Top 5 beste games van 2017 tot nu toe volgens jullie!

  Jullie hebben de hele week kunnen stemmen op de beste games van 2017 tot nu toe. De resultaten hebben we verzameld en kun je nu teruglezen in deze top 5! Staat jouw favoriete game er tussen?

  2017 is een absoluut topjaar voor games. De ene na de andere topper vliegt je om de oren. Maar welke titels hebben de meeste gamers achter zich te weten verzamelen. Daar komen we achter door jullie te laten stemmen op wat jullie nou de beste games van 2017 tot nu toe vinden. De resultaten zijn geteld en kun je hier vinden in de top 5!

  Top 5 beste games van 2017 tot nu toe volgens jullie!

  5. Persona 5

  Persona 5 is pas een paar dagen uit en toch heeft de game een plekje weten te bemachtigen tussen de absolute toppers van 2017. Geheel verdiend ook, want je wordt links en recht bedolven onder de positieve uitspraken over de game. Bij ons kreeg het spel niet voor niets een 9,3 in de Persona 5 review.

  In Persona 5 speel je als een jongen die onterecht een strafblad heeft gekregen en daarom bij een voogdhouder geplaatst wordt. Daar leert hij hoe hij de Metaverse kan gebruiken om in een andere dimensie rond te gaan lopen. Hier ontmoet hij slechte versies van mensen uit zijn leven. Als hij de slechte tegenhanger verslaat dan zal de persoon in het echte leven goedaardig worden.

  Het is een integrerend verhaal over liefde, vriendschap en het beter maken van de wereld. Persona 5 is een van de beste JRPG's die ooit is verschenen en staat dan ook oprecht in deze top 5 met de beste games van 2017 tot nu toe.

  4. Mass Effect Andromeda

  Dit jaar konden we eindelijk terug naar de wereld van Mass Effect. Voor de release kreeg de game al veel kritiek over met name de gezichtsanimaties die achterhaald zijn. Toch neemt dat niet weg dat Andromeda lekker speelt en je veel plezier kunt halen uit de game. Dat is waarschijnlijk ook waarom jullie Mass Effect Andromeda naar de vierde plek hebben gestemd als een van de beste games van 2017.

  In Mass Effect Andromeda trek je eropuit om een nieuwe woonplek te vinden voor verschillende rassen. Het Andromeda sterrenstelsel lijkt de ideale kandidaat, maar eenmaal aangekomen blijkt er een vijandig alienras te wonen en bijna alle planeten zijn dor en dood.

  Mass Effect Andromeda heeft vloeiende combat en genoeg keuzevrijheid om je tientallen uren bezig te houden. Vooral als je over de kleine technische foutjes heen kunt kijken is Andromeda een fantastische game.

  3. Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

  Ubisoft doet dit jaar een gooi naar de titel beste shooter van het jaar met Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands. Met een derde plek tussen de beste games van 2017 tot nu toe heeft Ubisoft die titel voorlopig nog in handen volgens jullie.

  Ghost Recon Wildlands is een shooter die ervan uitgaat dat je met vrienden samen speelt. In co-op is deze game dan ook echt een pareltje. Met een groep van vier personen kun je in een open wereld zelf plannen maken over hoe je een missie aanpakt, waarbij iedereen een eigen rol speelt in het bereiken van het doel. Met goede teamgenoten voelt dit ontzettend tof om te doen en speel je in een rap tempo door de hele game heen.

  Wildlands ziet er daarnaast visueel prachtig uit. Je verliest jezelf gewoon in het digitale Bolivia. In je eentje kan het wel saai worden, dus zoek zeker een co-op partner als je Ghost Recon Wildlands wil spelen.

  2. The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Eén van de grootste releases in het eerste kwartaal van 2017 is toch wel de nieuwe The Legend of Zelda. Nintendo heeft jarenlang zitten zwoegen om Breath of the Wild niet alleen naar de Wii U, maar ook naar de nieuwe Nintendo Switch te brengen. Het resultaat is schitterend en dan kan de game natuurlijk niet ontbreken in een lijstje met de beste games van 2017 tot nu toe.

  In Breath of the Wild is het land van Hyrule wederom overgenomen door de kwade bedoelingen van Ganon. Link heeft al die tijd in een diepe slaap gelegen en weet van niets als hij eenmaal wakker wordt. Het is de ideale belofte voor een bijzonder avontuur vol actie, spanning, mooie momentjes, en puzzels.

  Het zal niemand verbazen dat The Legend of Zelda Breath of the Wild zo hoog weet te scoren in onze lijst met beste games van 2017 tot nu toe. Zelfs als je geen Nintendo gamer bent, kun je niet om de kwaliteit heen van Breath of the Wild.

  1. Horizon Zero Dawn

  Als je het over de beste games van 2017 tot nu toe hebt dan kan er één titel niet missen en dat is Horizon Zero Dawn. Deze PlayStation 4 exclusieve game wist iedereen gelukkig te maken toe hij in de winkels verscheen 1 maart. Jullie hebben 41 procent van jullie stemmen richting Horizon Zero Dawn gezonden.

  Horizon Zero Dawn vertelt het verhaal van Aloy, een buitenstaander met zoveel skills dat ze een eretitel krijgt toegewezen. Aloy is de enige die het tegen de corrupte machines kan opnemen zonder te overlijden. Machines domineren de wereld en iedereen is te angstig om het tegen ze op te nemen, behalve Aloy dan.

  Het Nederlandse Guerrilla Games heeft een echte topper afgeleverd. Niet voor niets beloonden wij de game met een 9,7 in de Horizon Zero Dawn review.

  Mass Effect: Andromeda

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.