De beste games van 2022 om nu in de pre-order te zetten

Article
zondag, 16 januari 2022 om 13:00
top 10 beste 2022 games pre orderf1641832141
2022 is losgebarsten en het jaar staat alweer klaar met tal van games om van te genieten. Alleen al op basis van de grote AAA-releases is er veel om van te genieten. De beste games van 2022 om nu in de pre-order te zetten hebben we voor jou op een rijtje gezet.
Voor deze lijst met beste games van 2022 om nu in de pre-order te zetten hebben we specifiek gekeken naar de games die je al kunt pre-orderen. Uiteraard gaat het dan wel om de titels die ook voor 2022 gepland staan. Als de game nog niet in de pre-order gezet kan worden (dan wel niet in de digitale schappen), komt de game niet in deze lijst voor.

Pokémon Legends Arceus

Releasedatum: 28 januari 2022
We trappen deze lijst af met de game die het snelst uitkomt. Het betreft Pokémon Legends Arceus, een gloednieuwe richting voor de franchise die vorig jaar haar 25e verjaardag vierde. Dit keer gaat het niet om een traditionele Pokémon-titel waarin je simpelweg acht gyms en een Elite Four moet aanpakken. Pokémon Legends Arceus richt zich namelijk op de oudheid van de reeks en zal meer weghebben van een actie-RPG met grote open gebieden.
Die nieuwe richting is dan ook wat ervoor zorgt dat het nog onduidelijk is hoe de kwaliteit van Pokémon Legends Arceus gaat zijn. Doorgaans weet Game Freak een goede tot geweldige ervaring af te leveren, maar met een compleet nieuwe richting is er reden om huiverig te zijn. Anderzijds lijkt het een frisse wind voor de reeks waar veel (oudere) fans al jaren op hopen.
dying light 2 trailer gamescom 2021f1629825028

Dying Light 2 Stay Human

Releasedatum: 4 februari 2022
Ook Dying Light 2 staat al voor vroeg in 2022 op de planning. Op 4 februari 2022 komt Dying Light 2 Stay Human uit, de nieuwe game van Techland. De Poolse ontwikkelaar heeft al aangekondigd hoeveel tijd je in de game kunt steken en daar val je toch even van achterover.
De game kost zo’n 500 uur om volledig uit te spelen (via een completionist playthrough), maar je kunt uiteraard sneller klaar zijn. Voor het verhaal en een beetje neuzen in de zijmissies ben je namelijk tussen de 70 en 80 uur kwijt. Dat betekent dat je flink wat plezier met zombies krijgt voor je centen en dat allemaal in de vorm van een grote open-world FPS.
horizon forbidden west 4f1622150852

Horizon Forbidden West

Releasedatum: 18 februari 2022
2022 is het jaar waarin Hollandse glorie in de vorm van Horizon Forbidden West verschijnt. Het vervolg op de 2017-titel voor de PS4 is lange tijd in de maak geweest en op 18 februari komt de open-world game naar de PlayStation 4 en PS5. Aloy is terug en lijkt een nog groter avontuur in petto te hebben voor PlayStation-fans.
De verwachtingen voor het vervolg zijn groot, al helemaal doordat de studio alle feedback op het vorige deel lijkt mee te nemen voor het vervolg. Tel daar gloednieuwe omgevingen bij op en mechanics die verder worden uitgediept en alle ingrediënten voor een toptitel lijken klaar te liggen. Logisch is dan ook dat fans watertanden om met Horizon Forbidden West aan de slag te gaan.
2021 11 15 elden ring 2f1636897295

Elden Ring

Releasedatum: 25 februari 2022
Sekiro Shadows Die Twice wist in 2019 vriend en vijand omver te blazen. Ontwikkelaar FromSoftware wil dat nog een keer gaan doen, maar dan in 2022. Dit keer is de titel die fans moet gaan maken Elden Ring genaamd.
FormSoftware brengt met Elden Ring een open-world game die wordt gemixt met Soulsborne-gameplay. Verwacht dus een game die moeilijk is om volledig uit te vogelen met onwijs diepe lore en world building. Sterker nog, laatstgenoemde wordt mede mogelijk gemaakt door George R.R. Martin, waardoor de hype alleen maar groter wordt.
stranger of paradise final fantasy originf1640860985

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Releasedatum: 18 maart 2022
Van Elden Ring schakelen we over naar Final Fantasy. Het betreft alleen niet Final Fantasy XVI, maar Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin. Team Ninja werkt aan deze actie-RPG waarin je als Jack Garland speelt. Hoe de gameplay uit de verf komt, is voor nu alleen nog een beetje onduidelijk.
Team Ninja heeft al veel verschillende actievolle titels afgeleverd, maar wel in een scala van vormen. Zo zijn de Nioh-games van Team Ninja, maar ook is de studio bekend van de Dead or Alive-titels en ook de twee Hyrule Warriors-titels zijn van Team Ninja. Hoe de game aan gaat voelen is dan ook nog een belangrijk stukje van de puzzel, maar dat moet de pret niet drukken voor Final Fantasy-fans.
borderlands spin off tiny tinas wonderlandsf1623348515

