Vijf opmerkelijke fighting game vechters die uit een andere franchise komen

  Soms kom je op een verjaardag iemand tegen die je niet verwacht. Zo'n cool persoon die je kent van al die avonden stappen. De verjaardag wordt meteen een stuk leuker. Hetzelfde gevoel bekruipt je als er een personage uit een andere franchise in een fighting game verschijnt. Wij zetten vijf van deze opmerkelijke fighting game vechters op een rij.

  5. Link (SoulCalibur II)

  Nintendo was vroeger een stuk terughoudender in het gebruik van personages uit de eigen koker. Toch krijgt Namco (tegenwoordig Bandai Namco) het voor elkaar om de groen geklede held uit The Legend of Zelda voor de GameCube-versie van SoulCalibur II te strikken. Hij is daarom een van de vijf opmerkelijke fighting game vechters in deze lijst.

  Link en SoulCalibur zijn een mooie match. Zijn vechtstijl met de Master Sword en Hylian Shield past perfect bij de middeleeuwse setting van SoulCalibur II. Er zijn een hoop mensen die Link willen terugzien in een SoulCalibur game. Zolang er geen versie naar een console van Nintendo komt, is die kans zeer klein.

  4. Solid Snake (Super Smash Bros. Brawl)

  In 2006 kijken fans van Super Smash Bros. vol verwondering naar de eerste trailer van het nieuwste deel in de serie. Verschillende nieuwe personages zoals Wario, Pit en Zero Suit Samus komen voorbij. Net als iedereen denkt dat het klaar is, hoor je het bekende belgeluid van de Codec.

  Solid Snake hoort bij de opmerkelijke fighting game vechters, omdat zijn plek in Super Smash Bros. Brawl niet heel vanzelfsprekend is. Het is namelijk de eerste keer dat een personage van buiten Nintendo naar de serie komt. Snake opende de deur voor al die andere vechters die we in de recentste Super Smash Bros. zien.

  3. Rash (Killer Instinct)

  De jaren 90 zijn de hoogtijdagen voor ontwikkelaar Rare. De ene na de andere game die het bedrijf maakt, verandert in goud. Twee van die games zijn Killer Instinct en Battletoads. Bijna twintig jaar later brengt Iron Galaxy die twee werelden samen door een van de drie grote kikkers uit Battletoads naar Killer Instinct (2013) te brengen.

  Het is niet vanzelfsprekend dat Rash naar de game is gekomen. De laatste Battletoads stamt uit 1994 en tot de release van de Rare Replay is er nooit meer iets gedaan met de gameserie. Rash mag daarom absoluut niet ontbreken in onze lijst met de vijf opmerkelijke fighting game vechters uit een andere franchise.

  2. Alien & Predator (Mortal Kombat X)

  Met de nummer 2-notering in onze lijst spelen we een beetje vals. Alien en Predator zijn namelijk twee aparte vechters. Toch kunnen we ze niet los van elkaar zien. Samen geven de twee sciencefiction-monsters eindelijk antwoord op de vraag: wie is de sterkste? Dit kan je eindelijk uitvogelen in Mortal Kombat X.

  Alien en Predator verdienen een notering in de lijst van opmerkelijke fighting game vechters, omdat ze de fantasie van een hele hoop mensen waarmaken. Mortal Kombat is hiervoor de beste plek. De bloederige en gewelddadige aard van de serie is nodig om het gevecht tussen de twee buitenaardse wezen zo goed mogelijk neer te zetten.

  1. Teenage Mutant Ninja Turtles (Injustice 2)

  De Teenage Mutant Ninja Turtles zijn misschien wel de grootste verrassing bij de aankondiging van Fighter Pack 3 in Injustice 2. Wie had ooit durven dromen dat je met Leonardo, Donatello, Michelangelo en Raphael tegen Batman zou kunnen vechten? De gemuteerde schildpadden horen op de eerste plek van de vijf opmerkelijke fighting game vechters.

  Hoewel de Turtles een vak in het roster in beslag nemen, zijn ze wel gewoon allemaal speelbaar. Ieder lid heeft zijn eigen collectie aan aanvallen. Bij sommige daarvan schieten de andere Turtles ook te hulp. In de super move komen ze zelfs allemaal samen om tegenstanders te laten zien wat broederlijke kracht allemaal mogelijk maakt.

  Vijf opmerkelijke fighting game vechters uit een andere franchise

  Dit was onze lijst met de vijf opmerkelijke fighting game vechters uit een andere franchise. Er zijn natuurlijk veel meer personages die te gast zijn geweest in fighting games. Laat ons weten in de comments welke vechters jij een goede toevoeging vond.

  SoulCalibur II HD Online

  Verkijgbaar vanaf 20 november 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.