Beste Fortnite season 7 features - Aanpassingen in een winters jasje

  Ruim een jaar na de release van Fortnite Battle Royale bouwen en schieten de spelers er nog altijd flink op los. Inmiddels is het zevende seizoen in Fortnite Battle Royale aangebroken. Dit zijn de beste nieuwe Fortnite season 7 features.

  Het zevende seizoen in Fortnite Battle Royale brengt een winters thema met zich mee. De map is veranderd in een winterwonderland waar Olaf uit Frozen jaloers op zou zijn. Het gebied in het zuidwesten van de map is veranderd in een sneeuwparadijs met daarin onder andere een aantal nieuwe locaties.

  5. Polar Peak, Frosty Flights en Happy Hamlet

  In het zuidwesten van de Fortnite Battle Royale map ligt een dik pak sneeuw. De winter is begonnen en dat betekent dat er twee locaties zijn verdwenen. Greasy Grove en Flush Factory zijn er niet meer en hiervoor zijn drie nieuwe locaties in de plaats gekomen. Greasy Grove is een van de locaties die vanaf de launch van de Fortnite Battle Royale beschikbaar was. Flush Factory werd later pas toegevoegd, maar verdwijnt nu dus weer van de map.

  De map heeft een winters tintje gekregen en is ook nog eens een stuk groter geworden. Waar de Fortnite Battle Royale map eerst stopte na Flush Factory loopt de map nu een stuk verder door. De nieuwe locaties in het besneeuwde gebied heten Polar Peak, Frosty Flights en Happy Hamlet. Het zuidwestelijke gebied werd niet veel bezocht, maar door de nieuwe aanpassingen en het besneeuwde gebied is het er nu - in een gemiddelde match - al een stuk drukker. Naast de nieuwe locaties met naam zijn er nog veel nieuwe gebieden om te bezoeken in het zuidwesten van de Fortnite map.

  4. Wapen skins

  Fortnite Battle Royale is gratis te spelen op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, iOS en Android. Epic Games heeft namelijk een andere manier om geld in het laatje te brengen en dat zijn de cosmetische items die in de Item Shop kunnen worden gekocht. Dit waren tot voor Fortnite season 7 alleen maar outfits, back bling en pickaxes, maar daar komt nu verandering in.

  In games als Call of Duty en PUBG zijn er skins beschikbaar voor de verschillende wapens. Fortnite kan nu worden toegevoegd aan dit rijtje, want de eerste wapen skins zijn beschikbaar in de Battle Pass van Fortnite season 7. Op dit moment kunnen de zogenaamde wraps worden verkregen door de Battle Pass aan te schaffen. Op tier 5 wordt de eerste wrap vrijgespeeld en op tier 74 krijg je de laatste wrap. Hieronder staat een lijstje met alle wapens skins die beschikbaar zijn in Fortnite Battle Royale.

  • Arctic Camo - Tier 5
  • Festive Paper - Tier 11
  • Ultra Red - Tier 26
  • Durr Burger - Tier 43
  • Indigo Ice - Tier 60
  • Carbon and Gold - Tier 74

  3. Ziplines

  De Fortnite map zit vol met hoogteverschil, maar door middel van launch pads, shockwave grenades en grapplers kun je deze afstanden overbruggen. Ook kun je er voor kiezen om je kostbare materiaal te gebruiken om een trap naar boven te bouwen. Pas wel op dat je niet midden in een gevecht zonder bouwmateriaal zit, want dan wordt het voor de tegenstander prijs schieten. Maar een van de beste nieuwe features van Fortnite season 7 zijn de Ziplines. Hiermee ben je in een mum van tijd bovenop de berg, maar je kunt ze ook gebruiken om naar beneden te gaan.

  Wanneer je gebruik maakt van de Ziplines kun je nog wel schade aanrichten bij je tegenstanders. Je kunt namelijk gewoon schieten wanneer je gebruik maakt van de Ziplines. Wel ben je een makkelijk doelwit, want je beweegt met een constante snelheid en in een rechte lijn. Om te voorkomen dat je binnen drie seconde al je levenspunten kwijt bent, kun je springen wanneer je op de Ziplines zit. Wanneer je vervolgens de andere kant op kijkt, verander je van richting. Zo ben je moeilijker te raken!

  2. Vliegtuigen

  In Fortnite season 4 werd de shopping cart toegevoegd en daarna volgden de ATK (season 5) en Quadcrasher (seizoen 6) in de latere seizoenen. Tot dan zijn er alleen nog maar landvoertuigen, maar daar is in Fortnite season 7 verandering in gekomen. Want hoe de gebroeders Wright in 1903 voor het eerst een vliegtuig de lucht in kregen, zo doet Fortnite dat in seizoen 7. De vliegtuigen in Fortnite zorgen voor een nieuw element in het gevecht dat zich tot dusver alleen maar op de grond en in de bouwwerken afspeelde.

  In het nieuwste Fortnite seizoen werd namelijk de X-4 Stormwing Plane toegevoegd. In dit vliegtuig kunnen maximaal vijf spelers zitten; vier passagiers en één piloot. Op het vliegtuig zit een machinegeweer, waarmee je de gebouwen van de tegenstanders onder vuur kunt nemen. Wanneer het vliegtuig wordt vernietigd of je besluit om er zelf uit te springen zul je meteen gaan skydiven, waardoor je geen valschade krijgt.

  1. Creative modus

  Wanneer je even geen zin meer hebt in al dat schietgeweld is er een nieuwe modus voor jou. De Fortnite Creative modus werd op de releasedatum van Fortnite season 7 toegevoegd. In deze modus kunnen de spelers hun fantasie de vrije loop laten gaan, want alles kan in deze nieuwe modus. Spelers kunnen er bijvoorbeeld racen tegen vrienden en nieuwe spelmodi bedenken.

  De Creative modus zal de komende tijd worden geüpdatet, want Epic Games heeft aangegeven dat de eerste versie zeker niet de laatste versie zal zijn. De feedback van de community is hierbij zeer belangrijk. De nieuwe modus heeft zelfs invloed op Fortnite Battle Royale. Risky Reels is aan het begin van season 7 verdwenen en hiervoor in de plaats is The Block gekomen. Deze nieuwe locatie - die nu nog uit een grote stenen ondergrond bestaat - zal de basis zijn voor de beste bouwwerken uit de Creative modus. Deze worden namelijk voor een korte tijd toegevoegd aan de Battle Royale map.

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.