Foto: HBO

Aangezien we het hier hebben over het seizoen van een serie die al jaren geleden is uitgekomen, gaan we diep in op de stof. Verwacht dan ook flink wat spoilers voor de serie. Wel bespreken we alleen spoilers van het eerste seizoen voor het geval je pas net begonnen bent met kijken in de aanloop naar seizoen 8. Met die waarschuwing uit de weg is het tijd om Game of Thrones in 2019 terug te kijken om ons voor te bereiden op het laatste seizoen!

10. Een iconische opening

Laten we maar gewoon beginnen bij het begin, namelijk de opening van Game of Thrones (die je hierboven kunt bekijken). We bedoelen dan niet de eerste scène waarin een paar troepen van de Night’s Watch een aanvaring met de White Walkers hebben. We bedoelen de prachtige animatie waarin het inmiddels iconische nummer wordt gespeeld. Waarschijnlijk ben je het liedje in gedachte al aan het meefluiten en dat bewijst de kracht van de muziek.

Wat het helemaal afmaakt is de animatie die je in slechts drie minuten een duidelijk beeld geeft over de setting van de serie. Alle belangrijke plaatsen van een desbetreffende aflevering worden in beeld gebracht, terwijl je hart sneller begint te pompen door de muziek. Het is dan ook zeker één van de beste momenten van het eerste seizoen. En dan maakt het niet uit of we Game of Thrones in 2019 kijken of over twintig jaar; het is en blijft top!