This is the Police mobile game - Ook de mobile versie is nu een feit

  Werken bij de politie is niet altijd een feest. Dat blijkt als je het spel This is the Police speelt. De game was al eerder op meerdere platformen gelanceerd en is nu ook een feit voor op je mobiel. In dit artikel lees je wat de mobile game van This is the Police te bieden heeft.

  Wat is het?

  Van This is the Police zijn inmiddels al twee delen verschenen. Deel twee kwam vorig jaar uit, terwijl het eerste deel al in 2016 verscheen. Mensen met een Xbox One, PS4, PC en Nintendo Switch konden al eerder aan de slag met dit spel van Nordic Games waarin corruptie en misdaad centraal staan.

  This is the Police is een strategisch spel vol avontuur waarin je in de huid kruipt van Jack Boyd. Zodra je de game opstart hoor je een norse oude stem. Al snel heb je door dat je met alles behalve een standaard spel te maken hebt. De game gaat over een onderwereld en jij hebt als speler de touwtjes in handen. Het punt is namelijk dat Boyd al 60 jaar oud is en tegen zijn pensioen aanzit. Dus hij heeft nog 180 dagen de tijd voordat hij zijn oude dagen moet gaan tellen. Waarvoor? Rijk worden.

  De vraag is hoe jij als speler je doel gaat bereiken. Als speler maak je voortdurend keuzes tijdens plaats-delicten en diverse misdaden. Als speler zul je merken dat het soms verleidelijk is om verkeerde keuzes te maken en meer op het pad van de maffia terecht te komen.

  De voor- en nadelen

  Dit is tevens het interessante aspect van het spel. Je bijt je als speler vast in het interessante verhaal waarbij je keuzes invloed hebben op het verdere spelverloop. Een ander pluspunt aan This Is The Police is de stijl van de game. De gehele game is cel-shaded en dat zorgt er, mede door de voice-over, soms voor dat het lijkt alsof je door een levend stripboek bladert. Het doet de sfeer van de game goed.

  Er zijn uiteraard ook minpunten. Met een diepgaand verhaal over politiezaken en maffia-praktijken verwacht je misschien al snel actie. Zeker als de game het woord ‘police’ in de titel heeft, mag je dit verwachten. Wat dat betreft is de game redelijk saai. De narratie staat voorop, wat inhoudt dat de gameplay sowieso al van ondergeschikt belang is. Kortom, het spel is niet voor iedereen weggelegd.

  Voor wie?

  Wel is This is the Police een mobile game die uitermate geschikt is voor mensen die houden van het volgen van een lang en diepgaand verhaal. Langzaam kom je steeds meer te weten over de hoofdpersoon en je bent daardoor wel tientallen uren zoet. Voordat je het weet heb je al 20 uur achter de kiezen. This is the police is nu uit op je mobiel en met een prijs van 7 euro heb je een goede prijs-kwaliteitverhouding.

  Even tussendoor een dag spelen, van de vele dagen die de game rijk is, waarom ook niet? Al is de vraag of je dat geduld kunt opbrengen, want voor een mobiele game is dat misschien een beetje te veel van het goede.

  This is the Police mobile game - ga jij hem spelen?

  Wij hebben je nu een beetje uitgelegd wat de game je allemaal aanbiedt. Het kan ook zo zijn dat je This is the Police al kende door de console versie van de game. Dan heb je nu de mogelijkheid om deze game op je smartphone te spelen. Misschien komt deze mogelijkheid je wel heel erg goed uit. Ga jij de mobile versie van de game This is the Police spelen? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

  Kan je mobile games wel waarderen? Dan vind je onze special over de beste mobile games van 2018 misschien ook wel leuk om te lezen.

  This Is the Police

  Verkijgbaar vanaf 2 august 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.