De beste gaming set up voor de shooters van 2021!

Article
donderdag, 16 september 2021 om 16:00
steelseries aerox 3 wirelessf1629111401
In het laatste kwartaal van 2021 worden we getrakteerd op een heel scala aan FPS games, waaronder Battlefield 2042 en Call of Duty Vanguard. Maar hoe kan je bovenaan de leaderboards eindigen? Met deze tips word jij de shooter koning van 2021!

De juiste muis is goud waard

Veel shooter-liefhebbers zoeken hun heil op PC. Niet alleen vanwege de graphics, maar voornamelijk doordat je een groot voordeel hebt met je gear ten opzichte van spelers op de consoles. Iets dat helemaal handig is bij titels die cross-platform potjes aanbieden.
Op PC kan je namelijk aan de slag met een muis en toetsenbord in plaats van een controller. Een goed mechanisch toetsenbord kan al een wezenlijk verschil maken, maar met name een goede muis kan jou een shooter koning maken. Je moet dan alleen wel de juiste muis kiezen die perfect bij jou past.
De laatste jaren is het aanbod van gaming muizen namelijk geëxplodeerd. Zo zien we steeds meer fabrikanten enorm lichte muizen aanbieden, maar ook draadloze muizen duiken vaker op - en zijn qua latency even goed als bedrade muizen. Een goede combinatie van beide trends is de SteelSeries Aerox 3 Wireless, die voor velen een uitstekende keuze is om te gebruiken in FPS games. En als je een nog lichtere muis wil, kan je ook kiezen voor de bedrade variant.
Het belang van een goede muis in shooters mag je zeker niet onderschatten. Als jij één bent met je muis, dan kan je met een simpele flick je crosshair precies verplaatsen naar het hoofd van jouw vijand. Dat kan precies het verschil zijn tussen leven en dood. Niet alleen in PvP-games, maar ook bloedstollende co-op shooters. Denk bijvoorbeeld aan de aankomende release van Dying Light 2 of Back 4 Blood. Een langzame reactie kan een vroege begrafenis betekenen.
steelseries arctis prime headsetf1631541801

Afluisteren als de CIA

Met een muis kan je dus in no time je wapen richten op een tegenstander zodra je hem in zicht krijgt, maar al voor die tijd kan je een kill garanderen. Veel shooters maken anno 2021 namelijk gebruik van een goede geluidsproductie. Zo staan de Battlefield games, waaronder Battlefield 2042, bekend om zeer realistische geluiden. En daar kan jij mooi van profiteren, mits je een goede koptelefoon of gaming headset hebt.
Heb jij namelijk een koptelefoon in huis liggen die aan die eisen voldoet, dan kan je al achter de positie van je tegenstanders komen voordat je ze überhaupt ziet. Loopt een tegenstander je tegemoet, dan kan je de voetstappen al van ver horen aankomen. Heb je een gaming headset met goede imaging, dan kan je zelfs hun hele route volgen. En wanneer diegene om de hoek komt, trakteren op een stukje lood door de schedel natuurlijk.
Dit zal je natuurlijk iets minder goed helpen wanneer je je midden een groot vuurgevecht bevindt. Maar als je een shooters speelt met kleinere omgevingen en gangetjes - zoals het aankomende Call of Duty Vanguard - dan kan je daar optimaal van profiteren. Ben je nog op zoek naar een goede gaming headset om te gebruiken voor shooters, dan kunnen wij de SteelSeries Arctis Prime aanraden. Die koptelefoon heeft niet alleen goede imaging, maar is ook nog eens heerlijk comfortabel, waardoor je hem urenlang achter elkaar kan dragen.
De Arctis Prime is alleen wel afgesteld op een competitieve frequency response voor e-sporters. Dat betekent dat de bass niet zo erg wordt benadrukt in vergelijking met andere gaming headsets. Wil je af en toe alleen wel genieten van oorverdovende explosies in de nieuwe Battlefield of een singleplayer game als Far Cry 6, dan kan je misschien beter gaan voor de SteelSeries Arctis Pro + GameDAC, waarmee je je oren verwend met de meest realistische audio mogelijk.
call of duty mobile headerf1631274340

Leaderboards domineren in mobile games

Naast shooters op de PC en consoles wordt het de laatste jaren ook steeds populairder om te gaan gamen op je smartphone. Dat is niet zo vreemd, want dankzij de betere hardware in smartphones kunnen ontwikkelaars steeds betere ervaringen aanbieden, die niet eens zo heel veel verschillen van hun grote broers. Zo kan je momenteel genieten van Call of Duty: Mobile en werkt EA aan een mobiele titel voor Battlefield.
Het is alleen vrij lastig om heel accuraat te mikken met de ingebouwde stick in de games. Als je bovenaan de leaderboards wil verschijnen, dan is het geen overbodige luxe om te investeren in een speciale controller, zoals de SteelSeries Stratus Duo. De draadloze controller kan je namelijk niet alleen aansluiten op je PC, maar ook je Android smartphone. Daar is geen extra software voor nodig, je kan direct knallen in je favoriete mobile games, maar nu met een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie! Speel je op de iPhone, dan is de SteelSeries Nimbus+ een uitstekende optie, aangezien die controller niet alleen speciaal voor iOS is gemaakt, maar ook een handige houder heeft voor je smartphone.
pexels fox 3829227f1624612028

Wees je tegenstanders te snel af

Waar bijna iedereen een paar jaar geleden nog zat te gamen achter een monitor of televisie met een verversingssnelheid van 60Hz, is daar met rap tempo verandering in gekomen. Fabrikanten lijken bijna elke maand te komen met een monitor die een hogere refresh rate heeft dan de voorganger. Zo heeft Acer recent een scherm gelanceerd die je kan overclocken naar maar liefst 390Hz!
Nu is het niet per sé nodig om zo’n Speedy Gonzales in huis te halen, maar als je de shooter koning van 2021 wil worden, dan is het wel handig om een high refresh rate monitor op je bureau te hebben staan. En door het veel grotere aanbod hoef je vandaag de dag ook niet de hoofdprijs neer te leggen voor een 144Hz monitor.
Verwacht met een sneller scherm niet ineens dat jij je vijanden een paar seconden eerder ziet verschijnen en je ineens zoals Neo in The Matrix bent, maar het kan wel degelijk een belangrijk verschil maken. In veel shooters gaat het namelijk om minimale verschillen. Als jij een fractie van een seconde sneller kan reageren op een tegenstander of beter zijn of haar traject, dan zal je beslissende vuurgevechten ineens een stuk vaker winnen.
battlefield 2042 battlefield 6 5f1623244109

Trainen, trainen en nog eens trainen

Je gear kan dus een groot verschil maken in jouw strijd voor de titel shooter koning van 2021, maar het zal je niet plotseling de beste speler aller tijden maken. Goede accessoires kunnen je vaardigheden namelijk versterken, maar dan moet er natuurlijk wel een bepaalde basis zijn om mee te werken.
Wil je dus de beste shooter-speler worden in Battlefield 2042, Call of Duty Vanguard, Far Cry 6 of Back 4 Blood dit najaar, dan is het zaak om simpelweg veel tijd te investeren. Alleen door echt te trainen in een game zal je er uiteindelijk heer en meester in worden, tenzij je een wel heel natuurlijke aanleg voor shooters hebt. Samen met de eerder genoemde gear kan je vervolgens naar de hoogste versnelling schakelen en afrekenen met de hele concurrentie!
Dit artikel is in samenwerking met SteelSeries.