Beste Fortnite Mobile tips - Victory Royale in de trein

Article
dinsdag, 10 april 2018 om 9:44
xgn google image
Middenin de trein een gefrustreerde kreet uitlaten omdat je wéér verliest in een potje Fortnite Mobile? Misschien komt dit bekend voor. De game heeft succesvol de sprong naar de smartphones gemaakt, maar dit kleine scherm brengt een hoop uitdagingen met zich mee. Wij hebben de beste Fortnite Mobile tips voor je zodat je overal die Victory Royale binnen kan slepen.
Omdat Fortnite Mobile exact dezelfde game is als de 'gewone' Fortnite, gelden ook hier de algemene Fortnite tips waar we eerder een special over geschreven hebben. Dit zijn specifiek Fortnite Mobile tips, voor die versie van de game. Natuurlijk brengt een nieuwe versie allerlei nieuwe uitdagingen met zich mee.

Pas de gevoeligheid aan

Je zou er een punt van kunnen maken dat het aanpassen van de gevoeligheid van de camera (sensitivity) ook belangrijk is bij de console en pc-versies van Fortnite. Bij Fortnite Mobile is het alleen nog belangrijker vanwege de andere besturing die een mobiele versie met zich meebrengt. Je hebt tenslotte geen grote muismat of controller in je hand, maar je bent beperkt tot het in verhouding kleinere scherm van je smartphone.
Als je naar de instellingen van de game gaat, krijg je de optie voor drie gevoeligheidsniveaus: Touch, Touch ADS en Touch Scope Sensitvity. Deze drie instellingen veranderen de gevoeligheid van het normaal rondkijken, het richten over de sights en door een scope. De grootste tip is dat je hier eigenlijk zelf moet uitzoeken welke instellingen je het meest effectief vindt voor jouw speelstijl.
Ben je iemand die het liefst snel om zich heen kijkt en voorbereid bent op tegenstanders die plotseling achter je staan? Dan kan je het beste kiezen voor een hogere sensitivity. Mocht je het toch liever wat rustiger aan doen en scan je liever langzaam de horizon, kan je beter voor een lagere gevoeligheid gaan. Een toevoeging aan deze Fornite Mobile tips is dan ook veel experimenteren en ontdekken wat je zelf het meest prettig vindt!
129299

Houd afstanden kort

Zelfs als je de gevoeligheid aanpast naar de perfecte stand, blijft één ding een realiteit. De besturing op mobiele telefoons is gewoon niet zo nauwkeurig als met een muis of controller. Andere spelers van grote afstanden neerschieten is dan ook een stuk moeilijker en niet de ideale oplossing in gevechtssituaties. Daarom is het beter om in Fortnite Mobile de gevechten wat dichter bij huis te zoeken, letterlijk!
Hoewel Fortnite Mobile best een gulle aim assist heeft, raden wij sterk aan om niet te proberen mensen van een afstand uit te schakelen. Je verspilt kogels en het maakt je positie bekend waardoor andere spelers je makkelijker kunnen zien. De guns blazing methode is dus helemaal niet effectief op mobile. Probeer gebruik te maken van je innerlijke Solid Snake, besluip mensen en probeer ze van dichtbij te doden.
129300

Geluid is niet alles

Elke Fortnite speler kan je vertellen dat het essentieel is om de game te spelen met een koptelefoon op. In principe hebben ze ook geen ongelijk, het kunnen horen van voetstappen en schoten in de verte kan het verschil maken tussen leven en dood. Op mobile is dit niet anders. Spelen met een koptelefoon op heeft ook daar ontzettend veel voordelen, maar laten we eerlijk zijn: niet iedereen heeft 24/7 een koptelefoon bij zich.
Gelukkig heeft ontwikkelaar Epic Games hier rekening mee gehouden. Fortnite Mobile heeft namelijk een aantal visuele hulpmiddelen dat ervoor zorgt dat je ook zonder geluid een kans maakt om het felbegeerde Victory Royale in de wacht te slepen. Je ziet in beeld namelijk een indicatie wanneer er voetstappen om je heen zijn of wanneer er dichtbij schoten worden afgevuurd. Hier kan je bijvoorbeeld een hinderlaag plannen of strategisch vallen plaatsen.
Kijken is dus net zo belangrijk als horen. Je kan er dan ook zelf rekening mee houden in je eigen gedrag als je weet hoe deze handigheid eruit ziet op het scherm van een andere speler. De ultieme combinatie is natuurlijk beide: beeld en geluid. Maar door je te richten op één van de twee ben je al een heel eind.
129301

Bouw dingen!

Wat Fortnite onderscheidt van andere Battle Royale games is de mogelijkheid om verschillende structuren te bouwen. Inmiddels is het wel duidelijk dat het met richten wat lastiger is op Fortnite Mobile, wat het gericht bouwen van gebouwtjes ook wat moeilijker maakt.
Ook de manier waarop je bouw is net wat anders en kost wat meer moeite dan bij de andere veries van de game. Je moet eerst wisselen van je wapens naar een aparte bouwmodus, voor je überhaupt kan kiezen wat je precies gaat bouwen. Gelukkig staat turbo building standaard aan. Hier mee kan je rondkijken en bewegen terwijl je dingen bouwt.
Ondanks het feit dat het dus minder makkelijk is, kan je het zeker niet overslaan. Een barricade plaatsen kan het verschil betekenen tussen leven en dood of een waardevolle afleidingsmanoeuvre zijn wanneer het je net te heet onder de voeten wordt. Ook het hogerop opzoeken richting het einde van een potje kan je vaak alleen doen door flink te bouwen.
129302

Denk goed na over cross-platform

Dat je als Fortnite Mobile speler het kan opnemen niet alleen tegen mensen van over de hele wereld, maar ook nog eens op compleet andere platformen is best indrukwekkend. Indrukwekkend, maar ook niet helemaal eerlijk. In de meeste gevallen hebben spelers op consoles en pc het voordeel van betere graphics, grotere schermen en meer accurate besturing. Als je geen Fortnite god bent maak je dan ook weinig kans om te winnen tegen deze spelers.
Zorg er dus voor dat je eerst met andere Fortnite Mobile spelers oefent voor je uiteindelijk besluit het op te nemen tegen alle andere spelers. Probeerde controls goed onder de knie te krijgen, pas de eerder genoemde tips toe en voor je het weet is de Victory Royale van jou.

Beste Fortnite Mobile tips - Wat raden jullie aan?

Misschien hebben jullie wel eigen Fortnite Mobile tips waar je altijd Victory Royale mee haalt. Zo ja, deel ze dan! Wij zijn benieuwd naar jullie tactieken en tips. Mocht je nog niet zo goed zijn in Fortnite, dan hebben wat tips om de beste speler in Fortnite te worden.
Fortnite Mobile is nu beschikbaar voor iOS.