De Borderlands 3 classes uitgelicht - Welke klasse kies jij?

  De release van Borderlands 3 is bijna hier en dus moet er snel een keuze worden gemaakt welke klasse jij gaat kiezen op Pandora en de daaromheen liggende planeten. Ga jij voor de Siren en sla jij met magie de vele vijanden in Borderlands 3 tot pulp of beheers je liever wat huisdieren? Wij lichten de Borderlands 3 classes uit.

  FL4K – Beastmaster

  Het jagen van wilde diersoorten is iets wat wel vaker voorbij is gekomen in Borderlands. In de eerste twee games was Mordecai de voornaamste jachtopziener, terwijl ook Sir Hammerlock zijn geweren en geschoten wild trots voor onze neus uitstalde. Voor de derde titel is FL4K de jager die gestalte gaat geven aan één van de Borderlands 3 classes.

  FL4K de robot is altijd op zoek naar nieuw jachtgedierte om te schieten en maakt daarvoor niet alleen gebruik van één van zijn drie skill trees, maar ook van zijn trouwe compagnon. Deze kan de vorm aannemen van één drie verschillende dieren uit het Borderlands-universum, zoals een Skag of Spiderant.

  FL4K heeft de keuze uit drie skill trees en dat zijn de Hunter-, Master- en Stalker-trees, die allemaal betrekking hebben op jouw brave huisdiertje. Met Hunter beheers je een Skag, die een flinke sprong waagt in de lucht om vervolgens hard neer te komen op enkele omstanders. Je hoeft ze alleen nog maar even uit te schakelen na dit trucje.

  Bij de Master skill tree creëer je een soort portaal voor jouw schepsel, die vervolgens ergens anders op de map uitkomt. De locatie bepaal jij en mede daardoor heb je een flinke verrassing voor het gespuis in Borderlands 3 in huis.

  Word jij overvallen door je tegenstanders? Geen probleem! Met de Stalker tree kun je hectische situaties makkelijk ontvluchten. Je wordt namelijk tijdelijk omhuld en kan snel naar een betere positie rennen. Vanaf daar kan je drie keer schieten op alles wat beweegt en elke kogel doet dan de maximale schade. Zo is de Beastmaster een goede combinatie tussen diverse features en een uitstekende Borderlands 3 class.

  Amara – Siren

  Nadat jij in Borderlands al de controle hebt gehad over Lilith en in Borderlands 2 over Maya, neemt nu Amara de mantel van de Siren-klasse over. Net zoals haar illustere voorgangers, vervult Amara haar rol met verve, al is het wel op een andere manier.

  Amara is namelijk meer gericht op pure kracht en het verpulveren van haar vijanden. Maya had nog meer een ondersteunende rol, maar in Borderlands 3 classes slaat de Siren haar tegenstanders met astrale projecties helemaal tot pulp. Daarvoor heb je de keuze uit drie verschillende ­skilltrees, die jij naar hartenlust vrij kunt invullen.

  Zo is er Fist of the Elements skill tree, die ons doet terugverlangen naar Borderlands 2. Met je Phasegrip grijp je een vijand bij de strot en blijft hij een tijdje in de lucht hangen, waarna jij hem kan volpompen met lood, lasers of elektriciteit. Dit kon Maya in Borderlands 2 ook, maar Amara heeft nog een verrassing in huis. Zo kan er zelfs een tweede arm tevoorschijn komen die nabije belagers kapotslaat.

  Naast Fist of the Elements zijn er ook nog de Mystical Assault en Brawl skill tree. Bij de Mystical Assault bombardeer jij vijanden met een vlaag aan astrale vuistslagen, terwijl jij bij de Brawl skill tree diverse belagers trakteert op een aard verschuivende klap die ze de lucht in lanceert. Als er daarna nog overlevenden zijn, dan schakel jij ze makkelijk uit met enkele kogels. Voor het uitdelen van de echte klappen ben jij bij de Borderlands 3 class Siren aan het juiste adres!

  Moze – Gunner

  Je vrienden moet je dichtbij je houden in Borderlands 3 en dat is dan ook precies wat Moze doet. Deze badass kan prima haar vrouwtje staan, maar krijgt hulp in de vorm van haar robot Iron Bear. De twee zijn dan ook onafscheidelijk en dat zorgt voor een unieke Borderlands 3 classes genaamd Gunner.

  Haar mech heeft namelijk ontzettend veel vuurkracht in zich en elke skill tree draait dan ook om Iron Bear’s wapens. Zo schiet jij bij de Shield of Retribution tree meerdere elektrische projectielen af die ervoor zorgen dat jouw vijanden binnen de kortste keren zijn verdampt. Wil je wat meer explosies, dan is de Demolition Woman tree wel iets voor jou.

  Hiermee vuur je namelijk een kanonnade aan granaten af die het gespuis in vuur en vlam zal zetten. Als je dan nog te weinig knallen op het slagveld ziet, gooi je gewoon je eigen granaten er achteraan! Zit je bijna zonder ammo, dan is de Bottomless Mags tree erg handig. Hiermee tovert Iron Bear namelijk een enorme mini-gun tevoorschijn om zijn belagers het vuur aan de schenen te leggen. Verderop in deze skill tree zit ook nog een gigantische vlammenwerper, dus de Gunner klasse is zekers een ontdekkingstrip waard in de Borderlands 3 classes.

  Zane – Operative

  Een andere nieuwe Borderlands 3 class die nieuw is, is de Operative en in Gearbox Software’s nieuwste titel wordt die rol vervuld door Zane. Hij is de techneut van het groepje personages en heeft zelfs de keuze om niet één maar twee action skills tegelijkertijd te gebruiken. Je verliest dan wel de mogelijkheid om granaten te gooien, maar met de skill trees van Zane is dat geen doodzonde.

  Zo kan hij zichzelf met de Doubled Agent skill tree klonen en vijanden de verkeerde kant opsturen. Vallen je belagers niet voor je kloon, maar blijven ze op jou vuren? Geen enkel probleem! Met een klik op je knop verplaats jij naar de plek van jouw kloon en neem jij zijn plaats over. Verras je tegenstanders eerst met een kloon, om ze vervolgens compleet overhoop te schieten als jij ineens recht voor hun neus staat.

  Daarnaast heb je ook nog de Hitman en Under Cover skill trees. Met de Hitman skill tree word je een echte Hitman à la Agent 47 en word jij substantieel sterker als jij een vijand neerhaalt en deze bonus blijft oplopen als jij mensen uitschakelt. Als jij voor de Under Cover skill tree gaat, krijg je een schild wat vijandelijk vuur tegenhoudt, maar waar jij wel doorheen kan schieten. En dat is niet alles, want ook jouw kompanen krijgen een tijdelijke schadeboost, waardoor je echt complete chaos kunt creëren.

  Borderlands 3 classes - Welke kies jij?

  Dit zijn de vier speelbare Borderlands 3 classes. Net zoals bij Borderlands 2 en Borderlands: The Pre-Sequel is de kans aanwezig dat er nog meerdere speelbare klassen komen in de vorm van DLC. Met welke klasse ga jij Borderlands 3 proberen te veroveren? Laat het ons weten in de reacties!

  Borderlands 3 komt op 13 september uit voor de Xbox One, PC en PlayStation 4.

  Borderlands 3

  Verkijgbaar vanaf 13 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.