Top 10 beste Game of Thrones Season 2 momenten - Vlammen maar!

  We zijn bezig met het terugkijken van Game of Thrones ter voorbereiding op het laatste seizoen. Vorige week kon je al lezen over de beste momenten van het eerste seizoen. Deze week zetten we de beste Game of Thrones season 2 momenten op een rijtje.

  HBO

  Aangezien we het hier over de beste momenten van Game of Thrones hebben, gaan we diep in op de stof. Er komen dan ook flink wat spoilers voorbij voor alle afleveringen van het eerste én tweede seizoen. In deze lijst met beste Game of Thrones season 2 momenten behandelen we geen spoilers van het derde tot en met het zevende seizoen voor het geval je de serie pas voor de eerste keer aan het kijken bent.

  10. Jaime, een hatelijke schavuit

  We beginnen deze lijst met de beste Game of Thrones season 2 momenten met niemand minder dan de Kingslayer Jaime Lannister. In het tweede seizoen spendeert Jaime het grootste deel van zijn tijd in een kooi als gevangene van Robb Stark. Gedurende het seizoen zien we zijn lichamelijke en geestelijke toestand dan ook stukje bij beetje afbrokkelen.

  Daar komt in de aflevering A Man Without Honor verandering in, wanneer Jaime’s neef Alton Lannister ook gevangen wordt. De twee bespreken hun geschiedenis met elkaar voordat Jaime zijn plan uitvoert om te ontsnappen. Dit doet hij door zijn neef te vermoorden om zijn bewaker af te leiden, waarna hij ook de bewaker om het leven brengt. Hij wordt al snel opnieuw gevangen, maar het bewijst maar weer dat Jaime maar goed is in één ding: doden.

  Home Box Office

  9. Huilen om een koning

  De dood is natuurlijk nooit een pretje, maar het is al helemaal vervelend wanneer je ziet hoe iemand recht voor je snufferd om het leven gebracht wordt. Dat is precies wat Brienne of Tarth overkomt in de vijfde aflevering van het tweede seizoen. Wat de situatie nog erger maakt, is dat ze vervolgens verdacht wordt van de moord die ze moest aanschouwen.

  Het enige wat ze kan doen is haar zwaard pakken en zichzelf verdedigen waarna ze samen met Catelyn Stark vlucht. Het is een bruut moment waarin iedereen de enorme kracht van de heldhaftige ridder ziet. Dat ze daarna trouw zweert aan de Starks, maakt het moment des te beter en daarom is het één van de beste Game of Thrones season 2 momenten.

  HBO

  8. Jaqen H’ghar

  Het tweede seizoen bracht genoeg nieuwe personages met zich mee, maar het is Jaqen H’ghar die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Deze mysterieuze moordenaar weet vanaf het eerste moment een goede indruk achter te laten op de kijker door zijn interactie met Arya Stark. De jonge welp van de familie vol wolven redt het leven van de moordenaar, waarna ze drie taken aan Jaqen mag geven.

  Het mag alles zijn wat Arya’s hartje begeert en na twee moorden weet ze op slimme manier Jaqen om de tuin te leiden. Hij moet haar helpen ontsnappen. Wanneer dit slaagt nemen de twee afscheid met de woorden Valar Morghulis. Voor Jaqen is dit alleen niet genoeg en dus laat hij ook nog even zien aan Arya dat hij zijn gezicht kan veranderen, wat gelijk voor één van de beste Game of Thrones season 2 momenten zorgt.

  HBO

  7. Een zware keuze

  Eén van de andere beste Game of Thrones season 2 momenten komt van Theon Greyjoy die we in het eerste seizoen als bijdehante snotaap kende. In het tweede seizoen weet hij daar een stapje bovenop te doen door de Starks te verraden en Winterfell in te pikken. Daar blijft het alleen niet bij, want wanneer hij Bran en Rickon uit het oog verliest opent hij de jacht op de twee broertjes.

  Wanneer hij ze niet kan vinden, besluit Theon dat hij zijn laatste restje menselijkheid opgeeft. Hij vermoord en verbrand twee onschuldige kinderen om de bevolking van Winterfell te doen geloven dat Bran en Rickon om het leven zijn gebracht. Dit in een poging om de macht in Winterfell te behouden. De brutaliteit van dit moment is de reden waarom het in onze lijst met beste Game of Thrones season 2 momenten staat.

  HBO

  6. Arya en Tywin

  Op papier zou je denken dat een relatie tussen de energieke Arya en de norse Tywin niet zou werken. Het tweede seizoen van de serie bewijst alleen volledig het tegendeel, want de twee lijken een constant kat en muis spel te spelen. Zo doet Arya alsof ze een bediende is voor het hoofd van de familie Lannister, waardoor ze zowaar een band opbouwt met Tywin. Wat de momenten alleen maar spannender maken is dat Arya letterlijk in het hol van de leeuw schuilt.

  Daarom is het constant spannend om te zien of Arya betrapt wordt door Tywin aangezien ze enorm in de problemen zou zitten wanneer hij het doorheeft. Ze zou namelijk een waardevolle gevangene zijn voor de Lannisters en al helemaal doordat Jaime al gevangen is genomen door de Starks. Wat de relatie helemaal compleet maakt is het respect dat de twee voor elkaar hebben, waardoor er wat menselijkheid gevonden kan worden in het pikzwarte hart van Tywin.

