De beste goedkope smartphones van 2021 tot nu toe

Article
zondag, 14 maart 2021 om 15:00
samsung galaxy a51f1615202754
Wie anno 2021 op zoek is naar een goede smartphone heeft een scala aan afwegingen om te maken. Wat mag het toestel kosten, zijn de specificaties goed en hoe lang gaat de telefoon wel niet mee. In deze gids staan de beste goedkope smartphones van 2021 om op te letten.
Voor deze lijst worden verschillende afwegingen gemaakt. Hoe goed zijn de prestaties, wat kost het toestel en natuurlijk is van belang of de telefoon een goede levensduur heeft. Ook is de software belangrijk gezien deze de basis van de smartphone vormt.

Samsung Galaxy A51 - 258 euro

Met de Samsung Galaxy A51 kies je voor een toestel van prima formaat dat vooral opvalt dankzij de goede camera. Met 32 megapixels worden mooie prestaties afgedrukt, waarbij het enige minpuntje is dat er geen sprake is van beeldstabilisatie. Ook de prestaties in het donker zijn minder, maar dat valt voor een goedkope smartphone wel te verwachten.
Met uitbreidbaar geheugen tot 512 GB kun je enorm veel kwijt op de telefoon en dat terwijl het interne geheugen ook al 128 GB heeft. Tevens moeten complimenten gegeven worden voor het scherm. Hoewel deze niet van een hogere verversingssnelheid geniet zoals vlaggenschepen vandaag de dag, oogt deze erg fraai. Het grootste nadeel is de batterij, iets wat deels te vergeven valt dankzij de snellaadfunctie.
poco x3f1615202763

Poco X3 NFC - 209 euro

Waar de Samsung Galaxy A51 geen verfijnd scherm heeft, zet de Poco X3 NFC daar wel op in. De goedkope smartphone heeft namelijk een 120Hz display waardoor iedere beweging lekker snel en soepel voelt. Al helemaal in combinatie met de interne specificaties van de telefoon. Tezamen zorgt het er al snel voor dat de Poco X3 NFC een goede prijsvechter is.
Ook de batterij is erg indrukwekkend, want die gaat best lang mee én heeft ook nog eens een snellaadfunctie. Alleen de camera is niet van de beste kwaliteit. Deze bewerkt foto’s stevig na bij iedere druk op de knop. Tel daarbij de software op die ook irritant is volgens experts en het is duidelijk dat deze telefoon heel goed is afhankelijk van de gestelde prioriteiten.
motorola moto g9 powerf1615202864

Motorola Moto G9 Power - 179 euro

De Power in de naam van de Motorola Moto G9 Power is er niets voor niets. De telefoon staat namelijk bekend om de enorme kracht van de accu. De telefoon heeft namelijk een batterij van 6.000mAh, wat met afstand groter is dan de beste high-end telefoons die je op de markt ziet. De telefoon moet dan ook gemakkelijk een dag of twee meegaan voordat opladen nodig is.
Daarbij is de telefoon ook nog eens lekker groot, wat vooral voor de oudere gebruikers goed van pas komt. Met redelijke specificaties en een enorm scherpe prijs is dit dan ook zeker een telefoon om te overwegen als je opzoek bent naar een goedkope smartphone. Let alleen wel op dat de kwaliteit van het scherm niet zo best is.
nokia 72f1615202950

Nokia 7.2 - 350 euro

Waar Nokia vooral bekend staat om de Nokia 3310, ook wel de Nokia Tank genoemd wegens de onverwoestbaarheid, is de telefoonfabrikant steeds meer een prijsvechter geworden. De goedkope smartphone die je dan ook niet zomaar kunt afschrijven is de Nokia 7.2. Deze telefoon valt op dankzij de scherpe prijs in combinatie met de goede foto’s die je dankzij de 3 camera’s op de achterzijde kunt maken.
Daarbij is de smartphone voorzien van een goed scherm, ondanks het feit dat deze slechts 1080p is. Vooral het Gorilla glas valt op, want hierdoor krijg je niet zo snel krassen, iets wat vooral bij goedkopere smartphones nog wel eens het geval is. Voor die lage prijs lever je alleen wel in op de batterijduur en het feit dat de Nokia 7.2 geen snellaadfunctie heeft.
xiaomi redmi note 8 prof1615203014

Xiaomi Redmi Note 8 Pro - 219 euro

Als laatste is het wederom tijd voor Xiaomi. Ditmaal is het de Redmi Note 8 Pro die zichzelf in de lijst heeft geknokt. Deze goedkope smartphone doet dit door een combinatie van goede prestaties en een prachtige camera. Door de vier lenzen worden mooie prestaties geleverd, terwijl ook beeldstabilisatie meehelpt aan de mooie kiekjes.
Daarbij heeft de telefoon onder de kap goede specificaties voor de prijs, terwijl ook andere luxe features als Gorilla glass en een snellaadfunctie onderdeel zijn van de telefoon. Het grootste nadeel is de grootte van de telefoon, want die is voor sommigen net te groot. Anderen houden juist wel van een toestel van formaat.

Populair Nieuws