Tekken World Tour Finals sfeerverslag - De eerste dag van een heftige strijd

  De Tekken World Tour Finals zijn in volle vaart en wij mogen erbij zijn! De beste Tekken spelers ter wereld nemen het tegen elkaar op om wereldkampioen te worden en dat doen ze door elkaar een flink potje in elkaar te rossen. Fans van over de hele wereld moedigen hun favoriete kandidaat aan. Je leest er meer over in ons Tekken World Tour Finals sfeerverslag.

  De sfeer bij de Tekken World Tour Finals in The Theater in Amsterdam is meteen al goed te proeven. De grote Tekken logos die overal tevoorschijn komen zijn het eerste wat opvalt. Bezoekers komen hier om hun favoriete kandidaten te aanschouwen, maar ook om zelf een potje Tekken 7 tegen elkaar te spelen. Aan het begin van de dag is het nog niet extreem druk. Er zitten hier en daar wat mensen in de zaal te kijken naar kandidaten die het tegen elkaar opnemen voor een plekje in de finale.

  In de hoofdzaal staan meerdere computers, waar fans Tekken 7 tegen elkaar kunnen spelen. ‘’Die combo is echt vet,’’ roept een jongen, terwijl hij kijkt naar zijn vrienden die de game spelen. Hoe later het op de dag is, hoe meer mensen er naar het theater komen. Langzaam vult de zaal zich met fans die de wedstrijd willen aanschouwen. Je hoort wat gefluister en zo hier en daar hard geschreeuw, gejuich en een applaus. Fans gaan uit hun dak als een van de kandidaten, vermoedelijk hun favoriet, een goede combo maakt.

  Tekken 7

  Er is een trap naar boven, waar mensen drankjes doen en kunnen lunchen of dineren. De ruimte is verdeeld in twee secties: VIP en normaal. Je ziet het verschil eigenlijk niet, behalve dat VIPS gratis eten en drinken mogen pakken. Vanaf boven heb je goed uitzicht op de gamers die Tekken tegen elkaar spelen. Als je geen zin hebt om naar anderen te kijken die de game spelen, maar liever zelf speelt, kan dat ook. Er staat namelijk een pc waar je zelf ook een potje van een van de voornaamste e-sports titels, Tekken 7, kunt spelen.

  E-sports wordt steeds belangrijker. Meer games richten zich erop, wat ervoor zorgt dat het steeds groter en bekender wordt. Op zich niet verkeerd, want pro gamers kunnen hiermee als ze écht goed zijn hun brood verdienen. Zo zal de winnaar van de finales een bedrag uit de prijzenpot van 25 duizend dollar winnen. Een lekker bedrag dus. In onze special lees je alles wat je moet weten over de Tekken World Tour Finals.

  Tekken 7

  Een geslaagde eerste dag van de Tekken World Tour Finals 2018

  Als de avond nadert, zit de spanning er in de zaal goed in. De top 5 strijdt voor zijn leven om een plekje in de finale te bemachtigen. Wie gaat er winnen? Wordt het Japan, Korea, Italië, of dan toch Amerika? Een paar spannende matches geven de uitslag: Italië wint. Het was een ontzettend spannende en zenuwslopende wedstrijd tussen Japan en Italië. Op één punt na won een Italiaanse speler, die in de finale mag spelen om de titel wereldkampioen tot zich te nemen.

  De eerste dag is zo voorbijgevlogen. Het was geweldig om te zien hoe gepassioneerd fans kunnen zijn over een game en over hun favoriete kandidaat of idool. Ook als er iemand won waar zij eigenlijk niet voor waren, gaven ze alsnog een applaus. Een spannende, leuke eerste dag. Nu is nog maar de vraag wie morgen de kampioen zal worden.

  Tekken 7

  Verkijgbaar vanaf 2 june 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.