  HBO

  5. Shadowbaby uit de hel

  We zijn halverwege de lijst met beste Game of Thrones season 2 momenten en toepasselijk genoeg treffen we daar één van de meest schokkende momenten van het seizoen aan. We hebben het natuurlijk over het moment waarop het nieuwe personage Melisandre (gespeeld door de Nederlandse Carice van Houten) een shadowbaby tevoorschijn tovert. Dit doet ze door de shadowbaby met een goede dosis magie te baren, terwijl de uienridder Davos toekijkt.

  Het is een bizar moment dat zijn hoogtepunt bereikt wanneer de shadowbaby Renly Baratheon vermoord. Dit doet hij in opdracht van Renly’s bloedeigen broer Stannis Baratheon die daarmee ook direct laat zien dat hij een meedogenloze smeerlap is, maar daar draait het nu niet om. Waar het om draait is dat de shadowbaby rechtstreeks uit je nachtmerries de beeldbuis in is gekropen om een moment te creëren dat je niet snel zal vergeten.

  HBO

  4. White Walkers in aantocht

  Een ander onvergetelijk moment uit het tweede seizoen van Game of Thrones krijg je voorgeschoteld in de allerlaatste momenten van tweede seizoen. We hebben het natuurlijk over het moment waarop Sams expeditie groep ten noorden van de muur niet één, niet twee, maar drie keer hoort hoe er op de waarschuwingshoorn wordt geblazen. Dat kan alleen maar betekenen dat White Walkers in aantocht zijn en dat is foute boel.

  Wanneer Sam dan ook achter raakt en omringt wordt door een scala aan gruwelijke zombies, zit je als kijker voor de buis te beven. Zowel voor Sam, maar ook doordat je de omvang van de groep ondoden ziet. Die is namelijk vrij groot en is eigenlijk slechts een voorproefje van wat er nog komen gaat. Het is dan ook zeker één van de beste Game of Thrones season 2 momenten.

  HBO

  3. Dracarys

  Daenerys heeft in tegenstelling tot het eerste seizoen wat minder te doen met haar overgebleven groep volgers en pasgeboren draken. Ze belandt in Qarth, waar ze al snel gecharmeerd wordt door Xaro Xhoan Daxos. Na een groot deel van het seizoen rond te wandelen door de prachtige stad wordt ze verraden en begint haar verhaal een beetje op gang te komen. Het is de manier waarop haar verhaal wordt afgesloten in het tweede seizoen die ervoor zorgt dat ze een plekje heeft verdiend in deze lijst met beste Game of Thrones season 2 momenten.

  Nadat Dany gevangen wordt genomen door een vreemde tovenaar die je niet met je kinderen achter wil laten, zijn het namelijk Dany’s eigen kinderen die haar bevrijden. We hebben het dan ook over haar langzaam maar zeker groter wordende draken die de boze tovenaar in de hens zetten. Dany moet alleen wel even de opdracht geven door het magische woord Dracarys uit te spreken, iets wat ze voldaan doet in de aflevering.

  HBO

  2. Tyrion, de (hand van de) koning

  Wanneer we het hebben over Game of Thrones denken we niet meteen aan draken, veldslagen of ijzige zombies. Het is de kleine kobold Tyrion waar we als eerste aandenken en dat komt vooral door het tweede seizoen. In het eerste seizoen wist hij al een goede indruk te maken door incestkoning Joffrey flink op z’n muil te slaan en in het tweede seizoen doet hij dat weer. Dit keer op een nog betere manier, maar dat is niet de reden waarom Tyrion op de tweede plek staat in onze lijst met beste Game of Thrones season 2 momenten.

  Dat komt namelijk door de manier waarop Tyrion regeert als Hand of the King, want dat doet hij als een complete baas. Zo bedenkt hij een slimme list om erachter te komen wie hij kan vertrouwen bijvoorbeeld en weet hij Joffrey enigszins in toom te houden. Dan is er natuurlijk ook nog zijn rol in het beste moment van het tweede seizoen, maar daarover lees je op de volgende pagina meer.

  1. Het gevecht van Blackwater

  De epische strijd op de Blackwater spant natuurlijk de kroon als we het hebben over de beste Game of Thrones season 2 momenten. De negende aflevering wordt in zijn geheel gewijd aan de strijd en met fantastisch resultaat. De aflevering zit vol spanning, sensatie en epische momenten. Stannis probeert King’s Landing over te nemen met een leger aan schepen en door een slim idee van Tyrion moet hij dat met de helft van zijn vloot doen.

  Tyrion blaast namelijk de halve vloot weg met een flinke dosis Wildfire dat voor een explosie zorgde die je vanuit Winterfell misschien nog wel kon zien. Het was slechts één van vele fantastische momenten, want wanneer Tyrion een paar minuten later een grandioze toespraak houdt om het leger op te jutten zit je wederom te juichen. Niet voor de Lannisters natuurlijk, maar voor Tyrion aangezien je hem wel wil zien slagen.

  De beste Game of Thrones Season 2 momenten zijn om te genieten!

  Dankzij de beste Game of Thrones season 2 momenten wil je gelijk door met het derde seizoen. Dat is begrijpelijk natuurlijk aangezien je die al volledig kunt bekijken ter voorbereiding op het laatste seizoen later dit jaar. Het achtste en tevens laatste seizoen gaat op 15 april in première in Nederland.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.