De beste Hamilton Disney Plus nummers van deze rap musical

  Met de Disney+ release van het theaterstuk Hamilton, brengt de streamingdienst een rap- en R&B-musical die een heleboel toffe muziek weet voor te schotelen. Met deze special geven wij een indruk van de beste Hamilton nummers. Krijg een eerste indruk krijgt van Hamilton op Disney Plus.

  Hamilton is een theaterstuk waarvan de registratie op Disney Plus is gelanceerd. Het stuk, geschreven door Lin-Manuel Miranda (Jack in Mary Poppins Returns), heeft de harten van velen veroverd. Ook meerdere mensen die helemaal niet zo van musicals houden weten de musical te waarderen. Mogelijk komt het omdat je niet de klassieke zoetsappige muziek krijgt voorgeschoteld, maar alles is overgoten door een hiphopsausje.

  Alexander Hamilton op Disney Plus

  Het eerste nummer in deze special met de beste Hamilton muziek is Alexander Hamilton. Kan het ook anders? Dit is het eerste nummer uit de show en wat is het goed! Het zet direct de sfeer van heel het stuk neer. Dit nummer is, net als vele andere Hamilton nummers, een rap.

  Alexander Hamilton opent deze Disney+ original film. In dit hele stuk word je direct voorgesteld aan de verschillende personages. Hoofdzakelijk leer je meer over het hoofdpersonage. Zo krijg je direct de achtergrond van Hamilton en leer je hoe hij van niks opgroeide tot wat hij nu is. Hij startte als weeskind, maar wist met hard werken omhoog te klimmen op de sociale ladder.

  My Shot

  My Shot is een nummer dat al vrij snel in het ontwikkelingsproces van Hamilton is geschreven. Het nummer laat zien dat Alexander Hamilton grote dromen heeft. Tevens is het lied zijn eerste ontmoeting met drie andere revolutionairen: de abolitionist John Laurens, de flamboyante Marquis de La Fayette en Hercules Mulligan. Ook zij spelen een belangrijke rol in Hamiltons verhaal.

  Tof aan het nummer is dat er veel afwisseling in zit. De ‘I am not throwing away my shot’ is een terugkerend lijntje dat in meerdere nummers uit Hamilton uiteindelijk terug zal komen. De melodie maar ook zinnen zijn daardoor mogelijk ook wel zo kenmerkend voor de musical.

  You'll Be Back

  You’ll Be Back wordt geweldig neergezet door acteur Jonathan Groff. Ook in Hamilton heeft hij een belangrijke rol. Hij speelt koning George. Zijn personage vindt al die revoluties maar helemaal niks. Dat laat hij zien en horen in een vrij duister lied. Moet je je eens indenken: dit nummer is gezongen door dezelfde persoon die in onder andere Frozen Kristoff en zijn lieve rendier insprak.

  Dit nummer laat op een humoristische manier zien hoe zijn personage heel het volk wil onderwerpen. Hij wil liefde van zijn volk afdwingen met geweld. Dit doet hij met zinnen als ‘Ik stuur een volledig bewapend bataljon om je aan mijn liefde te herinneren!’ En ‘Ik vermoord je vrienden en familie om je aan mijn liefde te herinneren.’ Klinkt duister is het niet? Zo gaat heel het nummer.

  Wait For It

  Uiteindelijk weten meerdere nummers van schurk Burr het tot deze special met de beste Hamilton nummers te schoppen. Wait For it is een nummer dat ook buiten de context van het stuk erg tof is.

  Het nummer gaat over hoe Burr (Leslie Odom Jr.) een affaire heeft en het bed warm houdt van een soldaat die van huis is. Het nummer maakt de schurk ook een stuk menselijker. Het is makkelijk om Burr te haten omdat hij het personage is dat in de geschiedenis Hamilton neerschoot. Dit nummer laat zien hoe de man een innerlijke strijd voert en dat het stuk complexer is dan je in eerste instantie zou verwachten. Dit nummer (en andere nummers van Burr) is erg goed geschreven!

  The Room Where it Happens

  Dit nummer is gemaakt om iets aan te kleden wat anders een hele saaie scene was geweest. Het nummer gaat eigenlijk over hoe Hamilton vergadert en Burr, de schurk van het verhaal, graag wil weten wat er aan die onderhandeltafel afspeelt. Tof! Een stukje muziek over een vergadering die je heel graag bij wil wonen, is altijd gaver dan een saaie vergadering aan te moeten horen.

  Uiteindelijk is The Room Where It Happens één van de meest herkenbare nummers van heel het stuk geworden. Je wil als luisteraar net zo graag als Burr weten wat er gebeurde in ‘The Room Where It Happens.’ Het voelt alsof je als kijker ook uit de kamer wordt getrapt.

  Meer Hamilton Disney Plus nummers

  De hele lijst met Hamilton nummers is verkrijgbaar op YouTube en Spotify. Op die manier kan jij ook ontdekken wat jij de beste Hamilton nummers vindt. Er is voldoende keus. George heeft nog twee reprises die al net zo tof zijn als You'll Be Back. Uiteindelijk mag hij zelf drie nummers mopperen over hoeveel zijn volk moppert. De ironie!

  Ook heeft Burr nog meer gave nummers, waaronder Dear Theodosia. Voor de komische noot is er nog Farmer Refuted, waarin een omroeper een boodschap heeft die Hamilton zal op komische wijze blijft verstoren. Kortom, flink wat nummers. Vrijwel heel de voorstelling wordt gezongen!

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.