The LEGO Movie 2 Videogame hands-on - Schattige aliens bestrijden

  Emmet, Lucy en LEGO-Batman zijn terug in The LEGO Movie 2. Bij die nieuwe film hoort natuurlijk een nieuwe game waarin Emmet en zijn vrienden Bricksburg opnieuw moeten redden van de meest schattige aliens. Wij reisden alvast af naar Bricksburg voor The LEGO Movie 2 Videogame hands-on en bouwden ons een weg naar de redding van de wereld.

  The LEGO Movie 2 Videogame volgt de verhaallijn uit de nieuwe LEGO film. Bricksburg (Steenstad) is nog niet bekomen van de gebeurtenissen uit het eerste deel en is veranderd in een post-apocalyptische omgeving. Iedereen heeft er last van, behalve Emmet. Hij springt iedere ochtend met een enorme glimlach uit zijn bedje om vol goede moed aan een nieuwe dag te beginnen. Alles is fantastisch voor Emmet.

  The LEGO Movie 2 Videogame hands-on

  Buitenaardse indringers

  De game draait, zoals ook het eerste deel dat deed, om de altijd vrolijke Emmet. Hij gaat na zijn ochtendritueel op zoek naar zijn maatje Lucy, ofwel WyldStyle. Op het moment dat hij haar gevonden heeft suist er een onbekend voorwerp dat op een meteoriet lijkt door de lucht richting de wildernis net buiten Bricksburg. Emmet en Lucy besluiten op onderzoek uit te gaan.

  Met wat hulp van LEGO-Batman en andere karakters in Bricksburg komen Emmet en Lucy op het spoor van het object terecht. Al snel blijkt het geen meteoriet, maar een buitenaardse indringer te zijn die een heel nieuw avontuur voor de LEGO-karakters ontketent. Een avontuur dat je naar een plek brengt waar nog nooit een LEGO blokje is geweest. Tenminste, niet in games over LEGO-films.

  The LEGO Movie 2 Videogame brengt je namelijk naar de ruimte, om precies te zijn naar het Systar System, waar je de meest schattige aliens moet bestrijden, van alles kunt ontdekken en meer dan honderd karakters vrij kunt spelen. Alleen voordat het zover is moet er van alles gebouwd worden. Emmet is een meesterbouwer en kan alles bouwen, als er maar een blauwdruk van is. Deze krijg of vind je tijdens je avontuur, maar je kunt ook objecten in je omgeving scannen met je nieuwe aanwinst: een ‘verrekijker’. Hierna weet je hoe je iets moet bouwen, maar daarmee ben je er nog niet.

  The LEGO Movie 2 Videogame hands-on

  Dingen slopen om te bouwen

  Zonder de iconisch gekleurde blokjes kun je namelijk niks bouwen. Om aan die blokjes te komen moet je onderweg van alles slopen, iets waar we sinds de eerste LEGO-game al van houden. Het geeft simpelweg voldoening om alles in je omgeving kapot te slaan en vervolgens nieuwe dingen te maken. Het bouwen zelf geeft wat minder voldoening, want dit is behoorlijk eenvoudig uitgewerkt. Je selecteert wat je wil bouwen en als je de blokjes hebt zal het bouwen vanzelf gaan, terwijl je karakter de gekste bewegingen maakt.

  Het uitzoeken wat je waar neer moet zetten om verder te komen is in deze game wat veranderd ten opzichte van de vorige The LEGO Movie game. Je hebt tal van dingen die je kunt maken om tijdens je avontuur verder te komen. Denk aan een sprinklerinstallatie om branden te blussen en een generator om stroom op te wekken. Van de meeste dingen is het duidelijk wanneer ze ingezet moeten worden, maar waar het in de voorgaande game overduidelijk was wat je moest doen, is het hier niet altijd even duidelijk. Voor de oudere LEGO-fanaten is dit een welkome verandering, terwijl er voor de kleinere blokkenbouwers een goede uitleg beschikbaar is.

