Beste horror Switch games - Voor de hartverzakkingen en angstzweet

  Ben je snel bang, dan is deze lijst met games niet geschikt voor je. Bereid je voor op een heleboel spanning en sensatie die je soms honderden kleuren in je broek laten scheiten. Zelfs op een console die zo kinderlijk oogt zijn er enge beste horror Switch games.

  5. Don't Knock Twice

  Om te beginnen wensen we je succes als je niet zo goed tegen horror kunt. We starten namelijk gelijk met een spookverhaal wat de nodige angsten bij je naar boven kan brengen.

  In de game zit een legende die dodelijke gevolgen kan hebben. Dit verhaal over klopgeesten brengt je naar een groot landhuis waar alles mis kan gaan. Je moet je dochter redden, uit de klauwen van een vreselijke duistere kracht die je vooralsnog niet begrijpt. Terwijl je het landschap verkent rolt er een verhaal uit waarbij kloppen voor enorme confrontaties kan zorgen.

  Eén keer kloppen om een demonische heks wakker te maken, twee keer kloppen om haar te laten herrijzen uit de dood. 12,49 euro in de Nintendo eShop om in ieder geval die ene keer te mogen kloppen. Dit horrorverhaal is al een lange tijd speelbaar op de PC via Steam, maar ook speelbaar in de bus of trein via de Nintendo Switch. Mocht het te spannend worden dan kun je altijd afkloppen om te zorgen dat al het kwaad bij je uit je buurt blijft of in de hand van een medepassagier knijpen.

  4. Detention

  Met Detention wordt je in het Taiwan van 1960 gedropt. Je bevind je in een school waar allemaal bovennatuurlijke dingen gebeuren. Deze 2D horror-sidescroller brengt je naar een spookachtige plek die voor de nodige rillingen op je rug moet gaan zorgen. In de spookverhalen die je allemaal voorbij hoort komen zie je verschillende mythologieën verschijnen.

  Deze Taiwanese/Oost-Aziatische-achtige horrorervaring is beschikbaar voor 10,49 euro in de Nintendo eShop. Je kunt het spel in het Japans, Chinees, maar gelukkig ook in het Engels spelen. Detention heeft op Metacritic een 79 gemiddeld ontvangen en weet een unieke ervaring te bieden die geen van de andere beste horror games op deze lijst biedt.

  Deze game is qua uiterlijk ook typisch Aziatisch. Het doet ook denken aan andere wat duistere niet Westerse games die eerder op Nintendo-apparaten verschenen: 999 en Virtues Last Reward. De puzzels wekken associaties met verschillende Resident Evil games.

  3. Outlast: Bundle of Terror

  Als je horror bundelt, dan straal je straks pas echt doodsangsten uit.

  Voor dit spel gaan we naar een psychische inrichting: het Mount Massive Asylum. De deuren zijn weer geopend en de grootste gekkies worden opgesloten in deze inrichting. Wanneer een journalist naar binnen sluipt na een tip breekt de hel voor hem los. Hij kan pas deze inrichting verlaten als hij weet te achterhalen wat voor duistere gebeurtenissen zich binnen de muren van de gesticht hebben afgespeeld.

  Bij deze bundel krijg je het volledige spel plus speciale Outlast: Whistleblower DLC. In deze DLC krijg je een andere kijk op het hele avontuur voorgespiegeld. In beide verhalen worden personages tot het uiterst gedreven: erop of eronder, overleven of een pijnlijke dood sterven.

  Voor maar liefst 24,99 euro is het griezelen geslagen. Speel dit spel voor 18+ maar lekker onder de dekens zodat je nog weg kunt duiken als het allemaal veel te eng wordt. En neem anders een nekkussen mee voor in de trein of bus, want dan heb je comfort èn iets om achter de schuilen.

  2. Layers of Fear Legacy

  We zijn bijna aan het einde van de lijst met beste horror Switch games. Maar eerst staan we nog even stil bij Years of Fear Legacy. De Layers of Fear Switch review bestempelde deze horrorgame als de klassieke horrorervaring, maar dan voor onderweg!

  Layers of Fear speelt voornamelijk op je psyche in. Je bent een alcoholverslaafde kunstenaar die op nieuwe onderwerpen zoekt om zijn kunstwerken op te baseren. Deze maakt hij met een reden: in al zijn creaties verwerkt hij nare herinneringen en trauma's. Terwijl je zijn kunstwerken ziet ontstaan kom je steeds meer te weten over zijn gruwelijk en ook beangstigende verleden.

  Met Layers of Fear Legacy krijg je niet alleen de basisgame maar ook de huiveringwekkende taferelen uit der Inheritance DLC. Daarnaast probeert het spel je extra bang te maken door ondersteuning van de HD Rumble en motion controls. De game is zo aangepast dat jij je hart sneller voelt kloppen, terwijl de spanning steeds heftiger wordt en de Joy Con bij de meest spannende momenten in je klamme handjes beginnen te trillen.

  Voor 19,99 euro probeer dit spel je de stuipen op het lijf te jagen. Naast de Nintendo Switch release is de game ook uitgebracht op de PS4, Xbox One en PC.

  Afsluiter beste horror Switch games - 1. Resident Evil Revelations 2

  De laatste in deze lijst met beste horror Switch games is een deel uit een reeks games die al jaren mensen de schrik van het leven bezorgen. Silent Hill had in de lijst gestaan als het op de Switch was uitgekomen, maar Resident Evil Revelations 2 is het geworden als absolute afsluiter.

  Het verhaal van Resident Evil Revelations 2 neemt je mee naar de horror die plaatsvindt tussen deel vijf en zes uit de serie en is een direct vervolg op het eerste Revelations deel. Bekende personages Claire Redfield en Barry Burton komen wederom in actie om het op te nemen tegen de gruwelheden van een verlaten cruiseschip. Terwijl jij je moet verdedigen heb je maar een beperkte hoeveelheid wapens en munitie om al die horror te overleven.

  Eerder kwam Resident Evil Revelations 2 ook al uit op PS4, Xbox One, PC, PS3 en Xbox 360. Een flink lijstje aan platforms dus waarop je deze horror-ervaring kunt meekrijgen. De game kreeg in onze Resident Evil Revelations 2 review maar liefst een 8.5 omdat het een boeiend verhaal geeft dat een goede balans bied tussen horror, acties en puzzels.

  Je voelt de horror voor maar 24,99 euro. Als je dit nog niet had gedaan, dan kun je ook al aan de slag met de eerste Resident Evil Revelations. Deze tweede titel wordt voor maar liefst 19,99 euro aangeboden. Wil je gelijk de complete editie van beide spellen? Je kunt de Resident Evil Revelations Collectie bij Nedgame retail bestellen voor maar 49,99 euro.

  Don't Knock Twice

  Verkijgbaar vanaf 10 april 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.