Waarom wel of niet een PlayStation Classic kopen?

  Sony heeft de PlayStation Classic uitgebracht, dus de mogelijkheid om er een te kopen is eindelijk daar. De nieuwe maar prehistorische console is niet voor iedereen weggelegd, maar waarom zou iemand een verouderde console in huis moeten halen? Dat gaan wij uitleggen, deze verouderde vernieuwing is namelijk een must voor nostalgische gamers.

  Er zijn veel verschillende meningen over de PlayStation Classic. Als de volgende redenen belangrijk zijn voor jou, moeten deze jou overtuigen om de vernieuwde PlayStation 1 in huis te halen.

  Pocketsize voor de reizende gamer

  De PlayStation Classic is nog net niet miniatuur, vooral in vergelijking met de andere consoles die tegenwoordig worden uitgebracht. Mensen die vaak games willen spelen terwijl ze op reis zijn maar niet teveel gewicht met zich mee willen dragen, hebben een goede aan de PlayStation Classic. Deze is makkelijk mee te nemen omdat de console klein en licht is. Zo lang je een beeldscherm hebt op de plaats van bestemming kun je dus gemakkelijk gamen!

  Daarbij ziet de console er door zijn kleine formaat ook redelijk schattig uit. Niet alleen heb je bij het kopen van de PlayStation Classic dus een stuk nostalgisch entertainment, maar ook een fantastisch, nerd-like stukje decoratie voor in je huis. De PlayStation Classic is 45 procent kleiner dan de originele PlayStation 1.

  Old School gamen met vrienden

  Bij de PlayStation Classic is het mogelijk om multiplayer games te spelen. Dit kan met twee personen tegelijk. Door de PlayStation Classic te kopen kun je een gezellige Old School game avond houden met een of meerdere vrienden. Zo zou je bijvoorbeeld de regel kunnen stellen dat de winnaars en verliezers tegen elkaar spelen als je met meer dan twee personen wil gamen.

  Wij waren aanwezig op de Retro Gaming Night van Sony in Amsterdam en wij hebben van deze sfeer kunnen proeven. Ouderwets gamen met spelletjes die soms wat moeilijk zijn om uit te vogelen en de games zijn uiteraard ontzettend retro. Na de gezelligheid die wij hebben beleefd op het evenement is het veilig om te zeggen dat je er een leuke avond aan over kunt houden.

  Prijs/Kwaliteitverhouding

  We kunnen dit geen geheel voordeel noemen, omdat niet iedereen het hiermee eens is. Je hebt een nieuwe console met daarbij twintig games en twee controllers voor ongeveer 110 euro. Waar je naar moet kijken als je nog twijfelt over het kopen van de PlayStation Classic is of je (bijna) alle games interessant en leuk vindt.

  De kans kan namelijk ook zijn dat je een paar middagen een of een paar favoriete klassiekers speelt en de console daarna in een kast plaatst om stof te vangen. In dit geval is het wel zonde van het geld. Heb je in je hoofd dat je (bijna) alle games op dit platform volledig wil uitspelen en verkennen? Dan is de PlayStation Classic wat voor jou!

  Iets waar je rekening mee moet houden is dat de framerate van de PlayStation Classic niet zo goed is. Er zijn hier meerdere klachten over binnengekomen bij PlayStation en ook wij hebben het even kunnen zien bij de Retro Gaming Night. Ook zijn er een aantal klachten over bugs die in de originele games op de PlayStation 1 niet aanwezig waren, maar op de PlayStation Classic wel.

  Nostalgie of een kans op een ouderwets nieuwe ervaring

  Dit punt ligt eraan van welke generatie je bent. Voor sommige mensen zit de PlayStation Classic vol met nostalgie, terwijl het voor anderen een manier is om een nieuwe ervaring op te doen met oudere videogames. Hierdoor heeft de PlayStation Classic de mogelijkheid om plezier te bieden aan jong en oud.

  Voor ouders die van gamen houden kan het ook een leuke ervaring zijn om hun kind, dat eerst te jong was voor deze games (of ze bestonden nog niet), te introduceren aan hun klassieke favorietjes. Zo kun je samen of tegen elkaar de strijd aangaan (of een familie-oorlog ontketenen).

  Helaas voor de jongere generatie zijn er staan er geen nostalgische games op die zij vroeger hebben gespeeld. Wij hadden best onze oude avonturen met Tijgetje, Peter Pan, Bugs Bunny, Simba en Harry Potter willen herbeleven en hadden het niet erg gevonden om het beste racespel ooit, 3,2,1 Smurf, weer te spelen.

  Josh Hallett

  Perfect voor PlayStation fans

  Een PlayStation Classic kopen is een must voor fans van het populaire game-merk. Voor hen zal het misschien niet alleen om het vermaak gaan, maar het is ook nog eens een leuk hebbeding dat geweldig zal staan tussen de andere PlayStation spullen. Hoe leuk is het om alle PlayStation consoles op een rij te kunnen zetten?

  Fans kunnen zo bijvoorbeeld ook de verschillen tussen PlayStation 1 en PlayStation Classic vergelijken, naast de opvallende verschillen. Het zou een leuke toevoeging kunnen zijn aan een verzameling van PlayStation producten.

  Het kopen van de PlayStation Classic

  We hopen dat dit jullie helpt met het maken van een keuze of jullie de PlayStation Classic moeten halen ja of nee. Iedereen heeft een andere mening en de een heeft er meer interesse in dan de ander. Wij hebben een artikel geschreven met alle PlayStation Classic games op een rij. De games zijn al bekend, maar dit zijn tien games die we op de PlayStation Classic willen zien. Stiekem hopen we nog dat er uiteindelijk nog meer speelbare nostalgie tevoorschijn komt voor de console.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.