Tiny Tina’s Wonderlands

Releasedatum: 25 maart 2022
Borderlands 3 was een regelrechte hit toen de game in 2019 uitkwam. Inmiddels is 2022 aangebroken en staat een spin-off van de bekende shooterreeks op de planning. Het betreft een game waarin magie en fantasie meer centraal staat in de vorm van Tiny Tina’s Wonderlands.
Deze spin-off van Borderlands 2 Assault on Dragon’s Keep DLC belooft groter en gekker te worden dan de uitbreiding die in 2013 verscheen. Daarbij worden de vele verbeteringen die Borderlands 3 bevatte meegenomen naar de nieuwe titel. Tijd om je groep vrienden weer te verzamelen dus, want je kunt gewoon weer met vier spelers via lokale of online co-op knallen met knotsgekke wapens.
forspokenf1624549749

Forspoken

Releasedatum: 24 mei 2022
In mei leggen alle vogels een ei, maar ook legt Square Enix spelers in de watten met de nieuwe game van het team achter Final Fantasy XV. Het betreft Forspoken, een open-world actie-RPG van Luminous Productions. Deze PS5 console exclusive belooft snelle, vloeiende combat en ontdekkingsmogelijkheden in een grote sprookjeswereld vol monsters.
Over het verhaal zijn nog niet al te veel details bekendgemaakt, behalve dat we spelen als Frey Holland. De jongedame is op mysterieuze wijze van New York getransporteerd naar fantasiewereld Athia en heeft ineens een scala van magische krachten. De dialogen klinken alleen nog niet heel natuurlijk, maar als dat opgepoetst kan worden voor de release lijkt dit een zeer toffe titel te worden die bloedmooi oogt.
lego star wars the skywalker sagaf1598555696

LEGO Star Wars The Skywalker Saga

Releasedatum: Voorjaar 2022
LEGO Star Wars The Skywalker Saga is inmiddels alweer bijna drie jaar oud. Tenminste, zolang is het geleden sinds de game werd aangekondigd. Tijdens E3 2019 zag ondergetekende de game nog achter gesloten deuren, maar sindsdien is het stil rond de game.
Toch is er weinig reden om je zorgen te maken, want TT Games levert doorgaans hele toffe titels af. Als het om de LEGO-games gaat, zijn bijna alle titels van hoge kwaliteit en bij LEGO Star Wars The Skywalker Saga lijkt het team te sleutelen aan haar magnum opus. De game lijkt veel meer open vlaktes voor te schotelen, terwijl de schaal groter dan ooit lijkt te worden.
3f1629889122

Saints Row

Releasedatum: 23 augustus 2022
2022 is het jaar waarin Saints Row eindelijk terug. Het vierde deel is inmiddels alweer negen jaar oud en dus is het tijd voor een reboot van de reeks. De sandbox game zoekt dan ook een warmere locatie op en lijkt een stukje meer realisme te bevatten. Niet langer draait het om mensen neerknuppelen met reusachtige, paarse dildo’s, maar gaat de reeks gewoon terug naar de basis.
In Santo Ileso ben je The Boss van een street gang en is het aan jou om de grotere spelers in de buurt van de kaart te vegen. Dat hoef je overigens niet alleen te doen, want via drop-in co-op kun je ook samen de negen districten van de stad naar je hand zetten. De nieuwe, serieuzere toon van de trailers met een goede dosis actie en uiteraard nog wat humor lijkt dan ook een frisse wind voor de serie en daar kunnen we simpelweg niet op wachten.
2021 06 15 breath of the wild 2 e3 trailerf1623775981

Het vervolg op The Legend of Zelda Breath of the Wild

Releasedatum: 2022
Als laatste is er ook nog het vervolg op The Legend of Zelda Breath of the Wild. De nog titelloze game van Nintendo staat op de planning voor 2022, maar heeft nog geen concrete datum gekregen. Sceptici twijfelen zelfs of de game dit jaar wel verschijnt.
Toch is er genoeg reden om de game alvast in de pre-order te zetten. Nintendo wist met het eerste deel een meesterwerk neer te zetten waar talloze spelers nog steeds van genieten. Tel daarbij op dat het tweede deel de mechanics van de 2017-titel lijkt uit te diepen en verder het verhaal rondom The Great Calamity vertelt en het is een titel waar menig gamer naar uitkijkt.

De beste games van 2022 voor de pre-order

Dit zijn als je het ons vraagt de beste games van 2022 voor de pre-order. Graag hadden we games als God of War Ragnarok een plekje gegeven, maar die is (officieel) nog niet in de pre-order te zetten. Sony heeft daarvoor immers de pre-orders nog niet geopend, iets wat doorgaans een paar maanden voor release gebeurd. Uiteraard is het wel een game (samen met vele anderen) waar we naar uitkijken voor 2022. Check hier bijvoorbeeld de tofste open-world games waar we dit jaar naar uitkijken.