  The LEGO Movie 2 Videogame hands-on

  Een uitgebreider vechtsysteem

  The LEGO Movie 2 Videogame kent niet alleen tijdens het bouwen veranderingen, want ook het vechten is op de schop genomen. Nog steeds is het vechten in de game eenvoudig omdat je maar op één vechtknop kunt slaan, maar het is wat uitgebreider geworden. Je kunt vijanden op allerlei manieren belagen. Zo kun je dit keer met hulpmiddelen als sterke handschoenen vechten en luchtaanvallen uitvoeren, waarbij je met je kont op de vijand knalt. Daarnaast is er een superaanval beschikbaar die voor elk van de karakters anders is. Deze wordt uitgevoerd door middel van een quick time event, waarbij je knoppen in moet drukken die op je scherm verschijnen. Emmet zal vervolgens met bouwwerken aanvallen, terwijl andere karakters weer iets anders uitvoeren.

  Dit systeem maakt het vechten een stuk afwisselender in deze LEGO-game, maar het vereist soms wel wat uitleg. Gelukkig geeft de game telkens een uitgebreide uitleg als er nieuwe elementen voorbij komen. Neem bijvoorbeeld het praten met karakters. Niet iedereen wil met Emmet praten, maar bijvoorbeeld alleen met Lucy of de nieuwe heldhaftige avonturier, ruimtevaarder en dinosaurustrainer Rex Dangervest. Dit wordt dan duidelijk aangegeven door middel van een praatballonnetje of een gesproken uitleg.

  The LEGO Movie 2 Videogame hands-on

  LEGO Minecraft

  Met verschillende karakters kun je bovendien nieuwe stukken van de werelden bezoeken en dat helpt je om relikwieën, die overal gevonden kunnen worden, op te snorren. Deze kunnen ingezet worden om nieuwe dingen te bouwen in de vrije modus. Al snel speel je deze nieuwe modus, die in de vorm van lege planeten voorbij komt, vrij. Net als in Minecraft kun je deze planeten zelf invullen met de mooiste bouwwerken die je met de relikwieën vrijspeelt.

  Op een van deze planeten word je door niemand minder dan de LEGO Friends karakters welkom geheten. Zij helpen je met het bouwen van een winkeltje waarin je de relikwieën in kunt wisselen. Vervolgens kun je bij deze winkel met je verzamelde studs, de muntjes in de LEGO-games, bouwwerken kopen in het thema van die wereld, zoals bijvoorbeeld het LEGO Friends thema. Het is een toffe toevoeging aan The LEGO Movie 2 Videogame die ongetwijfeld voor vele uren aan vermaak gaat zorgen.

  The LEGO Movie 2 Videogame hands-on

  The LEGO Movie 2 Videogame hands-on – alles is nog steeds fantastisch!

  The LEGO Movie 2 Videogame belooft een behoorlijk uitgebreide game te worden die je weer tientallen uren in de ban van de blokjes brengt. De voorgaande game kende in onze The LEGO Movie Videogame review nog het aandachtspunt dat deze wat makkelijk was, maar dat is onder andere aangepakt. De komende game heeft bijvoorbeeld een uitgebreider vechtsysteem en wat meer uitdaging voor de oudere spelers.

  De game kent naast de cast uit de film meer dan 100 vrij te spelen karakters en nog veel meer dingen om te ontdekken, bouwen en slopen. Daarnaast maken bekende LEGO-franchises als LEGO Friends hun opwachting om voor nog meer diversiteit te zorgen in deze telg. Het belooft een LEGO-game te worden die de tekst van het liedje ‘Alles is fantastisch’ eer aan doet!

  The LEGO Movie 2 Videogame is vanaf 27 februari verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One, PC en vanaf 26 maart ook voor de Nintendo Switch.

  The LEGO Movie 2 Videogame

  Verkijgbaar vanaf 26 april 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.