De beste gamescom 2015 persconferentie - Jullie voorspelling

Article
vrijdag, 31 juli 2015 om 15:27
xgn google image
Volgende week barst gamescom los. Dat betekent niet alleen veel games spelen, maar ook kijken naar wat ontwikkelaars te bieden hebben. Vier bedrijven zullen in Keulen een persconferentie geven en via onze poll hebben jullie voorspeld wat de beste gamescom 2015 persconferentie wordt!
De vier bedrijven die hun waren op gamescom zullen tonen, zijn Blizzard, Eizo, EA en Microsoft. Natuurlijk kunnen we van al deze ontwikkelaars het een en ander verwachten, maar de XGN-community is over één partij het meest enthousiast. Een grote meerderheid verwacht dat die ontwikkelaar de beste gamescom 2015 persconferentie zal geven.
Welke ontwikkelaar dat is, onthullen we zoals gewoonlijk nadat we hebben gekeken hoeveel er op de andere bedrijven is gestemd.

4. Eizo

Eizo is op een nogal pijnlijke manier onderaan het lijstje beland: de monitorfabrikant heeft geen enkele stem gekregen. Eizo is natuurlijk geen spelontwikkelaar, maar maakt wel hardware waardoor PC-gamers van hun spellen kunnen genieten. Dat Eizo een gamescom 2015 persconferentie geeft, is dan ook niet zo vreemd.
De fabrikant maakt trouwens niet alleen beeldschermen voor game-PC’s, maar ook voor een heleboel andere vakgebieden. Eizo-monitors worden bijvoorbeeld gebruikt in de luchtvaart, de medische sector, de scheepvaart en de beveiligingssector. Qua veelzijdigheid doet Eizo dus niet onder voor de andere bedrijven op deze lijst!
76346

3. Blizzard

De ontwikkelaar achter World of Warcraft, Diablo en Starcraft is met ruim 18 procent van de stemmen op de derde plaats geëindigd. Blizzard zal prominent aanwezig zijn tijdens gamescom: zo zullen er diverse spellen van de studio speelbaar zijn. Een daarvan is Overwatch, Blizzards gloednieuwe multiplayershooter.
Of er tijdens gamescom een releasedatum voor Overwatch genoemd wordt, blijft afwachten. Wel maakte Blizzard gisteren bekend een grote aankondiging te zullen doen, namelijk het onthullen van de nieuwe World of Warcraft-uitbreiding. Deze onhulling kan gevolgd worden via een livestream, die te bekijken is op Blizzards speciale gamescomsite.
76347

2. EA

EA komt dit jaar natuurlijk weer met een aantal sportgames op de proppen, maar zal ook Star Wars: Battlefront uitgebreid laten zien. De uitgever doet vaak nogal mysterieus over persconferenties en ook dit jaar staat niet helemaal vast wat we wel of niet te zien krijgen. We verwachten in elk geval meer details over Mirror’s Edge Catalyst.
Doordat EA geen volledige line-up heeft bevestigd, heeft het bedrijf wel een groot voordeel: er is meer ruimte voor verrassingen. Zo zou EA een heleboel gamers kunnen wegblazen door Mass Effect: Andromeda of Titanfall 2 te tonen. Blijkbaar rekenen jullie ook op iets spectaculairs, want EA heeft 28 procent van de stemmen gekregen.
76348

1. Microsoft

Maar de beste gamescom 2015 persconferentie zal volgens jullie door Microsoft gegeven worden. Dat is ook waarschijnlijk, aangezien Microsoft goed heeft nagedacht over welke games op de E3 moesten worden getoond en welke games beter voor gamescom bewaard konden blijven. Daardoor heeft Microsoft een interessante line-up.
Er zullen in elk geval drie exclusieve Xbox One-titels aan bod komen: Crackdown, Scalebound en Quantum Break. Ook beloofde Phil Spencer, de baas van Microsofts Xbox-divisie, dat er nieuwe aankondigingen worden gedaan tijdens gamescom. Mede dankzij die belofte staat Microsoft, met maar liefst 54 procent van de stemmen, op de eerste plaats!