je dagelijks eet, beweegt en slaapt. Op basis hiervan kun je zelf bepalen hoe je gaat diëten om die laatste kilo’s lichter te worden.

  Wanneer je vervolgens op de weegschaal gaat staan, kun je dat in een logboek bijhouden zodat je ook daadwerkelijk de progressie kunt terugzien. Je moet jezelf alleen wel even trainen in het gebruik van de app, want dit moet regelmatig gebeuren. Eens in de drie maanden een keer kijken en iets toevoegen, gaat je namelijk niet verder helpen.

  5. 9292

  Reisfanaten weten dat Google Maps niet altijd de beste optie is als je het openbaar vervoer wil gebruiken. Maps is niet zo overzichtelijk met het tonen van de openbaar vervoer opties en dus kun je beter gebruikmaken van 9292 als je met het OV gaat. Met 9292 hoef je alleen maar je bestemming in te voeren en de app geeft je vervolgens op basis van je locatie een overzicht van actuele reisopties.

  Op deze manier kun je gemakkelijk en overzichtelijk plannen hoe je gaat reizen zonder dat het je veel moeite kost. Als je wil kun je een reis ook wat eerder plannen door de tijd en locaties aan te passen. Super handig dus voor wanneer je bijvoorbeeld van Venlo naar Groningen wil reizen om een dagje de studentenstad van Nederland te ontdekken.

  4. Instagram

  Sociale media zijn vandaag de dag niet meer uit de samenleving te denken en de populairste is op het moment Instagram. Dit platform voor iedereen die weet hoe hij of zij een foto moet maken is ontzettend populair en kan voor sommigen zelfs een baan worden. Wie een flink aantal volgers weet te verzamelen, kan benaderd worden door een bedrijf die de zogenoemde influencer wil gebruiken voor wat promotie. In ruil daarvoor wordt de influencer verwend met mooie producten en een leuk zakcentje.

  Naast de baanmogelijkheden via Instagram is het voor velen gewoon een leuke app om het dagelijkse leven mee in beeld te brengen. Van korte filmpjes die je via de Instagram Stories kunt bekijken, tot bewerkte foto’s waar je jaloers van wordt. Het kan allemaal met Instagram en daarom is het één van de beste iPhone apps aller tijden!

  3. Netflix

  Het brons in onze lijst met beste iPhone apps gaat naar streamingdienst Netflix die met haar app iPhone-gebruikers ook onderweg van series en films laat genieten. Met series als Stranger Things en La Casa de Papel hoef je je onderweg dus nergens meer te vervelen, want een groot deel van de series en films van Netflix kun je offline downloaden. Dit maakt een lange treinreis een stuk dragelijker.

  De Netflix-app heeft alleen nog meer voordelen, want je kunt de films en series die je kijkt ook in de achtergrond van je scherm afspelen. Hierdoor kun je series kijken terwijl je met iemand een gesprek voert of bijvoorbeeld Instagram bekijkt. Je hebt alleen wel een Netflix-abonnement nodig voor deze app, maar vandaag de dag zijn er nog maar weinig mensen die geen gebruikmaken van de streamingdienst.

  2. Spotify

  De tweede plaats in onze lijst met beste iPhone apps wordt verrassend genoeg gevuld door Spotify en niet Apple’s eigen Apple Music. Dit heeft te maken met het feit dat de muziekdienst van Apple standaard in de vorm van een abonnement komt in tegenstelling tot Spotify, die je de mogelijkheid geeft om gratis muziek te luisteren. Je hebt dan wel te maken met advertenties, maar de optie is er in ieder geval wel. Wil je zonder reclame muziek luisteren kan vervolgens een abonnement nemen op Spotify Premium.

  Dit kost je 9,99 euro per maand of 14,99 euro per maand als je met vier anderen een familie-abonnement neemt, waarbij iedereen een eigen account heeft. Een ander voordeel van Spotify is dat op basis van je luistergedrag een afspeellijst wordt samengesteld met vergelijkbare muziek die je misschien wel leuk vindt. Hierdoor ontdek je nieuwe muziek door muziek te luisteren en dat is ontzettend handig!

  1. WhatsApp

  Natuurlijk kan maar één app het goud pakken in de 100 meter sprint voor beste iPhone apps aller tijden en dat is natuurlijk Whatsapp. Tegenwoordig zijn er maar weinig mobiele apparaten te vinden die Whatsapp niet geïnstalleerd hebben. De gratis SMS-app is de standaard geworden voor gesprekken doordat je gratis kunt “appen” met alle mobiele gebruikers in zowel privégesprekken als groepsgesprekken.

  Daar houdt de functionaliteit van Whatsapp alleen niet op, want de app geeft je ook de mogelijkheid om gratis te (video-)bellen, waardoor een app als Skype niet meer nodig is. Bellen kun je namelijk ook gewoon in groepen doen en vereist net zoals Skype alleen een stabiele internetverbinding. Dit geldt ook voor het voeren van een gesprek door middel van berichtjes, maar dat kost je databundel vrijwel niets. Whatsapp is dan ook de terechte winnaar in deze lijst met beste iPhone apps aller tijden!

  Dit zijn de beste iPhone apps ooit

  Met de beste iPhone apps ooit ga je voorbereid de deur uit. Je hebt overal vermaak, bent altijd bereikbaar en hoeft niet meer bang te zijn voor je slechte richtingsgevoel. Laat ons in de reacties weten wat jouw favoriete iPhone apps zijn en vergeet ook vooral niet te lezen over de beste gratis iPhone apps.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.